Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Czasem słońce czasem deszcz 07:40, 29 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Tak sobie podczytuje, ale jak przeczytałem o sadzeniu stipy zgodnie z kierunkiem wiania wiatru to się uśmiałem, a najlepsze jest to, że gdybym miał kostkę to bym to sprawdzał na pewno i tak sadził
Posadziłem mnóstwo stipy na jednej rabacie i aż boję się przyszłego roku jak to się rozsieje, ale co ja się będę martwić na zapas

Najlepiej tak posadzić żeby zawiewało sąsiadowi za płot
A tak na serio piszę tylko swoje obserwacje, ciekawa jestem waszych
Ogród Magdalenka 07:36, 29 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Czy zakupy jakieś poczyniłaś? Jak wrocisz robimy wypad na giełdę ?

W ZC nic ... wszystko umęczone jakieś.... Marzenko , jak beda buksy przecenione , te malutkie to daj mi prosze znać.... potrzebuje do donic uzupełnić luki ...

Jak wróce to sie odezwie i jedziemy na Gielde Wielosia już wróciła to trzeba ja wyciągnąć )))
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:21, 28 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
I zapomniałbym powiedzieć, że wiosenna rabata świetnie się prezentuje i nawet nie ma tak ciasno, powiedziałbym, że idealnie tak jak lubię
Macie jakiś wolny termin na wyjazd do Alinki bo widzę, że terminy bardzo napięte.

Trzeba by zbadać czy Alinka ma czas np. w sobotę 8 i czy nas zechce przyjąć. Jutro z Swą będę rozmawiać to zapytań czy ma ochotę pojechać
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:16, 28 lip 2015

Do góry
I zapomniałbym powiedzieć, że wiosenna rabata świetnie się prezentuje i nawet nie ma tak ciasno, powiedziałbym, że idealnie tak jak lubię
Macie jakiś wolny termin na wyjazd do Alinki bo widzę, że terminy bardzo napięte.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:12, 28 lip 2015

Do góry
Mateusz projekt(fakt mało aktualny) parę razy się przewinął i na razie nie planuje nic pokazywać.

Ewelino paradoks rabaty przed domem jest taki, że jest ona za domem ale tak już się przyjęło. Liliowiec nie jest mojej produkcji, ale teoretycznie nabywając od kogoś siewkę mam do niej pełne prawa i mogę nawet ją sobie nazwać

Kasiu obdarowywanie siostry tylko tym co potrzebne pojedyncze rośliny nie wchodzą w grę bo mam ściśle określone cele i plany co do ogrodu, soliterem może być jedynie drzewo i nic więcej, ma być minimalizm zmieszany z buszem i kwiatami
Co do tych zakupów, ja już na prawdę nie mam gdzie upchać roślin, kilkanaście stoi w doniczkach i nie wiem na co czeka... chyba na cudowne rozmnożenie, a najgorsze w tym wszystkim jest to, że mam jednak pewien sentyment do niektórych roślin, a przeszkadzają. Musi przyjść taki dzień kiedy zacznę wywalać to co mi przeszkadza i zrobi się miejsce, czasem tak mm i później nawet tego nie żałuję

Gosiu ojj cudnie, zobaczyłbym ponownie jak teraz to wygląda, ale w tym roku już przeginam i konieczna kolejna przerwa w odwiedzinach
Najlepiej przedzwonić i zapytać jak w ten weekend wyjeżdżają, ale jak coś to tylko piątek wchodzi w grę, wątpię że w sobotę ktoś będzie.

Aniu ja też myślałem, że wiem jak rosną niektóre byliny, ale się przeliczyłem. Jednak glina, kompost, piasek, woda i przeszłość jednej części rabaty robi swoje i rośliny szaleją, już się nie mieszczą, oszaleję z tym brakiem miejsca.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że jak w przyszłym roku nie dam nawozu to rośliny będą marne, jak znów dam to będzie busz... brak złotego środka

Ewo ja zamówiłem w ślepo 3 siewki (lubię w liliowcach niespodzianki ) i każda okazała się pięknym bladym falbankowym liliowcem, bardzo mnie to cieszy

Teraz już na prawdę mi głupio, że tak mało odwiedzam i piszę na Waszych wątkach staram się wszędzie być w miarę na bieżąco, ale na pisanie zawsze czasu braknie. Muszę się poprawić...
Ogród z łezką II 22:39, 28 lip 2015

Do góry
Miłego odpoczynku ojjj jak bym takie miejsca pozwiedzał i zobaczył.
Czasem słońce czasem deszcz 22:37, 28 lip 2015

Do góry
Tak sobie podczytuje, ale jak przeczytałem o sadzeniu stipy zgodnie z kierunkiem wiania wiatru to się uśmiałem, a najlepsze jest to, że gdybym miał kostkę to bym to sprawdzał na pewno i tak sadził
Posadziłem mnóstwo stipy na jednej rabacie i aż boję się przyszłego roku jak to się rozsieje, ale co ja się będę martwić na zapas
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:32, 28 lip 2015

Do góry
Widok na taras i brzozową... bajka po prostu bajka, chciałbym coś mądrzejszego napisać, ale do poety mi daleko
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:29, 28 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
E noo ja też chce klona Esk Sunset i też teoretycznie znalazłem na niego miejsce... teoretycznie
Masz już gdzieś upatrzonego? bo na południu jest dwóch producentów, w Częstochowie, ale obecnie nie ma i w Krzywaczce tej obok Alinki, ale tam jeszcze nie dzwoniłem

Kasia kupiła go u nas w Bielsku ale byłam i nie ma Może wiosną dostanęJak znajdziesz daj znać
Wilcza Góra 22:29, 28 lip 2015

Do góry
Jak by tu napisać, że strasznie mi się podoba, aby nie zabrzmiało to banalnie... niestety ja nie potrafię
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:24, 28 lip 2015

Do góry
E noo ja też chce klona Esk Sunset i też teoretycznie znalazłem na niego miejsce... teoretycznie
Masz już gdzieś upatrzonego? bo na południu jest dwóch producentów, w Częstochowie, ale obecnie nie ma i w Krzywaczce tej obok Alinki, ale tam jeszcze nie dzwoniłem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:04, 28 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kilka zdjęć z soboty i niedzieli

Zakwitła niesamowita siewka, bardzo gruba falbanka i duży kwiat

Zamówiliśmy chyba tą sama siewkę. Moja niestety nie zakwitła w tym roku. Twój jest piękny
Ogród pod trzema dębami 02:18, 28 lip 2015

Do góry
Witaj
Chociaż jestem tutaj od roku to co chwilę poznaje nowe wątki, dzisiaj przyszła kolej na twój wątek. Natrafiłem na niego w wątku Łukasza( Luki) i bardzo się z tego cieszę, bo mi się podoba. Plama lwendowa jest piękna, a zbiorniczek wodny naprawdę robi wrażenie.
Pozdrawiam i od razu dodaję cie do obserwowanych
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 02:10, 28 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Popracowałem dzisiaj troszkę w ogrodzie, posadziłem kilka doniczkujących roślin, ale kilka nadal zostało i czeka na pomysł. Zakaz kupowania nowych roślin wprowadzony od dzisiaj do odwołania.

Chwasty strasznie szybko rosną i co chwilkę gdzieś mnie coś zaskakuje, dzisiaj kilka metrowych okazów znalazłem

Jest też szansa, że w tym tygodniu prace w drugim ogrodzie ruszą pełną parą... oczywiście do sadzenia roślin jeszcze długa droga, ale jest światełko w tunelu i może pod koniec sierpnia pojawią się pierwsze drzewa, żywopłoty, buksy, hortensje i trawy. Wiosną róże, byliny i reszta. Sporo roślin uda mi się pozyskać od siebie między innymi szałwie, kocimiętki, turzyce, runianke, trzmieliny, pysznogłówki. Zawsze to spora oszczędność

Czekam z niecierpliwością no jakaś małą fotorelację z drugiego ogrodu, jestem bardzo ciekaw stylu i ogólnej koncepcji.
Haha nieraz są takie super okazy, że pielisz a za dwa dni jakiś wielkolud się wyłania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:33, 27 lip 2015

Do góry
Popracowałem dzisiaj troszkę w ogrodzie, posadziłem kilka doniczkujących roślin, ale kilka nadal zostało i czeka na pomysł. Zakaz kupowania nowych roślin wprowadzony od dzisiaj do odwołania.

Chwasty strasznie szybko rosną i co chwilkę gdzieś mnie coś zaskakuje, dzisiaj kilka metrowych okazów znalazłem

Jest też szansa, że w tym tygodniu prace w drugim ogrodzie ruszą pełną parą... oczywiście do sadzenia roślin jeszcze długa droga, ale jest światełko w tunelu i może pod koniec sierpnia pojawią się pierwsze drzewa, żywopłoty, buksy, hortensje i trawy. Wiosną róże, byliny i reszta. Sporo roślin uda mi się pozyskać od siebie między innymi szałwie, kocimiętki, turzyce, runianke, trzmieliny, pysznogłówki. Zawsze to spora oszczędność
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:27, 27 lip 2015

Do góry
Marto jakoś ogarniam, często macham literówki, ale jak na moje potrzeby to wystarczy, jedynie nie potrafię zapamiętać odmian host tutaj mam porażkę na całej linii

Białych lili nie mam, ale każda Orienpet od sprawdzonego sprzedawcy będzie dobra. Różowe... niech tylko odzyskam dostęp do wiosennego zamówienia to wręcz przybiegnę galopem z nazwami odmian, właśnie u mnie kwitną i są nieziemskie, a zapach również powala Jednej na pewno sporo domówię bo mnie zachwyciła

Agnieszko bardzo mi miło i fajnie, że się podoba

Mateusz lubię ten widok i rabatę

Ewo buksy toną w turzycach, Ice Dance, Evergold, Variegaa(prawie niewidoczna) i ptaie łapki. Uwierz mi, że mam sporo miejsc gdzie nie ma się czym zachwycać

Matro(tusiawka) bardzo dziękuje za zdjęcia grabów, na prawdę ogromnie mi to pomogło
Miło mi, że się podoba, ale bliski mojego wymarzonego ideału jest właśnie Twój ogród.

Kasiu do momentu gdy ogród był mniej zagospodarowany nadmiar kolorów mnie cieszył teraz strasznie mnie to męczy i na dodatek pojedyncze rośliny również. Plan do przyszłej wiosny to ograniczenie kolorów i żurawek, muszę ten ogród w dwóch miejscach bardziej uporządkować bo źle się tam czuję. Na dodatek wprowadzam rygorystyczny zakaz kupowania nowych roślin, teraz już na prawdę nie mam gdzie sadzić, a wszystko strasznie szybko się rozrasta.

Ilono bardzo mi miło

Bozga dziękuje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:12, 27 lip 2015

Do góry
Iwonko nie będę ukrywał, ze też lubię tą rabaty, no może irytują mnie podsuszone przez pieska buksy(nie widać dokładnie) i leżący rozchodnik, ale co mi tam

Alka uu, ale podsumowanie przekaże rabatce te miłe słowa

Izo pozostaje zostawić mi uśmiech

Agnieszko gdybym tylko mógł to bym powiększył ile się da bo mimo zeszłorocznego powiększania dosadziłem sporo roślin i nic się nie chce mieścić, chyba będę musiał podjąć twarde decyzje i pożegnać się z niektórymi roślinami
Ogród pod trzema dębami 22:51, 27 lip 2015

Do góry
Oo tak cudnie to wygląda, teraz już nie mam wątpliwości, że 3 graby Fastiagiata w takiej odległości mogą być za gęsto, są wręcz idealne
Bardzo dziękuje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:39, 27 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Zaniemówiłam...!
Bosssssssssko! Wszystko idealne!
Szmaragdowy Zakątek 20:30, 27 lip 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
alinak – Alinko goja zeżre ci malinę nawet nie zauważysz kiedy…u mnie taki potwór urósł w ciągu 2 lat

AlKa – no cos ty, moja goja już w pierwszym roku miała owocki. Kupiłam ją jako 50cm patyk, posadziłam w pełnym słońcu i rośnie jak szalona.
Poczekaj jeszcze jeden sezon, jak nie zaowocuje to może trzeba zmienić jej miejscówkę

Luki, alinak – wąż bardzo grzeczny egzemplarz mi się trafił…spokojnie sobie zawisł w czasoprzestrzeni i podlewa rabatkę

Margarete – tak, tak Małgoś, faktycznie ja doświadczenie z wężami już mam.
Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą i dla przypomnienia pozostałym…moja udomowiona wersja gada ogrodowego…

Nie zasnęłabym w jednym domu z czyms takim.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies