Witam, spodobała Ci się akurat realizacja z ogrodu z wrzosowiskiem. Na front można dołożyć rośliny o mocnej strukturze i duże, masywne (cisy), a do tego właśnie takie nasadzenie.
Justi - pewnie, że będzie. Będziemy trąbić, pokazywać w wątkach. Na pewno nie przegapisz cięcia. Trzeba to zrobić zanim wypuści duże listki. Pąki będą nabrzmiewać i wtedy tniemy.
Można już w marcu, jak będę pisać że trzeba ciąć, ale to zależy od pogody. Jak śnieg stopnieje i weźmiemy się za porządki w ogrodach.
Ile skrócić? O połowę można, o 1/3 a można i dłużej zostawić. Zależy ile masz na nie miejsca. Ja mam mało to wyprowadzam do góry i zostawiam dłuższe gałązki.
Danusiu cudnie nam było u Ciebie i jeszcze raz dziękujemy
Wspominamy pobyt często, Stasiu jak przejeżdża koło Was to zawsze dzwoni do mnie, że mija i Ci macha
Ta zima jest dla mnie okrutna, mam ogromne problemy z kolanem, cały czas chodzę na rehabilitację.
Wszystkie moje plany niestety muszę odłożyć na później. Moim marzeniem jest móc przyjechać na święto Róż. Dziękuję Ci bardzo za pamięć o mnie
Pozdrawiam serdecznie.
Martek spotkanie Święto Róż w tym roku jest dużo wczesniej, żeby róże kwitły. Wracamy z Anglii i zaraz się spotykamy - 2 czerwca w tym roku. Wtedy róże będą kwitły i o to chodzi
On się ogołocił bo miał ciasno i mało światła, ale powiem Ci, że ja też takie oddzielałam i przesadzałam. Obejrzyj realizację http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-zapozyczonym-krajobrazem. Te wielkie kostki z 14 to letniego bukszpanu także były nieco łyse po przesadzeniu.
Mnie się te daty mylą .To 2-go czerwca czy lipca .Jak pisałam czerwca to ktoś mnie poprawiał ,że spotkanie w lipcu było ?A teraz będzie w czerwcu ?))))))))))))))
Lilie nie zakwitną w czerwcu tylko wczesne i to może ?Te pachnące lipcowe są
A ja byłam w hurtowni po patyki i zobaczyłam chyba dostawę lilii, krokosmii na pewno, ale trzeba pojechać, a może by tak na hidcotową przemycić cebul lilii? Będzie pachniało Wam, jak zakwitną na 2 czerwca