Kapustę ozdobna kiedyś siałam, strasznie duża urosła i trochę wybujała, nie widać było kolorowych środków to wyrwałam ją. Ale może Ci się uda Sebuś.
A hiacynt śliczny, taki w pąku a już z kolorem.
Kapustę ozdobną siałam i sadziłam ,niektóre główki ładnie się wybarwiały na różowo i biało ,inne były zielone .Jeżówkę purpurową tej odmiany mam wyhodowaną z nasion kupionych w sklepie i pięknie rośnie i kwitnie ,chociaż u mnie się nie rozsiewa ,bo mam bardzo gliniastą ziemię .
W tym roku Danusiu konsekwentnie - kosmosy lubię, bo są zwiewne i fajne kwiaty mają, a jeżówki pójdą na nowe rabaty. Kapucha będzie na jesień - tylko musi być kolorowa
Z poziomkami spróbuję w doniczkach - ciągle mam przed oczami te Twoje u Babci Jasi jak w Mai tak kamera leciała po nich
Widzę u Ciebie żółtą poziomkę.Wysiewam identyczną.Miałam kiedyś,ale gdzieś ,po latach ,wybyła.
W smaku różni się od czerwonej,jest bardzo aromatyczna,delikatna w smaku -słodsza no i ...większa.
Sebek, mam prośbę i właśnie do Ciebie, bo w tej kwestii chyba będziesz najlepiej zorientowany. Jak ktoś się pochwali, że nabył jakieś ciekawe kłącza w jakimś markecie lub inne ciekawe ciekawostki w rozsądnych cenach - proszę, daj znak. Ja do marketów mam 35km, więc pojadę jak już będzie po co.
Dzięki z góry