Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 16:33, 20 lut 2012

Martek spotkanie Święto Róż w tym roku jest dużo wczesniej, żeby róże kwitły. Wracamy z Anglii i zaraz się spotykamy - 2 czerwca w tym roku. Wtedy róże będą kwitły i o to chodzi

Instagram Ogrodowiska
justi 16:34, 20 lut 2012

A naszą ulubioną hortensję Limelight kiedy skrócić i ile?
darunia 16:36, 20 lut 2012

Dziękuje bardzo, czyli już niedługo...
Joanka 17:06, 20 lut 2012

Danusiu te bladoróżowe tulipanki zupełnie mnie powaliły.
Chyba zrobię sobie z nich tapetę w służbowym kompie

A tak w ogóle to zapachniało mi już wiosną. Nareszcie jest widno gdy wychodzę do pracy i widno gdy z niej wracam, teraz czekam aż cebulowe zakwitną na balkonie
Martek 17:24, 20 lut 2012

Gardenarium napisał(a)
Martek spotkanie Święto Róż w tym roku jest dużo wczesniej, żeby róże kwitły. Wracamy z Anglii i zaraz się spotykamy - 2 czerwca w tym roku. Wtedy róże będą kwitły i o to chodzi
Dziękuję Danusiu za jasność jaśnistą ))
Madzenka 19:05, 20 lut 2012

Nie dość, że tulipanki ślicznie to jeszcze jak wspaniale sfotografowane. Danusiu jesteś mistrzynią ujęć
Kolor bladoróżowy urzekł mnie. Niesamowicie pasowałyby do magnolii u mnie wiosną w ogrodzie.... No cóż pewnie dopiero za rok, bo takich tuIipanów nie kupiłam a jesienią posadzona magnolia nie ma pąków
Gardenarium 19:26, 20 lut 2012

justi napisał(a)
A naszą ulubioną hortensję Limelight kiedy skrócić i ile?

Można już w marcu, jak będę pisać że trzeba ciąć, ale to zależy od pogody. Jak śnieg stopnieje i weźmiemy się za porządki w ogrodach.

Ile skrócić? O połowę można, o 1/3 a można i dłużej zostawić. Zależy ile masz na nie miejsca. Ja mam mało to wyprowadzam do góry i zostawiam dłuższe gałązki.

O cięciu hortensji różnych jest tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:35, 20 lut 2012

Marzena2007 napisał(a)
Nie dość, że tulipanki ślicznie to jeszcze jak wspaniale sfotografowane. Danusiu jesteś mistrzynią ujęć
Kolor bladoróżowy urzekł mnie. Niesamowicie pasowałyby do magnolii u mnie wiosną w ogrodzie.... No cóż pewnie dopiero za rok, bo takich tuIipanów nie kupiłam a jesienią posadzona magnolia nie ma pąków

Te tulipanki fajnie by wyglądały w bordowych żurawkach

Shanghai

Sparkling Burgundy

Plum Rovale

Autumn Leaves

Instagram Ogrodowiska
beamilusia 19:39, 20 lut 2012

Piękne tulipany i fantastyczne odmiany żurawek pokazałaś,Danusiu. .
justi 19:40, 20 lut 2012

Na razie to małe krzaki i miejsca na nie mam, więc chcę żeby się zagęściły. Ciachnę je o połowę, co będzie. Ogrodowych się nie ciacha to wiem. Będę zaglądać, pewnie jeszcze będzie na tapecie wiosenne cięcie.
Dz