Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:48, 28 lis 2013

Do góry
Tusiala napisał(a)
Eda mam taką nadzieję, że będzie się działo. Dlatego teraz - przez zimę, muszę sobie wszystko poukładać, wyrysować, wyliczyć, pozaznaczać, spisać listę roślin, sztuki policzyć. A wiosną robić, robić, robić....
Fanie ważne że się chce reszta sama pójdzie i bez pośpiechu dobrze myśli się już w trakcie szaleństwa ha ha będę kibicować Jesteś w dobrych rękach buźiole zostawiam
Ranczo Edy 08:40, 28 lis 2013

Do góry
Witajcie dziewczynki czwartkowo Dziś troszkę cieplej a mnie dopadło kicham i prycham Lenkę na buśik do sklepu i do domciu uźiemiona chorobowo z czerwoną kichawą Bogdziu cieszę się że podobają ci się moje kwiatuchy buźka za to Nati co ci się we mnie podobało ? normalnie podniosłaś mnie na duchu już wczoraj mnie brało to paskuctwo opatuliłam się jak babciunia i pewnie dlatego ci się podobałam ha ha buźiaki Gosiu super określenie Buźiaczki A to jeszcze jak sumak miał liście Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia
Wilcza Góra 08:33, 28 lis 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Ale pięknie !!!
Moja działka. 08:22, 28 lis 2013

Do góry
Dzięki Bogusiu za wczoraj

A to za grzybki podziękowanie

W cieniu - zacieniona 08:19, 28 lis 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...przyniosę z piwnicy stojaczki i miejsca będzie dosyć...trzeba corocznie próbować coś nowego,żeby się nie nudziło...

uwielbiam takie "ogrodowe eksperymentowanie" ale u mnie czasu brak
i zbyt często mnie nie ma, żeby właściwie były "zaopiekowanie"
Moja bajka 08:15, 28 lis 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Nasze dzisiejsze Mikołaje jeden zrobiony z jajka, a drugi z pu dełka

sprawa jest pewna: prezenty będą !!!
jeśli Mikołaje już są w domu (i to 2) rozglądają się, myślą co potrzeba, podsłuchują rozmowy ...
będzie dobrze
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:12, 28 lis 2013

Do góry
Danusiu bardzo Ci dziękuję
Ja się głowię i zastanawiam nad każdym miejscem strasznie długo. A i tak potem wychodzi za mało barw.
Danusiu chciałam zapytać, który cis najlepiej się sprawdzi jako ekran? Hicksii, hilli czy może jakiś inny?

Aniu przecież Ty masz ślicznie no ale pewnie chcesz mieć jeszcze śliczniej

Violu ja też jestem Cieszę się, że kopiujesz. I nie mam nic przeciwko takiej kradzieży Pisałam już, że się bardzo cieszę?

Irenko korzystam ile się da. Wszystko zapisane i policzone. Ależ będzie radość, gdy to kupię

Tak Olu, bardzo cudną

Aga – Agawita a Ty to niby co? I to na dodatek sama taka zdolniara

Dajanko jak załatwisz sobie transport to nie będę miała nic przeciwko temu, żeby Ci odstąpić tych kamlotów. Ja też uwielbiam zapach sosen. Gdy troszkę popada to czuję się jakbym była w lesie. Co prawda jeszcze u mnie wszystko małe ale już zapach się roznosi

Aga – Agam kaskę co miesiąc teraz odkładam, żeby potem zakupić co nieco. To co nieco będzie spore

Ależ się cieszę

Ogród z łezką 08:11, 28 lis 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Poczytałam. Strasznie strony lecą!

Wystarczy małe zaniedbanie na O. i już wątek ucieka!

Ale robiem co mogiem

A kwiatuch imieninowy spóźniony ale przyjmij proszę

Tak, tak Tu trzeba na bieżąco być, potem już nie ma możliwości nadrobić
Ale jaka piękna, aksamitna róża, cudo. Dziękuję
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:59, 28 lis 2013

Do góry
Za kołem proponuję niski zywopłocik strzyżony (bukszpan albo trzmielina Fortunego. Za nim hortensje bukietowe jednakowe. Kompost u sąsiada zasłaniamy drzewem o czerwonych liściach.

Dosadzamy w tle miskant Variegatus (biało-zielone - 5 szt), te zielone - Gracillimus (3 szt)

Pomarańczowe po lewej tuja Golden Tuffet albo cyprysik groszkowy ;Filifera Aurea Nana', dalej w lewo wrzośce albo żurawki w zależności od koloru iglaków. Jeśli iglaki poarańczowe to żurawki inne powinny być.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 07:42, 28 lis 2013

Do góry
Mnie najbardziej to się spodobało, kostki wyraźnie odgraniczają w poprzek. Tylko nie wiem dlaczego jest podwójna linia biała przy napisie 50 cm? Musiałaby być jedna linia kostki.

Limnobium gąbczaste - Limnobium spongia 06:35, 28 lis 2013

Do góry
W październiku nieco przebarwia liście. Choć pierwsze przymrozki nie są mu straszne, to lepiej przed nimi przenieść go do pomieszczenia.

Spód blaszki liściowej stanowi gąbczasta tkanka

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 01:29, 28 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu -PERFEKCYJNIE!
Ogrodowiskowe inspiracje 01:03, 28 lis 2013

Do góry
Ogrodowiskowe inspiracje 01:01, 28 lis 2013

Do góry
I mój ostatni wrześniowy nabytek ...... W trakcie realizacji.. tzn do skończenia w przyszłym sezonie
TAAADAAMM- Ambrowiec

Całe lato jeździłam do szkółki marząc o nim i udało się
Rośnie sobie w rogu przed nim bedzie placyk....kiedyś
Ogrodowiskowe inspiracje 00:54, 28 lis 2013

Do góry
Ogrodowiskowe inspiracje 00:48, 28 lis 2013

Do góry
Ogrodowiskowe inspiracje 00:44, 28 lis 2013

Do góry
A tymczasem jesienna odsłona tego co mam

Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 23:52, 27 lis 2013

Do góry
Skoro już o trawnikach mowa, to najbardziej ale to najnajnaj uwielbiam młoda trawkę, niedawno posianą, ma wtedy specyficzny soczysto zielony kolor
moje próby robienia kantów. chyba nie najgorsze, przynajmniej tak sobie mówię

Mój 4 arowy azyl... 23:48, 27 lis 2013

Do góry
Muszę wstawić jakieś zdjęcia, bo koloru mi brak. Od zieloneych iglaczków zacznę:

Cyprysik tępołuskowy Nana Gracilis - ujęcie z góry
Kupiłam go dość dawno temu, pamiętam cenę, bo drogi był - niewielka sadzonka kosztowała 60 zł! Posadziłam go w niezbyt dobrym miejscu i przez kilka lat odkładałam termin przesadzenia. Niewiele brakowało a zmarnowałby się całkiem. Aż wreszcie zrobiłam to w roku ubiegłym. Od razu ruszył.

Jałowiec łuskowaty Blue Carpet - samowystarczalny

Jałowiec łuskowaty Blue Star - bardzo wolno rośnie! Tu z karłowatą choiną kanadyjską Jeddeloh

Jałowiec sabiński Tamariscifolia - nożyce pójdą w ruch, na 'spodek' go przytnę Miał być 'ślimak', ale po cięciu zarósł w tempie przyspieszonym)

Salvia - szałwia 23:16, 27 lis 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies