Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:19, 27 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Wstawię tą cebulkę co udusiłam do karkówki, obiadek był pyszny, podawałam z ryżem na sypko, karkówka w plastrach i do tego duszone cebulki spróbujcie

uduszem Ciem gołymi ręcami!
Wilcza Góra 21:15, 27 lis 2013

Do góry
Wilcza Góra 21:15, 27 lis 2013

Do góry
mroźna mgiełka snuła się po okolicy i ogrodzie dość wysoko...
widać mrozik, prawda ?

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:12, 27 lis 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Ależ Ty masz krzaczków! Piękne klejnociki!
Wystawa ogrodnicza i Rajski Ogród w jednym!

I nawet jeden klonik dalej ma liście - normalnie w innej strefie zimna jesteśmy

Inna sterfa zimna, to cud chy...ba

Kasiek, są inne równie piękne i piękniejsze ogrody, ale mój karzełek wśród klonów, wyjątkowo późno gubi

liście, zrobię mu fotkę w weekend, to zobaczymy czy ma zamiar wogóle zrzucić liście

Klon palmowy 'Wilson`s Pink Dwarf'

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:11, 27 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)

Dziękuję Joasiu, iglaczki nie tylko u mnie zachwycają, wiosną są jednak najładniejsze

a to dla wspomnienia wiosny, bo kwiatów mi bardzo brakuje, a jestem uzależniona od azalii i klonów

Ale Twoje takie dorodne Agatko Ja już czekam na ich wiosenną odsłonę!
Uzależnienie od klonów zaraźliwe, azalie mnie ni lubią Zobacze co mi wiosną Gibraltar okaże
Fotke skradłam bo mi się klon po nockach śni
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:11, 27 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
..na pierwszej fotce p. oścista, w tyle widać daglezję, na drugim zdjęciu p.waterei, p.żółta, ...

Agata ościstą chcesz prowadzić na dwa czuby??? i może się czepiam (to już ten wiek) ale p. ponderosa -żółta takie jakieś krótkie ma te igiełki

moja

popatrzyłem jeszcze raz i chyba faktycznie marudzę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:04, 27 lis 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Agatko,
ja myślę że u Ciebie to nawet bez iglaczków byłoby wesoło. Ale masz rację, iglaki zimą dodają ogrodowi uroku, a jak są do tego tak urodziwe jak Twoje to już bajka.
Twój ogród mnie nieustannie zachwyca
buziaki

Dziękuję Joasiu, iglaczki nie tylko u mnie zachwycają, wiosną są jednak najładniejsze

a to dla wspomnienia wiosny, bo kwiatów mi bardzo brakuje, a jestem uzależniona od azalii i klonów

Pomysł na ogród 20:51, 27 lis 2013

Do góry
pierwsze przymiarki
i pierwsze klejenie
i wiece co ? nigdzie , ale to nigdzie nie ma żołędzi
a u mnie przecież dębowa puszcza ....
co ja będę przyklejał?
co tam ja ! co będą jadły dziki ???

brakuje mi właśnie żołędzi i orzechów laskowych
te drugie kupię sobie w sklepie ...
O....! 20:50, 27 lis 2013

Do góry
witam Was ...
mam przerwę ...zimową
Ania asc, mój ogród ma duszę ? ale niesamowite słowa...
Aga, no znalazłaś mnie faktycznie, witam miło

zima...sprzed dwóch dni

wiosną tu będzie cd...
Rododendronowy ogród II. 20:36, 27 lis 2013

Do góry
kasiek napisał(a)

Ależ pięknie! Królowej śniegu tylko brakuje!
dzieki za podpowiedzi

Dla królowej śniegu więcej śniegu trzeba , mam nadzieje ze spadnie niedługo bo coraz zimniej sie robi to śnieg by trochę roślinki otulił. Pozdrawiam Kasiu.
Rododendronowy ogród II. 20:32, 27 lis 2013

Do góry

Ależ pięknie! Królowej śniegu tylko brakuje!
dzieki za podpowiedzi
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 20:27, 27 lis 2013

Do góry
Tusiala napisał(a)
Takie mam plany Dajanko głaz będzie leżał w żwirku, żwirek będzie otoczony trawą, sosny czarne planuję, że będą stały w korze na nóżce a pod nimi wrzosy. W środku jeszcze ze dwie ławeczki. Tak jakoś mi się wyrysowało kamienia polnego mam ile chcę bo pod płotem od sąsiadki pełno tego leży i można brać.
U mnie też wszystko długaśno trwa. Poza tym tak bym chciała tyle od razu zrobić, kupić... ale się nie da. Trzeba czasu. Może zdąże przed 40-stką

Aniu

Przy garażu teren skopany. Teraz szukam inspiracji na obsadzenie tych miejsc

Żebym ja miała bliżej do ciebie to wysprzątałabym ten kamień polny z całej okolicy takie bogactwo leży na polach a ja tyle go potrzebuję Na moim terenie niestety go nie ma ,jaka szkoda .Ładna wizja ,podoba mi się tylko te wrzosy nie bardzo, ale na mnie nie patrz bo ja przesądna jestem Wrzosy lubię w lesie przy domu ponoć szczęścia nie przynoszą tak powiadają .U mnie same sosny za siatką i nie tylko bo na działce tez kilka zostawiłam Lubię je i ptaków na nich sporo śpiewających siedzi nie wspominając o zapachu który dociera nawet do wewnątrz domu.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:24, 27 lis 2013

Do góry
U nas zimy nie ma, ciemno brudno i zimno, dlatego wklejam foty zimowych klejnotów z POPRZEDNICH LAT

Kolorowe Rabaty Martek 20:14, 27 lis 2013

Do góry
Za oknem mgła, zostawiam na brzegu łódź, i światło latarni włączam dla błąkających się wieczorową porą.

Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 20:12, 27 lis 2013

Do góry
Lylly napisał(a)

Spadek po długości, w stronę bagna i po szerokości, z lewej wyżej. Jaśniej już nie umiem Dojazdu z tyłu brak, jest bagno do końca działki i ok. 10m dalej w dal, za bagnem wąska dzika ścieżka, a za nią rzeka.

O mamuniu, dopiero jak zobaczyłam to zdjęcie, to doczytałam jakie faktycznie wymiary ma działka.
Będzie to ogród z podziałem na wieeeele pokoi .
Co do kancików, kora się u nas nie sypie. Zrywaliśmy darń więc kora została wysypana równo z trawnikiem. Jak osiadła to już zupełnie nie ma problemu z koszeniem. I dziękuję niebiosom, że nie zdążyłam zrobić obrzeży z kostki granitowej, bo do takich sie przymierzałam. Wydaje mi się, że kanty to najprostszy i najtańszy sposób utrzymania w ryzach trawy.
ogrodoweimpresjejolki 20:04, 27 lis 2013

Do góry
Przegapiłam tysiączek. Gratulacje serdeczne Jolu i wielu następnych życzę. Z łabędziem widzę że się zaprzyjaźniłas.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:00, 27 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

i wyjęłam z piekarnika karkóweczkę na jutro, będzie podana z małymi cebulkami duszonymi w winie, occie balsamicznym, miodzie lipowym, liściem laurowym i kawałkiem kory cynamonowej
kawałeczek ukroiłam na spróbowanie, jest pyszna

Ślicznie karkówka wygląda i nie mam wątpliwości że jest pyszna, szkoda tylko że nie moja ale ja też może zrobię na niedzielę.Pozdrówka.
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:53, 27 lis 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Natalia fotki będą piękne (mam nadzieję) jak kupię aparat

odrobina lata, liliowce i perukowiec już na innej rabacie

Zbyszek piękne letnie fotki, aż się oczy cieszą, bo coraz zimy na Ogrodowisku ludziska wstawiają
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:37, 27 lis 2013

Do góry
Jeszcze zimy nie ma, postraszyła tylko, ale na Kasprowym ponoć 60 cm śniegu już leży,

ale fajnie jest jak iglaczki są ogrodzie,wtedy nie jest tak bardzo smutno

na pierwszej fotce p. oścista, w tyle widać daglezję, na drugim zdjęciu p.waterei, p.żółta, klony i morwa już łyse

conica i strzyżony jałowiec w chmurki

brzoza z wiązem wśród iglastych, srebrny świerk, barwinka ma pod stopami,

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:29, 27 lis 2013

Do góry
dałam torf odkwaszony, na to korę, potem matę słomianą i na wszystko podwójna warstwę agro, wszystko przyłożyłam cegłówkami, teraz czekam wiosny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies