Jolu a jak długo masz swoją, może jeszcze potrzebuje czasu. Ja mam dwa krzaki i nie rosną jednakowo. Może to też zależy od sadzonki.
Jeśli chodzi o ziemię to jak będziesz dodawała kompostu to rośliny poradzą sobie.
My sadząc drzewa zaprawiamy dołki ale wiadomo na jak długo może to starczyć dla drzewa, a jednak radzą sobie. Na bogatej ziemi byłyby na pewno większe w tym czasie. Ale jak się nie ma co się lubi to....
Winchester już była to może kolejna angielka Heritage (kolor uzależniony od światła )
Przekopałam się i znalazłam zbliżenia host..
Grand Master lub Christmas Tree, pisze, ze wytrzymuje słońce.. i wytrzymuje, bo to ściana południowa i dopiero latem liście sie przypalają... dlatego już je jesienią przesadziłam..
A tpo hosta z tyłu i raczej nie pasuje nic z tych dwóch powyżej.... ma ciemniejszą obwódkę..
A tak kwitną.. i nie patrz na popalone liście.. dziw, że wogle tu rosły..
BOŻENKO ---I dlatego wywalam żeby się grzyb nie przeniósł na inne . z ziemią też muszę zrobić porządek , wymiana i podleję nadmanganianem potasu .potem dopiero sadzenie w maju
ANIADS-----nie powiem że są bezproblemowe ....zwłaszcza w glinie . sama zobaczysz .
ULKA ----daj spokój czas się ustatkować ....50 dych na karku . koniec szaleństw . już tylko stateczność
i powaga ......tylko podaj sposób ,
róże uwielbiam choć trzeba im poświęcić troszkę czasu jak to przystało na króloweAngela piękna nornice mam , krety mam i plagę ślimaków mam a i sarny które uwielbiają moje róże choć marudzę na mój ogród to nie wyobrażam sobie istnienia bez niego pozdrawiam