Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 23:01, 25 lis 2013

Do góry
Zakończę dzisiejsze dodawanie zdjęć, na temacie frontu, tutaj chyba zaszły największe zmiany. Znaczne ograniczenie ilości grządek i pierwsze rabaty. Oczywiście jedna musowo z iglakami, druga z ukochaną lewadą i migdałkiem.

2009

2010

2011

2012

Zalążek wrzosowiska i lawendowiska

Ogród w Tarnowie 23:00, 25 lis 2013

Do góry
Cisy i juki podwiązane

a hortensja drzewiasta przycięta...

Miało być inaczej 22:56, 25 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Agnieszko pod tymi kamieniami jest jakas norka???np dla jeża??czy to coś innego???

Pod kamieniami jest suchy strumyk ..... zdjęcie z wiosny

w Oborze też mogą być ogrody 22:53, 25 lis 2013

Do góry
Gosiu: dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o tak mąż mnie wspiera i nawet czyta ze mna kilka wątków na Ogrodowisku pokazuję mu co ciekawsze realizacje (chociaz prawdę mówiąc powienien wszystko widzieć, bo wszystko jest warte uwagi ) chociaż jak przeczytał, że szmaragdy mają zmienić miejsce swojego życia i nie byc przed murem to się bardzo zmartwił, tyle co ona sie tam narobił, a tu źle ja go pocieszam że na razie to tylko dyskusje i poszukiwanie drogi i faktycznie dobrze że jestem tu teraz a nie dopiero nastepnej jesieni, kiedy bym dosadziła co nieco, i byłoby by jeszcze więcej przeróbek

Kasiu nie spieszę się ani trochę w końcu jest jesień, czas zadumy i refleksji tylko czy robić żywopłot praktycznie w 1/3 ogrodu tylko dlatego że raz na 1,5 miesiaca przyjeżdza tam szambiarka i pracuje jakiś czas??? mam wrażenie że przez to mocno zmniejszy sie ogród. Orzech jest juz poza ogrodem i pod nim znaduje się zabawisko, czyli kolekcja dzieciecych akcesoriów wszelakich, i to nie naszego syna, tylko dzieci szwagierki, która dopiero się buduje i teraz mieszka z nami. widok na orzech od strony ogrodu jest taki
a patrząc na niego od strony wejścia do ogrodu, to w tym kącie wygląda to tak, naniosłam podpisy sytuacyjne
na siłę można by przesunąc ogrodzenie i włączyć orzech w skład ogrodu już widzę minę męża jak mu o tym powiem
Dzięki dziewczyny za odwiedziny i zapraszam ponownie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:52, 25 lis 2013

Do góry
Wróciłam Teraz ja mogę powiedzieć, że mam nogi do samej szyji Ale skończyłam. Po wydrążeniu i usunięciu skórki z 1/4 tej dużej dyni wyszło 12 woreczków, w sumie 7,2 kg Ledwo domknęłam zamrażalnik

W kamiennym kręgu od początku 22:51, 25 lis 2013

Do góry
Ciociu Gosiu, Ewciu z Mazur, Ewciu z Wielkopolski, Magdziu, Agatko, Edytko, Bogusiu, Aniu, Kasiu, dziękuję Wam za odwiedzinki...obiecałam , że pokażę swoje postępy w haftowaniu....nie są powalające, ale pare krzyżyków już popełniłam....muszę przyznać, że jest to chyba najtrudniejszy haft, jaki dotąt wykonywałam....ciekawe ile jesiennych i zimowych wieczorów posiedzę przy jego wykonaniu?...w jednym roku się nie zmieszczę....nic to jestem bardzo wytrwała

Ogród w Tarnowie 22:45, 25 lis 2013

Do góry
Zbliża się zima, cordyliny i inne doniczkowe powędrowaly do pomieszczeń

ogrodoweimpresjejolki 22:32, 25 lis 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Jolu, a nie chcesz ich przechować? Pewnie nie zachwyciły i nie zasłużyły

Oj pewnie czapka pójdzie w ruch, bo nowa fryzjerka poszalała Przy zimowym kożuszku awaryjnie mam kaptur.
Przechodziłam dziś koło osiedlowego stawu i podziwiałam dzikie kaczki, ale nie miałam aparatu....
..Kaczek dzisiaj nie widziałam...ale mam w zamian...pozdrawiam.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:31, 25 lis 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Elizo Bogusiu Bogdziu dziękuję
to moje trzecie podejście w tym konkursie, w pierwszym albumie było tylko jedno zdjęcie, w drugi dziewięć, teraz siedem
nie mam jeszcze albumu, nie mogłam jechać do Bydgoszczy ze względu na moją pracę
organizatorzy obiecali przesłać pocztą

Piękne kadry, piękne widoczki. Nic, tylko oprawić i na ścianie powiesić!
Gratuluję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:29, 25 lis 2013

Do góry
A tu jedna z sadozenk dębika osmiopłatkowego

a tu inna:
Pszczelarnia 22:26, 25 lis 2013

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:26, 25 lis 2013

Do góry
Werbena mi też kwitła obficie , ta co mi Sebek wiosną w kopercie wysłał

Część kępy wykopała, wsadziłam w donicę, obcięłam 1/3 wysokości i wniosłam do domu do wiatrołapu, byc może uda sie przezimować
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:24, 25 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
A tu kawałek rabty z dereniem kanadyjskim, dałam troche pociętych gałązek tuji z cięcia aby chwasy nie lazły

z tyłu widac jeszcze dechy aby kora nie właziła, ale na wiosnę to wywalę (teraz już mi sie nie chce), tak samo ten stary ekobord między rabatą a tujami.

No już lepiej....tych nie widziałam
A ekobordu nawet nie zauważyłam...
Pszczelarnia 22:22, 25 lis 2013

Do góry
A teraz tematy zapachowe (bo i pierniki, i len pachną) piernik na lnie - czyli nudzimy się
W cieniu - zacieniona 22:21, 25 lis 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Bogusiu zadałaś sobie tyle trudu aby przeczytać mój wątek w całości? no to co współczuję Nudą wieje a pokazać też nie mam co Ogród jeszcze nie istnieje zaledwie kilka róz i parę krzaczków ale dziękuję ci za wytrwałość Przed chwilą poczęstowałam się szarlotką ,po mojemu jabłecznikiem ,bo ja starej daty jestem U ciebie to nie tylko rosliny piękne ale wszechstronną wiedzę można zdobyć Znam twój ogród lecz zaległości mam u ciebie ogromne Nie jestem zbyt aktywna chociaż bym chciała Pierwszy czas który wygospodaruję spędzę u ciebie, bo zapewne wiele się zmieniło od mej ostatniej wizyty Zima za zapasem więc jest nadzieja Okrywałam dzisiaj róże, po ciemku niestety ale one kwitną i dziwnie wyglądają w tym śniegu Lato na rabacie a aura zimowa .Dziękuję za odwiedziny i cierpliwość zarazem.Serdecznie pozdrawiam

Znalazłam dzisiaj trochę wolnego czasu...stąd ta miła lektura.Pozdrawiam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:18, 25 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Nuda ciągłe to samo Ogród przecież duży nie jest...
Róże oszalały... Dzisiaj w środku nocy było -2 , róże nietknięte.....

Jest pięknie - może to już zbyt oklepane stwierdzenie, ale cóż innego napisać, skoro tak jest.. pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:18, 25 lis 2013

Do góry
tu lepiej widac tę bidną obiedkę
Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 22:18, 25 lis 2013

Do góry
To samo miejsce w tym roku ma się tak:

Poniżej dumnie prezentują się główne powody, dzięki którym prace ogrodnicze byłe ograniczone, za to powstał garaż.

W tym miesiącu maxi, dostała koleżankę. Pierwotnie miało to wyglądać inaczej,i pod względem kształtu i zawartości roślinnej. Jednak A. przeforsował swoje zdanie, co do linii prostych (łatwiej się mu się wtedy kosi) i wykorzystania sadzonek, już posiadanych (nasza mini "szkółka" liczy ok.100 sadzonek w doniczkach, a moje "przedszkole", w którym rozmnażam rośliny, też jest spore).

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:15, 25 lis 2013

Do góry
A tu kawałek rabty z dereniem kanadyjskim, dałam troche pociętych gałązek tuji z cięcia aby chwasy nie lazły

z tyłu widac jeszcze dechy aby kora nie właziła, ale na wiosnę to wywalę (teraz już mi sie nie chce), tak samo ten stary ekobord między rabatą a tujami.
Pszczelarnia 22:14, 25 lis 2013

Do góry
CD listopadowych wrażeń. Żeby ocieplić i rozświetlić te dni:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies