Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mała Eleczka 10:04, 17 sty 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

W donicy planuję zrobić tak:

to link do tego zdjęcia http://www.sgd.org.uk/garden-designer/charlotte-rowe-msgd_138.aspx?DirectorySearchPageId=3

Piękna inspiracja ! czekam na realizację i mebelki w odpowiednim czasie
Kolorowy ogród na piasku 09:58, 17 sty 2014

Do góry

ten widok z tymi kulami urzekł mnie po prostu !, ja nie jestem bukszpanowa, mam 1 kulkę mimo woli, lubię oglądać bukszpany w innych ogrodach - a Twoja kompozycja mnie inspiruje i aż się chce skopiować choć na efekt trzeba poczekać dobrych kilka lat - cudowne zestawienia !

miłego dnia
pozdrawiam
Ogród Eli 09:53, 17 sty 2014

Do góry
przeczytałam cały wątek o przycinaniu tui i dalej nie wiem co zrobić z moimi szmaragdami, przyciąć im czubki, formować w stożek czy walec, choć stożkiem są cały czas czy puścić samowolce nie dość że rosną w nieodpowiednim miejscu to jeszcze nie wiem co z tym fantem zrobić
Wilcza Góra 09:04, 17 sty 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
oto moja "Fretka" (dla nieznajomych Afrodyta)
peeling gwarantowany przy nawet lekkich powiewach wiatru

]

miło z rana zobaczyć coś fajnego na poprawę chumoru ten ,,peeling'' mnie rozbawił
Szmaragdowy Zakątek 08:31, 17 sty 2014

Do góry
Nikita, Nikita to ruskie imię a mieszka koło Łodzi
Szmaragdy posadzi, linię kroplującą wymodzi.
Po autostradach śmiga aż się za nią kurzy
I w wątku szmaragdowym pięknie bajdurzy.

Wąż dusiciel? to taki większy zaskroniec
Pilnuje domciu a włamywaczy ma za nic.
Jak to wszystko czytam, nie do uwierzenia
A tak się narzeka na młode pokolenia.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:11, 17 sty 2014

Do góry

Mój jesienny ogród 02:35, 17 sty 2014

Do góry
Witajcie, będę pisał na raty i edytował i dopisywał, gdyż zeżarło mi tekst kilka razy, więc nie będę ryzykował. Nie piszę, ze względu na internet, niby mam ale tto straszna męczarnia, po prostu nie mam nerwów. Zaglądałem codziennie i nie pokazywało mi że się odezwałyście, dopiero gdy chciałem edytować swój ostatni post i wywalić jedno był, to dopiero wyświetliły się wiadomości. Telefon fajna rzecz, ale to cały czas zabawka. Niby można na nim zrobić wszystko ale to katorga. Wczoraj pisałem ogłoszenie o pracę, do netu i gazety ale zajęło mi to 3 godziny, myślałem że wyzionę ducha. W laptopie baterie padły i trzymają tylko 10 min, więc nie ma po co wychodzić z domu. Teraz mam ciężkie czasy, nie mam roboty ani pieniędzy, zostało mi 150 $ na jakieś 2-3 tygodnie wystarczy. Mój kolega zniknął, po kłucił się ze wspólnikiem, spakował się i wyjechał, t dni się nie odzywa jak mnie zostawi samego to lepiej nie myśleć co będzie. Chodzę, szukam, pytam, dzwonie i nic. Jak tylko zarobię pierwszy tysiak to od razu lecę po bilet i wracam, już mam dosyć. Do kraju nie mam za bardzo po co wracać ale przynajmniej będę między swoimi a nie sam jak palec na drugiej półkuli. Od jutra ma się oziębić i to bardzo, zapowiadają znów po -20 jszcze musiałem tu trafić na taką paskudną zimę. Nie mam co ze sobą zrobić, to chodzę na spacery oglądać jezioro. Jak mi się uda, to coś wstawię.
Aniu, klona wykopałem na budowie a funkie dostałem od jednej pani i trzymałem w doniczce od lata a teraz już rosną u mnie : ) orzechy smakóją ale płaczą że pancerne i tylko młotkiem można je rozbić. Teraz pomyślcie jakie tu wiewióry mają zęby. Pozdrówka

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:17, 17 sty 2014

Do góry
mira napisał(a)
Filip jak tylko zima będzie oczywiście , ze napiszę i sama jestem ciekawa jak przezimują bo mam zamiar je rozmnożyć i pomieszać z wrzosami -u mnie rośnie na wzniesieniu i przysypałam lekko więc jestem dobrej myśli.

A werebena z onętkami spasowała - obie wyrosły mi na prawie 2 metry -w tym roku będę chciała spowodować niższe wzrosty wszystkich bylin i będę próbować ciąć końcem maja - to trudne bo się opóźnia kwitnienie a ponadto jak w maju ciąć tak piękne kupki zieleni - postanowiłam to wypróbować

to raz jeszcze ta dobrana para

Miro, kosmosy urokliwe W tym roku wracam do nich po kilku latach przerwy Kupiłam też nasiona pełnych, jestem ich ciekawa.
Miało być inaczej 00:12, 17 sty 2014

Do góry

Miało być inaczej 00:10, 17 sty 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:10, 17 sty 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Hejka, zainteresowal mnie ten pustynnik, on jest bialy czy rozowy? A widzialas moze czy pszczoly siadaja na kwiatach?

Jezeli zas chodzi o kosacce syberyjskie mam ich troche, glownie fioletowo-niebieskie i musze je ograniczac co jakis czas, wystarczy mala kepka, zeby w kolejnym roku juz ich bylo dwa razy wiecej. Mam tez i biale i bialych nie polecam, slabowite sa i nie przyrastaja mocno w kepie, wrecz zanikaja. W zeszlym roku mi w ogole nie zakwitly

Buziaki

Pustynnik olbrzymi Bociusiu rudzielcu jest biały i tylko biały pozostałych nie mam i nie zamierzam
to jest za wczesna pora na pszczoły, nie jestem znawcą, ale tak czuję, mało ich w tym okresie

syberiaki fioletowe ja się z nich cieszę i nie rozrastają mi się za bardzo popatrz

irysy rosnące w gliniastym podłożu,dla mnie to jak poddani składający hołd królowej
białe mi się wywdzięczają, za to , że je posadziałam

efekt u mnie na glinie conajmniej 5 letni
Miało być inaczej 00:08, 17 sty 2014

Do góry

Miało być inaczej 00:05, 17 sty 2014

Do góry
Aniu, wiem jaka jesteś zabiegana, tym bardziej mi miło, że zajrzałaś do mnie

Trochę niebieskich z mojego ogródka

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:56, 16 sty 2014

Do góry
Filip jak tylko zima będzie oczywiście , ze napiszę i sama jestem ciekawa jak przezimują bo mam zamiar je rozmnożyć i pomieszać z wrzosami -u mnie rośnie na wzniesieniu i przysypałam lekko więc jestem dobrej myśli.

A werebena z onętkami spasowała - obie wyrosły mi na prawie 2 metry -w tym roku będę chciała spowodować niższe wzrosty wszystkich bylin i będę próbować ciąć końcem maja - to trudne bo się opóźnia kwitnienie a ponadto jak w maju ciąć tak piękne kupki zieleni - postanowiłam to wypróbować

to raz jeszcze ta dobrana para

Ogród u stóp klasztoru 23:47, 16 sty 2014

Do góry
Agata jesteś w błędzie ...będę , będę . jak małopolska to i ja .tylko na kupowanie to siem nie nastawiam . ale na wszelki upadek to już pojadę swoim autem bo w tamtym roku z kondziem byłam i się musiałam mocno ograniczyć w kupowaniu , bo miejsca było mało po ich zakupach ...mocno żeśmy się uśmiali przy tym . pakowaliśmy pół godż bo nic się zmieścić nie chciało ...a tyle by się jeszcze kupiło .
ale wtedy własnie nabyłam cudny RH

Miejsce jednak jeszcze mam na co najmniej 3 RH bo te z biedry wywalam . 3 lata je leczę z jakiegoś grzyba ,,,mam dość .od Pudełków wszystko rośnie jak trzeba a te z biedry .....masakra . już nic tam nie kupię

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:39, 16 sty 2014

Do góry

świetne to zdjęcie

Karola obejrzałam i dzięki że dzielisz się wrażeniami - to jest egzotyka i muszę przyznać że na widok zdjęć z jedzonkiem ślinka mi leci

pozdrawiam

Kolorowy ogród na piasku 23:37, 16 sty 2014

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Pięknie.... Pozdrawiam

Agnieszko, dziękuję. Miło, że jesteś znowu

Winchester Cathedral

Zielony Punkt - ogród Finki 23:28, 16 sty 2014

Do góry
. Nawożenie ogólne możesz zastposować takie jak u róż. Jak robisz oprysk na róże to nic się nie stanie jak i na powojnki spadnie, ba nawet czasem i dobrze bo np. odm 'Rooguchi' choć bardzo piękna jest atakowana przez mączniaka. Ale i tak go mam, bo jest za piękny.

Bezproblemowe są pozostałe z grupy Integrifolia.

'Rooguchi'

Marta nawet nie wiesz jak się ucieszyłam z Twoich komentarzy i rad.
Ja mam i katalpę i klona jesionolistnego 'Odessanum , czytałam,. że to niezbyt cenione pozycje a Ty podkreślasz ich walory. Ja je lubię wiec się ucieszyłam z pozytywnego komentarza bo trochę mi było jakoś nie tak że gdzie zajrzysz to same śmieciowe /bo i pięciorniki i sosny i choć co/.

A ten powojnikowy serial też super zwlaszcza powojników bylinowych bo tylko takie mnie interesują.
Mam pytanie czy ten cudowny ma takie granatowe kwiatki ? i czy może być w półcieniu ?

pozdrawiam
Kolorowy ogród na piasku 23:26, 16 sty 2014

Do góry
Rench napisał(a)

A te fioletowe kłosy to co za roślinka ?

Renatko te kłoski to ożanka kaukaska (Teucrium Hyrcanicum)
tutaj inne fazy rozwojowe i lepiej widać jak wygląda

-

Kolorowy ogród na piasku 23:18, 16 sty 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Widzę, że u Ciebie nawet pod świerkiem ("świercichem") rośnie... I to jak! Nawadaniasz? Czarujesz?

A tu bardzo proszę nie obrażać mojej jodły kalifornijskiej i nie nazywać jej "świerciuchem" (jeszcze takiego określenia nie słyszałam )
Świerciuchy to ja mam w innym miejscu i próbuje jakoś naprawić błąd posiadania ich

A tak na poważnie to słusznie zwróciłaś uwagę na to miejsce. Pomimo, że to jest jodła a nie świerk jest jedno z trudniejszych miejsc do zagospodarowania w moim ogrodzie. Ciągle szukam sensownego rozwiązania (roślin). Jesienią zaczęłam już metamorfozę a wiosną będzie dokończenie.
Jeśli chodzi o wodę to pod samą koroną jest trochę problem ale jak jest susza to i tak wszędzie podlewamy. Nie mam tam nawodnienia.
Przy samym pniu rośnie serduszka piękna (Dicentra formosa) i ją chciałam pokazać i pochwalić. Jest to roślina lubiąca miejsca bardziej wilgotne a tutaj rośnie prawie na samym pniu i świetnie sobie radzi. Swoją wytrzymałością zaskoczyła mnie bardzo. Zamiany na tej rabacie będą ale ona zostanie Turzyce rosnące obok muszę częściej podlewać.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies