Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

barbara_kraj... 16:16, 04 lut 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Dzisiaj piękny,słoneczny dzień....spacer po lesie ...i ogrodniczy sklep po drodze.

Bogusiu, czy 10 to Ilość bulwek w torebce, czy średnica? Ile kosztowały?
Joku 16:40, 04 lut 2014

Oj Bogusiu, zaszalałaś. Lucifer też za mną chodzi. Gdyby to ciebie zainteresowało to melduję że wczoraj nabyłam nasiona powojnika mandżurskiego w LM w Rumi. Będę eksperymentować.
bogumila 18:23, 04 lut 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Bogusiu, czy 10 to Ilość bulwek w torebce, czy średnica? Ile kosztowały?
Basiu...odpowiadam....10 bulwek za 7,99.W ubiegłym roku kupowałam pomarańczową z Lidla i zakwitła tylko jedna.Dzisiaj kupiłam w OBI.
bogumila 18:27, 04 lut 2014

Joku napisał(a)
Oj Bogusiu, zaszalałaś. Lucifer też za mną chodzi. Gdyby to ciebie zainteresowało to melduję że wczoraj nabyłam nasiona powojnika mandżurskiego w LM w Rumi. Będę eksperymentować.
Jolu...specjalnie tylko po nasionka nie pojadę....jak znajdę na swojej drodze to kupię.Pozdrawiam.
monteverde 18:32, 04 lut 2014

W pozaprzeszłym roku wszystkie Lucyfery mi zakwitły a w tamtym ani jeden oczywiście doniczkę wykopałam na zimę, czasami tak bywa
bogumila 18:35, 04 lut 2014

monteverde napisał(a)
W pozaprzeszłym roku wszystkie Lucyfery mi zakwitły a w tamtym ani jeden oczywiście doniczkę wykopałam na zimę, czasami tak bywa
W ubiegłym roku sadziłam te pomarańczowe...Kupione dzisiaj czerwone mają ładne bulwki,duże.
bogumila 09:20, 05 lut 2014

...już tęsknię do tych drobnych kwiatuszków...
boguslawa_ma... 12:59, 05 lut 2014

Bogusia dziś byłam na działce piękna pogoda,powiem ci że werbena zostawiona w ziemi jest zielona nie przemarzła,a przebiśniegi mają pączki
EPODLAS 13:40, 05 lut 2014

Bogusiu, u na też już pojawiły się byliny w kapersach i wiosenne cebulowe. Krokosomie są piękne, i mają taki wyrazisty czerwony kolor. Najwięcej, najbardziej dorodne krokosomie widziałam w Anglii. Ale ponoć całkiem dobrze u nas zimują, trzeba im tylko znaleźć słoneczne i osłonięte miejsce. Ja już też zaczęłam wiosenne zakupy. Masz już sporą kolekcję pierwiosnków. Ja też je lubię, te z doniczek najpierw stoją w domu, a potem idą do ogrodu i całkiem dobrze rosną.
Mala_Mi 17:24, 05 lut 2014

Bogusia, u Ciebie to zawsze oczy można pocieszyć różnorodnością kwiatów
Też kocham lilie Wszystkie bez wyjątku.
Jaskrym mi strajkują, anwet takei kupione gotowce
Lewizje mi ładnie rosły, ale trzeba je okrywać lekko na zimę.. już mi się nie chce.. wiec powoli wygniwają.. ale tyle innego kwiecia jest...
A jeżówki z nasion nie wyrosną takie jak mateczna, wyjątek stanowią purpurowe .