Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:33, 16 sty 2014

Do góry
Andzia - teraz mam co robić przez kilka wieczorów ... I zapomniałam potwierdzić, że masz rację

Fotka druga i czwarta to ta sama hosta i typuję na Revolution
..to ta sam nawet roślina-egzemplarz Masz dobre oko, sama nie zauważyłam, że wstawiam to samo..

Sebek - niestety pępkówka ma sie jeszcze chłodzić... młody się na mnie obraził.. bo mu zakazałam się spieszyć.. tym samym informuję, że jeszcze jesteśmy na etapie "JUŻ????"

Mirka - jak czytasz wyżej.. to jeszcze nie już Jak będę dzielić to zawsze sie upominaj o nadwyżki Dopisałam do kartki Bo mam sklerozę.

Jagoda - spaceruj sobie do woli.. i możesz nawet przysiąść sie do mnie na kawusię

Renia - hosta babkolistna - trafiony zatopiony..zgadza się.. i też pamiętam że miało to coś w nazwie z babką jak kupowałam.. a potem się okazało, że mam taka samą bo dostałam od szwagierki... i mam dwie I wcale nie narzekam... tylko skubana bardzo powoli sie rozrasta

Magda
- kwiaty ma wielkie i to chyba jedyna hosta w której najbardziej byłby mi żal kwiatów.. bo liście ma takie sobie..

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:32, 16 sty 2014

Do góry
Trochę wiosennych zdjęć na poprawienie humoru, mi się taka koloroterapia przydała Może i uśmiech pojawi się na Waszych twarzach na myśl o zbliżającej się wiośnie

Rododendronowy ogród II. 18:28, 16 sty 2014

Do góry
Dziś z wielką tesknotą popatrzyłam sobie na zdjecia rudzika. Jak one przylatują to już wiosna za progiem.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:26, 16 sty 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:24, 16 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
[b]

Ta jest najpiękniejsza jak na mój gust i chyba wielka bedzie , cudna. No i czekam , czekam , zaglądam po kilka razy dziennie , jeszcze poczekam................................................................
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:19, 16 sty 2014

Do góry
Moja codzienność - ogród Oli 18:17, 16 sty 2014

Do góry
Jeśli nie wybrałas jeszcze różaneczników zaznaczonych na planie to polecam Ann Lindsay . Wklejam dwa zdjęcia , jedno z poczatku kwitnienia , drugie z konca.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:13, 16 sty 2014

Do góry
Lipiec 2012

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:08, 16 sty 2014

Do góry
Aniu , Renatko, cieszę sie że fotki wprowadziły Was w dobry nasrój i wklejam dalej

LATO 2012

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:55, 16 sty 2014

Do góry
Gosia Kaisog właśnie uzmysłowiła mi że miałam kiedyś identycznego pawia w poprzednim ogrodzie

Ja to wiem, ale Wy nie wiecie Postanowiłam go pokazać

https://www.ogrodowisko.pl/watek/267-ogrod-babci-jasi

Dwa różne ogrody, taki sam paw Ot, powód dla którego go kupiłam ponownie

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:54, 16 sty 2014

Do góry
andzia napisał(a)

Aniu ta pierwsza wygląda mi na Undulatę,
Fotka druga i czwarta to ta sama hosta i typuję na Revolution, ta odmiana często wypuszcza nowe przyrosty o liściach całkowicie zielonych i to zjawisko widzę u ciebie.
Fotka trzecia nie jestem pewna więc typuję Regal Splendor, albo First Frost .

Co wiedziałam to napisałam koniec i kropka Teraz Aniu główkuj i szukaj czy dobrze trafiłam

Andzia.. jesteś niemożliwa... a widzę, że nie tylko na hostach sie znasz... ja się poddałam przy hostach, liliach i liliowcach.... wiedza Twoja jest ogromna i nieoceniona.... idę szperać , czy to może być to... bo wrzucałam po jednej znalezionej fotce, a teraz szukam kwiatków i takich tam.. i znajduję kolejne jakie mam, a zapomniałam o nich... mój ogród do dekalogu Danusi nijak nie pasuje i chyba nie ma szans
Ale ma jedną zaletę... do obserwacji jest super
Wielkie dzięki
W podziękowaniu dzwonek..samosiewka nie wiadomo skąd.... nie wiadomo co , ale piękny
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:46, 16 sty 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:41, 16 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To ja proszę o wpisanie do fan klubu a takich fotek to ja więcej prosze

Witaj w klubie liliowcowym Łukasz, będę wklejać odmiany, których nazwę odmiany pamiętam

tego nie pamiętam, ale sobie przypomnę
może
El Desperado

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:41, 16 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Aniu powrócę jeszcze do tej hosty z fotek, bo jakoś nie dawała mi spokoju Podałaś wcześniej że nabyłaś Eternal Flame, nie znam tej odmiany więc z ciekawości poszperałam troszkę w sieci i wychodzi na to że to ta.
Jest podobna do Revolution i to mnie zmyliło, a z tego co wyczytałam też ma skłonność do wypuszczania zielonych liści. Musisz je oddzielać, bo zdominują całą kępę i pozostanie ta silniejsza, czyli całkowicie zielona.

Tak więc przepraszam za wprowadzenie w błąd i popraw w zapiskach na odmianę Eternal Flame

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:33, 16 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dobrze dobrze już mówię B... nie chce nikogo rujnować

Łukasz dziękuję, wstępnie przejrzałam galerię, ależ liliowcowy falbankowy zawrót głowy

Z mojej nielicznej kolekcji liliowców mam jedną falbankę to:

Clothed in Glory

i portrecik

Murki oporowe 17:31, 16 sty 2014

Do góry

Wykorzystanie cegły do postawienia murku oporowego w moim ogrodzie.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:28, 16 sty 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:17, 16 sty 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Pozdrowionka zostawiam i uściski. Liliowce też kocham, zresztą wszystkie roślinki i żyjątka

Ewuś może założymy fan klub miłośników liliowców
Mój liliowiec Always Atfernoon

Zaznaczam nazwę, bo nazwy uciekają mi z głowy, a kajet pewnie w ogrodzie eM mi zakopał
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:16, 16 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I kolejne kępy nn. ale z takich fot to nic sie nie ustali

To 2 różne i z dużych.. to wiosenne zdjęcie, wiec są niskie..

Zbliżenie na tego na prawo od wilczomlecza bordowego

Te może być FIRST FROST, bo to z tego okresu kupowania, co nazwy zapisałam.. ale nie zapisałam gdzie posadziłam

Pierwsza fotka,od lewej strony całkowicie zielona to Hosta Undulata Erromena, środkowa z białym mażnieńciem to Undulata, a z prawej strony liść zielony z białym obrzeżeniem to Undulata Albomarginata .
Druga fotka, nie jestem pewna ale typuję dwie odmiany podobne do siebie : Grand Master i Christmas Tree.
Trzecia fotka to undulata .
Czwarta fotka to undulata Albomarginata.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:13, 16 sty 2014

Do góry
Parę zdjęć mojego zimowego ogrodu.
Ciemno już się robi jak wracam z pracy, ale widok białego ogrodu tak mnie ucieszył, że chociaż parę telefonm zrobiłam.
Styczeń 2014

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies