Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 23:03, 03 lut 2014

Ewa, jeśli tylko nadarzy się okazja, to przyjadę, ale nie mogę Ci dać 100% pewności.
Piszesz o dwóch odmianach, ale na zdj. jest tylko żółta, tak? Tej zielonej ile jeszcze masz? Dużo? Zmieszczę? A czerwone to berberys, dobrze widzę? Ja w tym roku MUSZĘ zdobyć te klony, o których piszę już drugi rok. Jeśli będą w Strzegomiu, to obiecałam sobie, że pojadę na 1000%. Tylko, że to dopiero połowa drogi
Pszczelarnia 00:02, 04 lut 2014

Ale jak załadujesz klony, to do mnie już nie dojedziesz. Albo możesz z klonami przyjechać. Zielona też jest. Policzę. Wszystko jak pokaże listeczki. Tak czerwone berberysy - będzie Pani zadowolona.

Dziś zostawiam zdjęcia.
Ładne? - zwykła leszczyna.

agniecha973 11:18, 04 lut 2014

Ewa, u Bodnara jakoś tego klonu nie ma już, a był w ofercie w tamtym roku. Hmm... Może w szkółce Przytok znajdę, tylko to jeszcze dalej. Albo spróbuję u Pudełka zamówić w Iłowej.

Pszczółko, mi nie chodzi o to, że chcę dużo od Ciebie zabrać, tylko raczej czy nie za dużo chcesz mi oddać, bo nie wiem czy mam co z tym zrobić.

Leszczynowy tunel świetny! Tylko zgapiać, bo leszczyna u mnie jak chwast się rozsiewa.
grupa_trzyma... 11:37, 04 lut 2014

Jaki klon, bo też jestem zainteresowana. Aga jeśli coś ci trzeba od Pszczółki przewieźć służę pomocą.
Do mnie masz bliżej.
Pszczelarnia 11:44, 04 lut 2014

Proste rozwiązania. Te tunele leszczynowe są świetne - świetnie rozbijają wiatr (jeżeli ktoś potrzebuje osłony). Ostatecznie robak zjada tylko owoce. Liści nie rusza.

Hm, nie wbrew planom. Dziewczyny, a może z jednej super poważanej szkółki (dam namiar) zamówić te klony z przywozem do Bodnara albo Kulasa. Jak będą 4 drzewa to nam przywiozą.
agniecha973 11:49, 04 lut 2014

Klon Red Sunset dwie sztuki. Ewa, ty też potrzebujesz? Aga, a Ty ile? To byłoby bardzo dobre rozwiązanie skoro szkółka sprawdzona.

Leszczyna ma tą wadę, że kleszcze podobno na niej siedzą, a u mnie niestety są.

Aga, kusisz jako przewoźnik, ale to dużo bałaganu, bo krzaki kopane i jak widzę Ewa trochę tego ma.
agniecha973 12:15, 04 lut 2014

To mnie cieszy od wczoraj

W tym roku testuję nasiona tej firmy. Zobaczymy jak będą wschodzić.

Wypróbuję też nasiona na taśmie. Kupiłam 1 op. Marchew z rzodkiewką. Siałam już tak kilka razy, łatwiej plewić bo rzodkiewka już po tygodniu jest widoczna, a marchewka po 2-3 tyg. Muszę sprawdzić czy posiana od razu rzadko da lepszy plon.

Pszczelarnia 12:32, 04 lut 2014

agniecha973 napisał(a)
Klon Red Sunset dwie sztuki. Ewa, ty też potrzebujesz? Aga, a Ty ile? To byłoby bardzo dobre rozwiązanie skoro szkółka sprawdzona.

Leszczyna ma tą wadę, że kleszcze podobno na niej siedzą, a u mnie niestety są.

Aga, kusisz jako przewoźnik, ale to dużo bałaganu, bo krzaki kopane i jak widzę Ewa trochę tego ma.

Ja 'Postelense' albo ten o korze biało - zielonej. Jeden. Tylko oni mają te drzewa duże raczej . Niech się Grabie wypowiedzą i będziemy działać.
agniecha973 12:38, 04 lut 2014

Ewa, ale zmieszczą się do samochodu kombi?
Bo ja mam jeszcze małą przyczepkę, ale tylko do przodu z nią jeździłąm na razie
popcorn 12:45, 04 lut 2014

Ale zakupy nasienne! Też się wybiorę, któregoś dnia, chociaż większość mam z ubiegłego sezonu (niestety
Leszczynowy tunel super! Może się skuszę, na sąsiedniej działce? Rozbicie wiatru by się przydało, a orzeszkami też nie pogardzę