A wiesz Łukasz, że z tym grożeniem to prawda, rósł u mnie żylistek Strawberry w trawniku kilka lat i mial kilka kwiatków, podeszłam do niego i mówię jak w tym roku nie zakwitniesz porządnie łopata się toba zajmie i zobacz jak zakwitł , zdjęcie 2013 a to cały krzak w pełnej okazałości
Ewo, bo ja lubię wszystkie kolory i doszłam do wniosku, że przy tak dużym ogrodzie mogę sobie pozwolić na miejsca bardzo barwne. Mam fazy i zmienność w faworyzowaniu kolorów. Raz dosadzam biel, innym razem niebieskości itd Ostatnio najmniej podobał mi się żółty ale nie wiem czy w tym roku to się nie zmieni
Odmianowe krwawniki mam z sadzonek, nasiona wytwarzają, nie będą one chyba powtarzać cech. Niemniej jednak próby będą Wiesz, że mój ogród z nasionek powstaje
Między tymi różowymi był też taki biały. Tutaj przewiesza się z murku rasem ze Swany
Aniu ta pierwsza to Hosta Revolution, to kapryśnica i często wypuszcza nowe odrosty o liściach całkowicie zielonych, musisz je wiosną oddzielić, w przeciwnym razie zagłuszy gatunek i po jakimś czasie pozostanie tylko ta o zielonych liściach.
bardzo spodobało mi się obsadzenie skarpy, które widziałam u Bogdy https://www.ogrodowisko.pl/watek/56-moj-piekny-ogrod?page=703
i chcialabym obsadzic tak drewniak. Przed hortensjami rozplenice i przed nia lawende jako obwodke. co myslicie, moze tak byc?
w tym miejscu
czy lepiej same hortensje posadzic?
Drodzy Forumowicze
spójrzcie proszę na te zdjęcia, może macie pomysł jak uporządkować tę rabatę, tak by zakrywała taras przed wzrokiem spacerowiczów. Zależy mi na tym by była atrakcyjna od wiosny do jesieni To jest południowa strona. A droga biegnie dokładnie na przeciwko, może w pewnej odległości posadzić jakieś drzewo? i wtedy przesadzić tuje brabant w inne miejsce, a tam zostawić róże pienne przy kratce? Bardzo liczę na Wasze wsparcie
pozdrawiam