To świeżo położona trawa, kancik będzie cięty dopiero wiosną. Tutaj nie tyle kancik co wycięcie "brody" trawnika. Leciutko, bez rowka
Danusiu, jeśli masz gdzieś zdjęcie,które pokazuje jak to jest "bez rowka", to proszę pokieruj mnie. Czytałam wątek o trawnikach, ale nie wiem czy któreś ze zdjęć przedstawia tylko docięcie brody.
To prawda, że się rozmawia nawet lepiej jak z rodziną.
Jak będziemy chrzcić ogród to znów się zobaczymy, a więc szykujcie się południowcy a nawet cała Polska
A teraz najbliższe spotkanie w Poznaniu na Gardenii.
Danusiu szykujemy się a pewnie wcześniej wdepniemy do Ani a może i do Danusi z Sosnową ? Niech no tylko zakwitną jabłonie.
Danusiu, zmienię temat. Powiedz mi proszę jak się kosi trawę na granicy trawnik - kamyk, oczywiście z zastosowaniem ekobordu na granicy. W moim projekcie przedogródka mam kawałek takiego połączenia i zastanawiam się czy da radę podjechać kosiarką do samego końca, czy trzeba ręcznie wykańczać. Takie połączenia widziałam np. w Ogrodzie z lustrem, oczywiście ślicznie wykoszone. Co mnie czeka?
Jedno kółko jedzie po kamyczkach i wciąga trawkę. Co jakiś czas trzeba ładnie dociąć ręcznie, ale nie za każdym razem.
Lewe kółko po kamyczkach, a za jakiś czas szpadelek-nóż do cięcia kantów.
O dzięki Danusiu! A to drzewko jakiej wielkości i rodzaju? Wiśnia umbraculifera szczepiona na 2m wys. czy raczej coś niższego, np.cis na pniu? Prostokąt z bukszpanowymi kulkami wyżwirowany? Morwa zostaje, czy mam ją przesadzić, a w tym miejscu zrobić powtórkę Twojego pomysłu? Przepraszam, że tak Cię zasypuję pytaniami, ale pomysł BARDZO mi się podoba, do szybkiej realizacji
Cis na pniu lub wiśnia, każde może być, natomiast pod morwą bym dała 4 albo 6 kulek także. Wszystko w żwirze.
Prostokąt to albo cięty w prostopadłościan bukszpan, albo Carex morrowii "Ice Dance" w prostokącie ciasno posadzony, albo Hakonechloa macra.
Można wspomagać się wyszukiwarką na forum, wpisujesz w ramkę kluczowe słowo i "pokaż posty"
Danuś problem polegał na tym, że wpisywałam różne słowa ale żadne z wpisanych nie dało tego co szukałam. Gdybym pamietała chociaż jedno słowo szczególne, które padło, albo chciaż fragment adresu to nie byłoby problemu
Fajnie, odnalazłam ten projekt w necie i dałam linka. A tak swoją drogą to tam jest dużo ładnych realizacji i pomysłowych, a jednocześnie prostych w realizacji.
Już mam, popatrzcie bo muszę usunąć te zdjęcia zaraz i wkleić link, bo Paweł narobi nam kłopotów z tymi zdjęciami. Dawajcie mi link jak zauważycie obce zdjęcia, Bardzo proszę
Obiecałam wkleić jak kwitną tulipanki posadzone ostatnim rzutem, a otrzymane w prezencie.
Wszystko wskazywało, że będą białe, bo takie miały być
No i dziś niespodzianka Są takie
Super kolor z tym dodatkiem różu. Ale to jeszcze nie jest ostateczna wersja, ciekawe ile w domu się utrzymają.
Ładnie wiosennie u Ciebie na parapetach. Ach...
Słuchajcie ... nie mogę znaleźć a ktos w wątku miał wstawiony projekt ogrodu, gdzie pokazane było jak krok po kroku budowac ścieżkę i koło z betonu.... To był mały ogród... strona anglojęzyczna... ale szukam i szukam i nie mogę znaleźć
Wpisz po angielsku tekst w stylu how to build a path and the circle of concrete