Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:58, 22 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
A gdzie nasza Ania mam nadzieję, że jej chandra nie dopadła?

dzięki Aniu, że wpadasz

miłego dzionka
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:56, 22 lis 2013

Do góry
annawu napisał(a)
Aniu Sundaville postaw w jasnym chłodnym miejscu najlepiej na parapecie, jak ma za długie pędy, możesz skrócić je o połowę, pozdrawiam.

Aniu tak zrobiłam dziękuję za rady

pozdrawiam i życzę słoneczka
Opuchlaki 11:48, 22 lis 2013

Do góry
Jak wyglądają jaja opuchlaka nie wiem.. bo nie widziałam..
ale wkleję jak wyglądają jaja ślimaka.. też trzeba to tępić bo nie mniejszy szkodnik niż opuchlak, a może i większy bo zżera wszytko i mnoży się w nie mniejszym tempie ..
Tu dla porównania wielkości kuleczka nawozowa

A tak wyglądają w ziemi po rozgarnięciu. każde jajko mniejsze od milimetra..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:42, 22 lis 2013

Do góry
Martek - zrobimy machniom.. nie ma sprawy... Czekam na ten dzień z niecierpliwością i nadzieją

Kachat - trza było powiedzieć że barwinek też chcesz.. dałabym ci ten co sie rozłazi Biały rozłażący sie powędrował do Irenki.ciekawe czy żyje ?? Niebieski wyrzucam... i wiem że to będę robić na tej rabacie do końca istnienia mojego.. Poczekaj, twój też jak sie zaaklimatyzuje to już sobie nie pójdzie

Madżen - biegałam... wczoraj, dziś tylko u sibie na 3 słowa.. i tak robi sie epopeja ogrodowa...

Kindzia - zapracowana bo tylko: Ja tobnie też

Agnieszko Grabulki kochane - to zwykłą kotka brukowa.. trochę wyblakłą i trochę brudna.. taka w żółty wpada.. jak opaska wokół domu. Było z tego dojście do szklarnii, które rozebraliśmy i mam zbywające kostki, wiec wykorzystuję na obrzeża do rabat i ułożyliśmy ścieżkę pod garażem i teraz lepiej się chodzi (były ostre kamienie tak jak na całym parkingu, jak leciałam boso to było tylko auć, auć, auć..

A teraz .. pokażę jak wyglądają jaja ślimaków.. żółta kulka na jednym zdjęciu to granulka nawozu.. to tak w kwestii rozpoznawania szkodników.... a drugie foto, to jak się układają w glebie..

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:42, 22 lis 2013

Do góry
Edytko odwzajemniam pozdrowionka

dziękuję za miłe wizyty zapraszam
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:29, 22 lis 2013

Do góry
Gierczuś - te białe łodygi to mój przesadzony hibiskus... mam nadzieję, że sie przyjmie.. bo hibiskusów nigdy nie przesadzałam, i to takiego dużego.. dostałam go od mojej koleżanki Filutka.. i bardzo mi na nim zależy, bo koleżanka super..
To hibiskus Lepoldi.. rośnie u mnie od 4 lat... był w przedogródku, ale wszytko dostało eksmisję.. i on też.. z jego powodu czekałam tak długo z przedogrókeim, by jak był już po kwitnieniu i po największej wegetacji.. Wcisnęłam go na gęsto "w krzaki", ale on jest z tych trochę delikatnych, by miał osłonę od wiatru.. no i tylko tu mu znalazłam zaciszne miejsce.. świerka najwyżej będę ciąć (niebieski to świerk???)

A Tolkiena Władzę Pierścieni, wszystkie tomy pożarłam za jednym przysiadem.. kilka dni i nocy... lepsze niż film... ogólnie tego typu literatury nie lubię, ale to sie czytało rewelacyjnie.. z wyjątkiem pierwszej części do 1/3.. nie byłam w stanie pojąć tych nazw.. potem poszło

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:26, 22 lis 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
to teraz wypadałoby coś pokazać

no to może taki obrazeczek w ramce )

Kasiu widok przez okno piękny
życzę powodzenia i radości tworzenia
Pozdrawiam cieplutko
Mój ogród 11:21, 22 lis 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Dziewczyny wybrali zdjęcia na które wcale nie liczyłam. Ale to nie ja decydowałam. Może na drugi rok może bardziej się uda. Mam nadzieję podszkolić się w fotografii, 30 listopada i 1 grudnia idę znowu na warsztaty fotograficzne.
Aniu, zmordowałam ten kufel, sama się sobie dziwię jak mi to poszło, ale byłam w tak świetnym nastroju, że to chyba pomogło.
A to wybrane zdjęcia.
Motyl na rudbekii.

Owoce bluszczu pospolitego.

Album jest pięknie wydany i zdjęcia tam są naprawdę piękne.

Wcale się nie dziwię że wygrały bo piękne i proste a najważniejsze że wyraźiste cudo podobno pierwszy plan musi być uwidoczniony mi to się wszystkie twoje podobają Buźiam
W cieniu - zacieniona 11:21, 22 lis 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusiu pozdrawiam
...macham... i pozdrawiam...
Ogród Eli 11:18, 22 lis 2013

Do góry
korci mnie przerobić najstarszą rabatę głównie z iglaków ktore się sypią albo uschnięte w środku

na coś takiego
http://lh5.ggpht.com/-7rd2kC6w1xw/TnnyB4D46PI/AAAAAAAAAlQ/jF6woA-C9JY/s800/sleepers2-1.jpg

ale M sprowadził mnie na ziemię, że podkłady w lecie nas uduszą i czar prysł
W cieniu - zacieniona 11:17, 22 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kosmos siarkowy

Pozdrawiam.
Bogdziu...dziękuję za piękne fotki...zobaczymy jak u mnie będzie sobie radził...pozdrawiam.
Ranczo Edy 11:04, 22 lis 2013

Do góry
Witajcie dziewczynki Aniu maczki tak sobie leżą aż je mróz zciśnie a hortka nie kwitła może myśli że jeszcze zdąży łobuźiara ha ha Gosiu dziękować dziękować Bożenko tak tak sama się dziwię co się dzieje w tamtym roku to już ostatki róż były na 1 listopada a teraz kwitną i kwitną widocznie lato było dla nich dobre Lenka dziękuje i bardzo jej miło a okryć na pewno zdążysz bo wyjątkowo jeszcze ciepło Buźiaczki dla was
Małymi kroczkami do celu... 10:42, 22 lis 2013

Do góry
Chodzi mi po głowie coś takiego, nie wiem tylko jak żywotnik 'aurea nana' znosi "patelnię"

Moje poletko 10:35, 22 lis 2013

Do góry
Witam prawie weekendowo

Za oknem szaro-buro.

Własnie zrobiłam fotki moim pierwszym oprawionym fotkom.

Kilka kompletów i w zależności od nastroju -zmiana dekoracji

Żadne tam cuda!

Już się tłumaczę! zwłaszcza wytrawnym fotografkom, bo takich na O. jest co niemiara

Oczywiście widzę ,że są "ścięte"

musiałam je odpowiednio skadrować do wielkości ramek , ale lepsze takie niż gotowce ze

sklepu.

następne będą lepsze. Póki co te dają mi radochę

Gdzieś wśród łąk 10:25, 22 lis 2013

Do góry
jambosana napisał(a)
Obejrzałam dziś program Maja w ogrodzie, gdzie był pokazany "nasz ogród", czyli forumowy ogród cioci https://www.ogrodowisko.pl/watek/3652-ogrod-cioci. Ogród był przedstawiony jako ogród przyjazny pszczołom. I naszła mnie smutna refleksja, że mój ogród chyba nie jest przyjazny pszczołom. Chemię niestety stosuję, choć wywary z czosnku także. Ale jakoś tymi wywarami z czosnku mszyc i skoczków na różach nie mogłam zlikwidować. Kompost robię, stosuję też przekompostowany obornik bydlęcy i kurzy, ale florovit i magiczne siły także. Domków dla owadów nie mam, ale na pocieszenie mam też zaniedbane zakątki w ogrodzie, gdzie leży sobie stare drewno,więc może tam pożyteczne owady mają schronienie. No i mam miododajne rośliny !
Nie wiem, czy krokusy miód dają, ale wiosną były oblegane przez pszczoły, potem pełno pszczół było na kwitnącej irdze major

pszczółki oblegały także karagnę syberyjską pendula:

Żaden kwiat nie da miodu w tym rozumieniu. Miododajność danej rośliny oznacza, że ma i/albo nektar albo pyłek. Rośliny wiosenne jak krokusy to przede wszystkim źródło cennego pyłku - pożywienia dla pszczół.

Jeżeli chemia to rozsądnie, z umiarem. Ja też nie mam domku dla owadów, bo miałam ale mi ptaki wydziobały skłądniki tego domku w poszukiwaniu pożywienia . Ale mam w planie zrobić sobie. Myślę, że Twój ogród jest po prostu tym, co pszczoły i inne owady lubią!
Dwa ogrody 10:23, 22 lis 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
i ostrożnie proszę, mamy kolejnego gościa:
Bardzo lubię zioła

a cynie zawsze sieję w warzywniku, z tegorocznym wyjątkiem.

Ojej jakie ładne kolory.....lejesz miód na moje serce tymi letnimi kolorami......za oknem plucha, buro, szaro a u ciebie magnolie, katalpy kwitnące...eh...a pole cynii kojarzy mi sie z działkowym ogródkiem mojej mamy sprzed lat... wiesz to był taki typowy ogródek na działkach pracowniczych ale mama miała w nim mnóstwo kwiatów, w tym równiez cynie.

Ja tez uwielbiam zioła, własnie wczoraj w trakcie zakupów spozywczych znów przytargałm do domu 2 doniczki : świeżą bazylie i oregano, bo moje w ziołowym ogródku wymroziło już ....... a lubie świeże zioła dodawac do potraw.
Wracając do ziół to chce ci napisac że mieta od ciebie urosła u mnie na parapecie i jest wielkim krzaczorem, pachnie mietowo ale jeszcze jej nie uzywałam do sporzadzania naparów. Mam po prostu zalac wrzątkiem świeży listek i już ? czy najpierw urwać listki i podsuszyć i dopiero zalewać ?
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:49, 22 lis 2013

Do góry
Ania (Monte) pewnie jeszcze coś by się znalazło

Ania ja raczej nieśmiały i skromny chłopak w towarzystwie bym się zgubił

ale kozic się nie boję a i one mnie też nie -jak widać -bez tele
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:43, 22 lis 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Magda to w takim razie masz super bonusa - też dzisiejszy

jaśmin nagokwiatowy (jasminum nudiflorum) i winobluszcz - chyba jakaś odmiana trójklapowego zwykły 3klapowy zgubił już dawno liście

Dziękuje..
Wilcza Góra 09:26, 22 lis 2013

Do góry

Miłego dnia dla Wszystkich
Wilcza Góra 09:26, 22 lis 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies