Agnieszka albo Twój aparat przekłamuje rzeczywistość (w co nie wierzę) albo rzeczywistość jest, jaka jest i jest z rozmachem! Pięknie widać linie drzew, nasadzeń.
Witam Was nowym kwiatem storczyka, oświetlonym dawno u mnie niewidzianymi promieniami słońca
Jolu, tak. Ścięłam kwiaty żurawek już po przekwitnięciu i wstawiłam do wazonu. Nadają lekkości kompozycji. Wiele jest kwiatków, które stanowią jakby mgiełkę
Przy takiej pogodzie jak dziś spokojnie mogę czekać do wiosny. Zimno, brrr, ale to słoneczko
nie bądź taka skromna ja uważam że odwaga jest na pierwszym miejscu a kto się nie zgłośił to traci chociaż ma duuużo więcej ale ty masz się czym pochwalić chociaż na malutkim terenie buźiolek
Cudna ta twoja lipa, tak sobie własnie ja wyobrażałam że wyglada jesienią, ja wiem że jest sprzątanie liści itp "przyjemności" ale ile majestatu i elegncji oraz urody jest w tym drzewie....
Masz racje Mariolko że to drzewa tworzą szkielet i nadają klimat ogrodowi, doczekasz sie na pewno żeby i w nowym ogrodzie twoje młode drzewka urosły i stworzyły odpowiedni nastrój.
Pozdrawiam
Bergenie dobrze wyglądają przy kamieniach lub korzeniach i koniecznie w kupie
I jedno spostrzezenie - masz las i klimat lasu, jest piekny z tych klimatów. Nie nastawiaj się więc negatywnie że wiele gatunków Ci nie rośnie, taka specyfika ale tez i piękno tego kawałka ziemi. Las nie trzeba dużo upiększać, on ma to już w naturze. Poza tym na wiosne zobaczysz jak wrócą emocje ogrodowe - daj sobie czas i możliwość odpoczynku, każdy ma momenty wypalenia, a za chwilę .....
Witam dziewczynki Gosiu,Kasiu,Kasiu bawareczko i Aniu fajnie że zaglądacie wiem że nie chce się już tak latać po wątkach jak latem więc cieszę się jeszcze bardziej że jesteście Ja jeszcze pstrykam kwiatuchy ile się da może za szybko okryłam ale co roku już o tej porze to robię bo później mi za zimno hja ha Kociaki jeszcze przypilnuje z drapaniem chociaż teraz się trochę uspokoiły Miśka została na kujawach łatka cały dzień łaźi tylko do korytka przychodzi a mały puśio znów gdzieś się urwał drugi dzień go niema może komuś się spodobał jak wróciliśmy z kujaw to szukałam go na fejsie i okazało się że miła pani zaopiekowała się nim i siedział sobie w jej piwnicy może u mnie nie ma myszek martwię się tylko żeby był w dobrych rękach . dziś nawet ładnie i nawet deszcz przestał na razie padać troszkę fotek popstrykłam Pozdrawiam was kochane i miłego dnia życzę Aniu cieszę się że bonzaj podoba ci się bo pracuje nad nim już pare sezonów i zawsze się pokłócę z M że za bardzo go męczę ale to nic dobrze że są efekty a co tam Kasiu nie ma sprawy kujawy kocham od dzieciństwa i mam zamiar odwiedzać te strony jak tylko się uda sko.pl/uploads/p/49/491754/original.JPG[/img]
Tak sobie podczytuję u Ciebie o pracach jakie wykonujesz i myślę, skąd tyle siły ta dziewczyna ma ?
Dlatego zdjęcie przypominam, by się upewnić że ta silna kobita to ta sama filigranowa co na zdjęciu
W zagajniku swierkowym mam rabatę bagienna (stare oczko) na którym swietnie sobie radza takie byliny: kaczeniec, paprocie, niezapominajki, funkie, klon palmowy, parzydła leśne, wiązówki błątne, tawułki, bluszcze, rojeście, bergenie
Na razie cudnych widoków nie ma ,no bo wiecie......remont mamy....
To jest widok z przedpokoju do salonu.
Jest taka myśl przewodnia żeby te drzwi poszerzyć bo jest to możliwe.
I tu widok z pokoju na przedpokój i dalej werandę.
W przedpokoju będą te same panele co w pokoju.
A na werandzie będziemy układać płytki.
Są już kupione.
Natomiast na tej fotce (paskudnej o tej porze roku) widać doskonale co będę obbsadzać azaliami z pisarzowic
Rabatę musze zrobić wzniesioną by mogła byc kwaśna ziemia i orzech nie niszczył azali. Półokrąg bedzie obsadzony azaliami, rh i hortensjami. To moja robota na przyszły rok
Teraz obliczam potrzebną ilość krzewów ale wejdzie trochę.