Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

monteverde 12:25, 27 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Te rurki są tak cienkie, że tu nie ma co spawać Śrubki tak malusie, że sie porozkręcały w tydzień od skręcenia. I co skręciliśmy ponownie, to sie rozlatywały...
Ale zwykły chłop co ma spawarkę, może zwykłe druty zbrojeniowe pospawać, potem pomalować i gotowa..
albo kupić tę tania z allegro... połączenia jak sie będą rozlatywać związać opaskami (jak u mnie) i postoi kilka lat..
U mnie tak to wygląda.... pasuje pergolę już pomalować.. foto po roku uzytkowania.. wszytkie poąłczenia są na takich opaskach, pokazują je żółte strzałki..
Zamówiłam podpory pod róże, ale robią sie już rok.. podpory z drutu zbrojeniowego

Ale ta róża już sie chyba w tym stojaku zostanie Podoba się jej w takim więzieniu Bo kształt podpory jest fajny, a zawsze mówię, że wyznacznikiem każdego przedmiotu jest u mnie stosunek ceny do jakości... za te pieniądze.. jakość jest właściwa... A opaski kosztują grosze
Bogdzia pozdrawiam... i muszę oddać sie sprawom służbowym.. a potem hyc do ogrodu...

Albo kupić nowe śrubki , dłuższe i dać kontrnakrętki czyli po 2 nakrętki .. tylko, że jak u mnie róża duża wiatr wiał.. to pergola z luźnych kawałków pracuje i śrubki były po prostu urywane W zacisznym miejscu może nie będzie nią tak huśtać.

Aniu u mnie jest wszystko oki z nią, może u Ciebie róża jest zbyt ciężka do niej? ale na wietrze moja z powojnikiem też się wywracała, najlepsze takie ze zbrojeniówki jednak spawane buziolki
monteverde 12:27, 27 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Wszystkich wirtualnie częstuje dziś pączkami , w realu robic nie będe bo wole pobyc w ogrodzie. Miłego i smacznego dnia zyczę.

Bogdziu milego czwartku
Juzia 12:37, 27 lut 2014

Bożenko zerkniesz na moje Rh???
coś im jest

Miłego tłustego
hanka_andrus 12:38, 27 lut 2014

Zapraszam na pączki. Częstuj się.
Margarete 13:14, 27 lut 2014

O jeny i tu pączki u ciebie.........zjadłam juz 3 sztuki w pracy od rana.......... ale dobre były........ to juz na dzis limit wyczerpałam..... a gdzie tam do wieczora jeszcze...............obżarstwo i tyle
Miłego dnia !
Aneczka 13:55, 27 lut 2014

Ja pergoli jeszcze się nie dorobiłam, więc nie mam doświadczeń. Wszystko przede mną
Anita1978 13:56, 27 lut 2014

Zaglądam , nie ma Cię, pewnie pączki pieczesz
Nikita 16:23, 27 lut 2014

Bogdzia za pączki dziękuję... apetycznie wyglądają….ale już nie zmieszczę ani jednego….

Bogdzia melduję, że dzikie gęsi i kaczki już przyleciały….w poniedziałek widziałam….na polach w okolicach Środy Wielkopolskiej mają swój główny punkt zbiorczy…stąd ewakuują się do ciepłych krajów…i tutaj też wracają….chyba to już naprawdę WIOSNA

Mam malutkie pytanko – czy można już dolistnie zasilać Rh czy jeszcze za wcześnie?
Pozdrawiam WIOSENNIE
Bogdzia 16:44, 27 lut 2014

popcarol napisał(a)
Kurczę nie wstąpiłam po drodze do sklepu i cały dzień będzie mi ślina kapać na klawiaturę
Pozdrawiam!!

Karola to obydwie dziś jesteśmy bez paczków , ja ostatnio stale piekłam i mam już przesyt , nie mam nawet ochoty na pączka.
Bogdzia 16:44, 27 lut 2014

popcarol napisał(a)

Nie wydaje mi się żeby był chętny

Szkoda ale co zrobic??A moze znajdziesz babski sposób na przekonanie??????