Chciałam Cię zapytać co to za roślinki te bluszcze które dostałam od córki, kupiła je w tesco a na nich nie ma nazwy. Proszę powiedz mi czy te bluszczyki sadzi się na gruncie i czy w gruncie zimują. Na razie będę je trzymała w domu przez całą zimę, ale wiosną chciałabym pisadzić na działce. Buziaki ślę i pozdrawiam serdecznie.....
Agata przesadzanie w piasku nie jest takie trudne bo korzenie są praktycznie w dołku który zaprawiłem przy sadzeniu
ten okaz to sosna czarna Goldfinger raczej wąska i będę jej w tym sumiennie pomagał
Natalia kiedyś ją rozszyfrowałem ale skleroza działa
Maj God.... czyli moje eksmisję zaliczą... ścianę różana tam zrobię, jak w rabacie z gazetki, która widziałaś. Dobrze, że mi to wkleiłaś... Dzięki. Tylko muszę zasięgnąć języka, kiedy je wysadzać - teraz czy na wiosnę...
Jolu, kupuję nasionka w ogrodniczym, wysiewam w marcu do skrzynek, potem pikuję na paletkę i wysadzm po przymrozkach....są jednorocznymi roślinkami...czasami same wysiewają się na rabatkę
I jeszcze fotki rabaty od frontu gdzie posiałam gorczycę pod koniec października:
Pewnie już większa nie urośnie. Na wiosnę przekopię, albo przekręcę glebogryzarką i posieję jeszcze raz.
Znalazłam zdjęcie z facelią:
Te łany po prawej stronie i na samym tyle to facelia właśnie.
Dla Marty wstawiam fotki budlei:
- aktualne
- kwitnącej w sierpniu
Sadziłam krzewy pod koniec maja. Kupiłam takie nieforemne ogiglaki, więc jeszcze dość mocno je przycięłam, żeby jakiś kształt im nadać, a one i tak się nieźle rozrosły.
Na moje oko mają ok 1,5m wysokości i tak samo na szerokość.
Robaczku Witaj serdecznie
To bardzo miłe co piszesz i jak postrzegasz mój ogród
O wiązie marzyłam dokładnie w tym miejscu ,aczkolwiek zanim go tam posadziłam ,trzy razy zmieniałamu mu lokalizację
Eksmitowałam Migdałka ale myślę że było warto
Zaskoczyłaś mnie"obfitościa" bylin , bo aktualnie jest ich znacznie mniej niż w latach poprzednich.
Ale zdjęciami można czarować
Tarasowy charakter działki daje fajne możliwości ,ale ja nie wykorzystałam go jeszcze w pełni - plan w głowie mam tylko czasu mniej ...ale wiosną kto wie,może zrobię małą rewolucję
Zapraszam i pozdrawiam
Zygzak,,,, z czego by nie był... duża baaa wielka kula , lustro na końcu... powoduje, że ma sie wrażenie, że ta ścieżka leci dalekoooooo i ma ileś ścieżek w bok...
Jako inżynier podziwiam sprytne rozwiązania .. które są iluzją, ale dają "przestrzeń".... wypasione kulki , stożki.. super, ale najbardziej jednak podoba mi sie ta iluzja ... te zrobienie widza w balona. Gdybym nie widziała ile tam jest miejsca.. to patrząc na foto nigdy bym w to nie uwierzyła..
resztę poczytam i pooglądam jutro.... a w zasadzie już dziś... tylko później.. zapisuję.. do str 1846