A tak to wygląda w rzeczywistości, choć nie udało mi się objąć całości. Ta wielka płachta miała zapobiegać chwastom
Najbardziej zależy mi na tym odcinku gdzie jest znak zapytania, bo sama nie mam pomysłu a chciałabym się zasłonić od sąsiada, którego dom jest wyżej od naszego.
Korzystając z okresu zimowego i mając nadzieję, że będziecie mieli teraz trochę więcej czasu, chciałam prosić o radę jak zagospodarować rabatę przed domem. My co prawda mieliśmy zrobiony projekt ale okazało się że nie byliśmy w stanie ułożyć kostki brukowej tak jak zaplanowano i wszystko się posypało.
Ziemia u nas jest bardzo gliniasta a strona jest południowa, a więc cały dzień jak na patelni.
Gratuluję Danusiu kolejnego tysiąca. Ogród piękny, każdy jego zakątek zachwyca.
Pozdrawiam ciepło i dla Ciebie kwiatki zostawiam
Teraz kolej na III cz. Ogrodu nie tylko bukszpanowego
Widzę , że pogoda jak we Wroclawiu i też Cię wzięlo na robienie zdjęć
Ogrod jest zachwycający, trawka idelana o nasadzeniach nie wpsomne. Gdy patrzę na Twój ogród i mój stwerdzam, zę przepis Danusi na ogród to gotowy sukces: bukszpany, cisy, trawki, żurawki i hortensje i jest przepieknie przez cały rok.
Kochana podaj mi nazwę tej różowiutkiej żurawki bo mi opuchlaki wszystko wyżarly i wiosną musze kupic nowe
Mam te same żurawki od tego roku, pięknie się rozrastają i tak jak piszesz rozświetlają ładnie rabatę
choinę kanadyjską kupiłam w zesżłym roku i ubiegłej zimy sarny zjadły ją do zera nie mogłam tego przeżyć po prostu, ale dzisiaj zobaczyłam, że ładnie odbija i może będzie z niej jeszcze pożytek pozdrowienia!
ciut zamglone widoczki -od wejścia w prawo krok po kroczku
przesadzony wiosną świerk serbski, brzoza Laciniata , cyprysik (Ivonne?), świerk Cranstoni i jodła kalifornijska