Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 19:13, 20 lut 2014

elzbieta_g napisał(a)

mój kręgosłup też ostatnio szwankuje i parę razy już mnie poszczykło, ale dalej odwalam za ciężką dla mnie robotę ja też narwana i głupia bo... ,, ja sama,,

Mnie nie szczyka - mnie jak chwyci to paraliżuje od pasa w dół - niestety dosłownie! Leżenie w łóżku przez kilka dni murowane niemal bez ruchu, oj okropne to jest. W zeszłym roku miałam tak 3 razy, musiałam wziąść masażystę by mnie uruchomił.
Ja tez sama, eMuś nie lubi ziemi, ale gotuje wiec niezły z nas duecik - sąsiedzi sie śmieją że u nas baba rowy kopie i muruje a facet pichci z dziećmi - czyli super dopasowanie, choć na odwrót
kasiek 19:15, 20 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Poczytałam o tej chorobie i okazuje sie ze ta sama atakuje perukowce a co do perukowców mam sprawdzoną metodę , trzeba ciąc. Tak samo każą ciąc klony więc tnij te chore pędy to uratujesz cała roślinę , ale czy jesteś pewna ze faktycznie zamierają bo z tego co piszą to choroba ujawnia sie w czasie jak są liscie a teraz przecież nie ma.

No ładnie jak mi sie jeszcze na perułkowca przeniesie , a może bo sekator miałam nie odkażony a ciełam wiele roślin
Wycięłam cały konar klonu, alez mi go żal - a skąd wiem ze umarł? Nie ma w nim soku, jak zdrapię skórke paznokciem to w środku jest żółto brązowa - jednym słowem martwa!
kasiek 19:49, 20 lut 2014

Agatko, Grazynko, Elu, Ewuś, Gosiu, Aniu Martus - dzięki za gradki!

A wiecie co jest jeszcze piekniejsze?
W tym roku mój ogród obchodzi 15 ste urodziny!!!
Dokładnie w marcu 2000 roku posadziłam pierwsze drzewka!
Z tej okazji krótka retrospekcja

Ogród zaczęłam tworzyć dwa lata po ślubie, jeszcze przed urodzeniem dzieci...
Jeszcze po pojawieniu się pierwszej dzieciny na świecie, dookoła domu wraz z rosnącymi drzewami - rosły góry remontowego gruzu....

kasiek 19:53, 20 lut 2014

Każdego roku, gdy tylko pojawiły się pierwsze oznaki wiosny - zaraz biegłyśmy z córcia do ogródka - ona zrywała kwiatki a ja czyściłam, plewiłam, kopałam, cięłam i.... plotłam wianki

malgorzata_s... 19:56, 20 lut 2014

Ale super fotki wyszperałaś !5 lat, ładny kawałek czasu
kasiek 19:56, 20 lut 2014

Oprócz dziecka, w ogrodzie pojawili się również kot i pies....

kasiek 20:00, 20 lut 2014

Pies broił i targał co się dało, ścigając przerażonego kota ...
Córa tez dawała czadu, deptając, uklepując, zrywając, śmiecąc i rozsypując wszystko dookoła, ale ile w tym było radochy

A ja z powrotem wsadzałam, sprzątałam, grabiłam i tak przez kolejne lata....
kasiek 20:03, 20 lut 2014

15 lat - i mam swój świat, swój własny zielony kąt, efekt spracowanych rąk, i bolącego krzyża, wieczornych projektów i ..... ogromnego szczęścia!

kasiek 20:04, 20 lut 2014

Tusiala napisał(a)
Kasiu wstawiłam u siebie moje sosny. Tak mi żal ich ale będę zmuszona je usunąc bo planuje w tych miejscach zupełnie coś innego. Spójrz w wolnej chwili

Jutro zobaczę ale Martuś z własnego doświadczenia powiem Ci jedno - jak coś Cie denerwuje to zmień póki małe, wierz mi !
Mathildis 20:15, 20 lut 2014

kasiek napisał(a)

Mnie nie szczyka - mnie jak chwyci to paraliżuje od pasa w dół - niestety dosłownie! Leżenie w łóżku przez kilka dni murowane niemal bez ruchu, oj okropne to jest. W zeszłym roku miałam tak 3 razy, musiałam wziąść masażystę by mnie uruchomił.
Ja tez sama, eMuś nie lubi ziemi, ale gotuje wiec niezły z nas duecik - sąsiedzi sie śmieją że u nas baba rowy kopie i muruje a facet pichci z dziećmi - czyli super dopasowanie, choć na odwrót

Mój mąż też tak ma, dosłownie nie jest w stanie się ruszyć. Raz tak mu się przydarzyło gdy był sam zobaczyć co na naszej budowie. Gdyby nie telefon komórkowy to pewnie do wieczora by tam leżał bez pomocy.
Na dwusetkę się spóźniłam, ale co tam pogratuluję i okruszki pozbieram.