Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

Celina 19:53, 20 lut 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Ciasto wkładam do lodówki...żeby odpoczęło...

to tak jak ja..też daje odpocząć, też daje wanilię . Nie robiłam z ryżem. Chyba wychodzą bardziej syte . u mnie to ważne.

Młody- zawsze głodny a wiśnie mam jeszcze swoje. Zrobię na bank. Bardzo jestem ciekawa tego smaku.

Wróciłam z działki. Ciągle grabię-masakra. Róże zielone. Jak na tą chwilę -zero strat
bogumila 19:56, 20 lut 2014

Celina napisał(a)

to tak jak ja..też daje odpocząć, też daje wanilię . Nie robiłam z ryżem. Chyba wychodzą bardziej syte . u mnie to ważne.

Młody- zawsze głodny a wiśnie mam jeszcze swoje. Zrobię na bank. Bardzo jestem ciekawa tego smaku.

Wróciłam z działki. Ciągle grabię-masakra. Róże zielone. Jak na tą chwilę -zero strat
Masz się z czego cieszyć...zero strat to dobry początek.
Mathildis 20:04, 20 lut 2014

Dzisiaj mieliśmy ochotę na pączki...żeby było szybciej,zrobiłam kładzione łyżką...lubię te chrupiące końcówki..

bez cukrowe

...i z cukrem -pudrem

My nazywamy je racuchami
też niedawno się zajadałam ale rozeszły się tak szybko że zdjęcia nie zdążyłam zrobić
Mathildis 20:11, 20 lut 2014

Oczywiście,też kilka wsieję później,żeby kwitła do jesieni.Zauważyłam na rabacie już całkiem dużą,musiała posiać się jesienią.
Nigdy nie sadziłam winorośli i nie mam...u mnie za zimno,dlatego nie umiem Ci poradzić.

O matuchno..... jestem pod wrażeniem.
monteverde 20:11, 20 lut 2014

Ja podobnie robię austriackie tylko są tak rodzynki, orzechy i skórka pomarańczowa, też kładzione łyżką i potem cukrem pudrem posypuję do tej pory pakowałam nasionka aż mi oczy bolą, jutro wysyłam Tobie
bogumila 20:14, 20 lut 2014

Mathildis napisał(a)

My nazywamy je racuchami
też niedawno się zajadałam ale rozeszły się tak szybko że zdjęcia nie zdążyłam zrobić
Ciasto na racuchy zarabiam trochę inaczej,jest rzadsze...najbardziej lubię z jabłkami.
bogumila 20:16, 20 lut 2014

monteverde napisał(a)
Ja podobnie robię austriackie tylko są tak rodzynki, orzechy i skórka pomarańczowa, też kładzione łyżką i potem cukrem pudrem posypuję do tej pory pakowałam nasionka aż mi oczy bolą, jutro wysyłam Tobie
Aniu...rodzynki i skórka zawierają cukier...staram się uważać...nie zawsze mi to wychodzi...
Biedulka...tyle paczuszek...pozdrawiam.
monteverde 20:19, 20 lut 2014

Aniu...rodzynki i skórka zawierają cukier...staram się uważać...nie zawsze mi to wychodzi...
Biedulka...tyle paczuszek...pozdrawiam.
i jeszcze nie koniec ale już za ciemno dzisiaj
grazyna_olsz... 20:22, 20 lut 2014

Dzisiaj mieliśmy ochotę na pączki...żeby było szybciej,zrobiłam kładzione łyżką...lubię te chrupiące końcówki..

Ja je tez nazywam racuchami a robie w wersji z jablkiem krojonym w kostkę wszyscy je uwielbiamy
A inkubator dla roślin super
bogumila 20:23, 20 lut 2014

monteverde napisał(a)
i jeszcze nie koniec ale już za ciemno dzisiaj
...to już przygotuję ziemię,niech się ogrzeje.