Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:20, 11 lis 2013

Do góry

Właściwie to świąteczne ozdoby były w jednym sklepiku na Hradczanach.
Tam kościoły przerabiają na hotele i restauracje co u nas wzbudziło by krzyk rozpaczy.
Ot np taki widok:

Pogoda była zjawiskowa : Piekny zachód słońca, w promieniach którego katedra wyglądała jak zrobiona ze złota

a potem niebo w odcieniach różu

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:13, 11 lis 2013

Do góry
Gabisiu wpadłam prosto na imprezę - Wszystkiego najlepszego!

Ogród pięknieje z dnia na dzień. Cudne te jesienne zdjęcia.
Pozdrawiam.
Ogród Eli 13:01, 11 lis 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
dziś mowa o snopkach to i ja pokaże moją sierotę po raz pierwszy go związałam, zawsze miał swobodę

Na sierotę to on raczej nie wygląda Bardziej na wypasionego potworrraa Nieźle go uczesałaś.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:36, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przymiarka pawia, ale ostateczny kształt i ustawienie zrobi się po zamontowaniu lustra

Dana ... wiedziałam, że to będzie piękne ... ale tak sobie kombinowałam, że oglądając tyle Twoich realizacji coś tam sobie przewidzę ... no i nie przewidziałam ...

bardzo elegancka i swobodna forma ogrodu formalnego (chyba tak to się nazywa - przepraszam jak zagolopowuwuję się używając określeń z lekka błędnie ) ... jakiś czas temu w jednym z twoich postów przeczytałam o tym, "że nie wystarczy rozrzucić stożków i kuli jak popadnie" ... tak zapamiętałam choć nie jest to cytat dosłowny ... no i przyznam, że ja nie poustawiałabym ich ... no ogarniam same kule ale łączenie masakra ... a tu majstersztyk ! ... a to tylko próba pewnie nawet nie generalna ... powtarzający się dla patrzącego z podjazdu motyw lustra i efekt zwielokrotnienia piękna ... powiększenia przestrzeni ... pięknie ... no ale to fiesz ...

świątecznie pozdrawiam

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 12:26, 11 lis 2013

Do góry
Rozgardiasz z dzisiejszego dnia

Andrzej stwierdził, iż nie bardzo podoba mu się to co wcześniej wykombinował i poprawia schodki.

a z przodu nadal rusztowania i zasieki, ale za to już sobie schodki poukładałam i zaczynam obsadzać ten kawałek ogrodu.
Bajkowy ogród Weroniki 12:18, 11 lis 2013

Do góry
cd. okolic hotelu...

I jeszcze przedostatni hotel...

Bajkowy ogród Weroniki 12:00, 11 lis 2013

Do góry
Zdjęcia w trybie przyspieszonym...

Kwiatki i rabatki u Elizy 11:52, 11 lis 2013

Do góry
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających, a w dniu świątecznym poczęstujcie się prawdziwymi rogalami świętomarcińskimi prosto z Poznania.
Ładny kawałek do mnie jechały

Bajkowy ogród Weroniki 11:50, 11 lis 2013

Do góry
Zapadał zmrok gdy dojeżdżaliśmy do kolejnego hotelu, tak pięknie położonego, że zamarzyłam żeby to był ten hotel. Komu by się nie spodobało to miejsce...okolice Kussadasi.

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:13, 11 lis 2013

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Misiek, to bardzo słodki pies i jak każda psina ma swoje ulubione miejsca przyzwyczajenia
Nasze psy są przykładem na to, jak wiele potrafimy wybaczać, jak ktoś jest dla nas bliski Moja Zuzia jest bardzo energicznym psem i ciągla zachęca nas do zabawy. Nieraz mimo tego, że jesteśmy zmęczeni, to dajemy się w to wkręcić, bo przecież szkoda pieska

To tak jak u nas.. wybaczamy mu wszytko

A teraz miłego świętowania.. i biało-czerwono.... ogrodowo....

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:12, 11 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Jak tu pięknie
Ja jeszcze raz moją trawę sfoce, czy to amazon mist czy stipa, bo jeśli ta ostatnia, to co...padnie przez zime?

Jak już szukałam fotek tej trawki to dla znudzonych świątecznym pochmurnym i zimnym dniem (dlaczego u nas święta w takim brzydkim czasie są????) wyszukałam metamorfozę ...
Wcześniej był ugór.. wiec nie ma co pokazywać.. ogród powstaje etapami od jesieni 2008..

To maj 2011.... powstaje skalniak...

maj 2012 jeszcze nie wiemy, ale dokładamy kałużę ... to wyrobisko ziemi pod podwyższone grządki dla rh....... a kałuża to pomysł czerwcowy..

maj 2013

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:06, 11 lis 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aż obejrzałam swoje zdjęcia, wszystkie kwiatki są skierowane w bok, więc widocznie przykucnęłam i zrobiłam fotki. Najfajniej wygląda, kiedy kwiaty wystają spod śniegu. Jak szybko ciemierniki przyrastają u Ciebie? Jak spotkam wiosną inne kolory, to może się skuszę. I jeszcze coś - od tygodnia moja pnąca trzmielina jest w białych pąkach, jak co roku o tej nietypowej porze. Ale nie rozwija ich, dopiero na wiosnę, podobnie jak dereń jadalny. Pozdrawiam.

Mariola... ciemierniki jak wpadną w miejsce które im pasuje.. to rosna jak głupie.. w kwaśnej ziemi rosną bardzo wolno , ale rosną .... jak przesadziłam do ziemi wymieszanej ze skorupkami jajek i nie kwaśnej tylko takiej mojej ogrodowej.. to od razu w rok przyrosła kępa kilka razy w szerz i wzwyż.. wiec ulubione miejsce ciemierników powiększyłam wyrzucając dzikie róże .. tu im dobrze... mój ciemiernik pierwszy jest olbrzymią kępą.. po 4 latach.... a ciemierniki w kwaśnym, pod klonem (za blisko klonu i maja za sucho) po prostu wegetują
Tu masz różnicę w przyroście rocznym.. jak podpasuje stanowisko.. u mnie pod krzakami rosną Latem ich nie widać.. jak najdę lepsze fotki to wstawię.. To zwykłe ciemierniki Nigra. Mam jeszcze inne, ale stanowisko złę i wegetują... a nie mam jak ich przesadzić bez uszczerbku na zdrowiu, wiec niech już wegetują..

Rododendronowy ogród II. 10:58, 11 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kasiu no fajny rh , jedna ze starszych odmian . Nie wiem czy u wszystkich ale u mnie miał na poczatku trudności z adaptacją , był blady i mało kwitł ale to szybko minęło i teraz wygląda dośc okazale.na zdjęciu tego nie widac ale ma około 2m a pewnie nieco więcej.

Mam teraz okrągłe oczy. Co za widok i jaki dorodny ten rh. Jaka to odmiana
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:56, 11 lis 2013

Do góry
Stare kąty są po lewej, a nowe (po prawej) upodobnią się do starych

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:55, 11 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Oj tak zastój ogrodowy już czuć, ruch an forum jak na Marszałkowiskiej

Ja tylko obskakuję swój wątek.. bo troszkę nieczasowa...

To moje chochle w 2012 roku... w maju, gdzie rusza dopiero wegetacja traw.. żółta stoi jak stałą, a zielona ją za 2 tygodnie już przykryła całkowicie i żółta dostałą eksmisje.. gdzie dalej taka sama mała..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:54, 11 lis 2013

Do góry
Paw będzie miał do towarzystwa wodę i "gniazdo" z trawek i lustro do przeglądania się

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:53, 11 lis 2013

Do góry
Gmatwanina linii, ale nie zagmatwana

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:52, 11 lis 2013

Do góry

W stronę zielonego dachu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:51, 11 lis 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:49, 11 lis 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies