Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 18:14, 05 lis 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, wszystkiego najlepszego! Kolejnych lat w zdrowiu i szczęściu życzę

Basiu...piękne róże...cieszę się,że są dla mnie.
W cieniu - zacieniona 18:12, 05 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pozdrawiam z mokrych gór
Pozdrowienia dotarły.Dziękuję.
Ogrodowe zacisze 18:12, 05 lis 2013

Do góry

Dziękuję za wizytę Ja często wpadam do Ciebie pospacerować i popodziwiać Bastera. Masz jakieś nowe fotki Mario?

Małgosiu!
Oczywiście, że mam fotki. Mój ogródek ilością zdjęć bije na głowę najbardziej znane zabytki świata

W cieniu - zacieniona 18:10, 05 lis 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
A tu jak zwykle malownicze zdjęcia, cudne kolorowe liście. Dzisiaj jest tak szaro, że nie widać żadnych kolorów, zwłaszcza w mieście.
U nas było trochę słoneczka...
W kamiennym kręgu od początku 18:09, 05 lis 2013

Do góry
Anusiu zapracowana buziole zostawiam. Szkoda że tak daleko do Ciebie bo może bym sie na co zdała.

Małgoś, przyznaję, że troszkę zajęć mi przybyło.....ale tak to już jest, że najpierw musi być gorzej, żeby potem było lepiej.....dzisiaj ostatni raz kosiłam trawnik...liście zebrałam....jeszcze pozostały jakieś kosmetyczne zabiegi w ogrodzoie...osłonięcie po przymrozkach wrzosów i innych i mogę zapadać w zimowy-ogrodowy sen....inne prace niestety nie mogą poczekać
Ostatnie jesienne kolorki

Moja działka. 18:07, 05 lis 2013

Do góry
Pewno, że za 3 zł to nie warto się paprać. To były inne czasy...

Ale mi przyjemność zrobiłaś tą lilią!!!

Masz róże za to. To pierwsza, która rozkwitła w tym roku. Zdjęcie z 6. czerwca...

Ogród z perspektywą na przyszłość 17:52, 05 lis 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

witaj
czasem wpadam zerknąć co pokazujesz- zawsze sa to piekne i ciekawe rzeczy.
Czy możesz mi napisać co masz między płytami na chodniku?- piasek, , jakąś fugę , czy może coś innego? wyglada to bardzo ładnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:44, 05 lis 2013

Do góry
i na dobranoc, jeszcze trochę i znowu takie widoczki
W cieniu - zacieniona 17:40, 05 lis 2013

Do góry
Bogusiu, wszystkiego najlepszego! Kolejnych lat w zdrowiu i szczęściu życzę

Ogród z łezką 17:39, 05 lis 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kwiatucha posyłam w ten deszczowy poranek.

Bogusiu śliczna!!! Już za nimi tęsknię...
Dziękuję
Czas zmian czas zacząć:) 17:33, 05 lis 2013

Do góry
Witam jestem już troszeczkę z Wami i mam nadzieję że coś doradzicie, gdyż chciałam zmienić rabatkę z tujami bo troszkę nudna jest może dodać coś nowego?.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:14, 05 lis 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Byłam, poczytałam, zostawiam podrowienia i slad palucha .
p.s. jasminowców na murze mi żallll...............

Małgosiu, mam ich sporo, może faktycznie pora na coś nowego... powstanie, ale co, to nie wiem, zima i przerwa od ogrodu, to czas planowania będzie, oglądania zdjęć, chociaż ja jak chodzę po ogrodzie, najlepsze pomysły mi wpadają

i przy okazji te variegata bukszpany, stwierdzam, że sierpniowe cięcie najlepiej im służy, najlepiej wtedy się zagęszczają, za rok kolejny test, czy wytrzymam, będę wszystkie ciachać, jakie mam w sierpniu, tak w połowie tylko raz

i brunery zachwycają marmurkiem, a kwitną jak niezapominajki
Między pasjami 16:28, 05 lis 2013

Do góry
jola54 napisał(a)
Witaj Małgosiu!
Dziękuję Ci że odwiedziłaś moją działkę, moją drugą pasję po malarstwie. Twoja działeczka jest cudna i taka już zagospodarowana. U mnie jeszcze rok temu nie było nic, oprócz ogrodzenia, a teraz każdą wolna chwile poświęcam roślinkom.Teraz już jesień, a ja czuje niedosyt i dla mnie, mogłaby być znowu wiosna, by móc malować siać, kosić i patrzec jak wszystko -dzięki naszym rękom się zmienia i pięknieje z dnia na dzień. Wczoraj kopałam rabatę pod warzywa, grabiłam liście i sadziłam ostatnie tulipany. Na działce zrobiło sie szaro, bo nie mam jeszcze dużych krzewów ozdobnych ani drzewek, tak jak Ty. Ale myślę że wszystko z czasem pięknie urośnie. Mnie też pomaga w ogrodzie mama, która ma już 85 lat i chociaż jej nie pozwalam na cięższe prace, to nie może usiedzieć chwili, gdy ja coś robię w ogrodzie. A wracając do Pilipiuka, to też pasjonat, jeśli chodzi o historię naszego regionu i nie tylko. Zapraszam w moje strony, ciekawa historia, arhitektura i ludzie. Pozdrawiam serdecznie.

Przesyłam Ci jeden z moich portretów konia, kocham te zwierzęta i lubie je malować

Zawsze podziwiałam ludzi z talentem plastycznum.....ja nie mam go niestety.
Po zimie ruszysz z kopyta ze zmianami w ogrodize i ani sie obejrzysz a będzie pieknie. Pozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 16:00, 05 lis 2013

Do góry
prace w ogrodzie zamknięte definitywnie . rok był fajny ..choć lato suche .
kiedy patrzę na te fotkę to już zupełnie nie boję się kto mi na wiosnę pomoże w ogrodzie .

Ogród do kwadratu 15:55, 05 lis 2013

Do góry
Beatko - naparstnica napsociła przez moje gapiostwo . Za długo trzymałam przekwitłe łodyżki. A trzymałam je długo, bo na końcach wciąż kwiatuszki się wyłaniały i pszczółki się w nich uwijały. Żal mi było ścinać.... i teraz pańszczyznę odrabiam Siewki jeszcze mam... może chcesz??

Gosiu - ja też lubię takie niekłopotliwe roślinki

I jeszcze wczorajsze

Ogród botaniczny w Krakowie. 15:55, 05 lis 2013

Do góry
Po założeniu tego wątku wiosną 2011 roku, przez prawie 2 lata do niego nie zaglądałam, tyle przybyło wpisów osób odwiedzających Ogród Botaniczny w Krakowie.
Dzisiaj chcę uzupełnić fotkami jesiennymi z tego Ogrodu.Fotki wykonane przez moją siostrzenicę w pażdzierniku 2013.Urzekły mnie te jesienne barwy.

Małymi kroczkami do celu... 15:55, 05 lis 2013

Do góry

szkoda tylko, że żurawki są tak malutkie, że nie widoczne, ale szybko rosną, więc może w przyszłym roku będzie je już widać

I mam jeszcze pytanie, wsadziłam tutaj tulipany przebiją się one przez korę?
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 15:21, 05 lis 2013

Do góry
"To już jest koniec, nie ma już nic,
Jesteśmy wolni, możemy iść...... " np do internetu zaplanować wiosenne zakupy hortensji

Big Ben (wczorajsze)
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:02, 05 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Karola, to jest strona południowa, cały rok tam słońce; po prawej dalej ciągną się jaśminowce i zylistki, aż do tamaryszków, a w lewo buk kolumnowy, młody, pigwowce formowane, bo aut dostały róże, 2 olbrzymie krzaki i 2 wielkie jaśminowce i wszystko inne co rosło
to to miejsce, pomiędzy jaśmnowcami przerwa, w lewo wszystko wywalone

O boźeszzzzz, jak zobaczyłam to zdjęcie , to mi siem naprawdę żal zrobiło ...
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 14:48, 05 lis 2013

Do góry
Dla Ciebie....

Tak maluję kwiaty, a dzięki ogrodowi, bedą jeszcze piękniejsze kompozycje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies