Małgoś, przyznaję, że troszkę zajęć mi przybyło.....ale tak to już jest, że najpierw musi być gorzej, żeby potem było lepiej.....dzisiaj ostatni raz kosiłam trawnik...liście zebrałam....jeszcze pozostały jakieś kosmetyczne zabiegi w ogrodzoie...osłonięcie po przymrozkach wrzosów i innych i mogę zapadać w zimowy-ogrodowy sen....inne prace niestety nie mogą poczekać
Ostatnie jesienne kolorki
witaj
czasem wpadam zerknąć co pokazujesz- zawsze sa to piekne i ciekawe rzeczy.
Czy możesz mi napisać co masz między płytami na chodniku?- piasek, , jakąś fugę , czy może coś innego? wyglada to bardzo ładnie
Witam jestem już troszeczkę z Wami i mam nadzieję że coś doradzicie, gdyż chciałam zmienić rabatkę z tujami bo troszkę nudna jest może dodać coś nowego?.
Małgosiu, mam ich sporo, może faktycznie pora na coś nowego... powstanie, ale co, to nie wiem, zima i przerwa od ogrodu, to czas planowania będzie, oglądania zdjęć, chociaż ja jak chodzę po ogrodzie, najlepsze pomysły mi wpadają
i przy okazji te variegata bukszpany, stwierdzam, że sierpniowe cięcie najlepiej im służy, najlepiej wtedy się zagęszczają, za rok kolejny test, czy wytrzymam, będę wszystkie ciachać, jakie mam w sierpniu, tak w połowie tylko raz
i brunery zachwycają marmurkiem, a kwitną jak niezapominajki
Zawsze podziwiałam ludzi z talentem plastycznum.....ja nie mam go niestety.
Po zimie ruszysz z kopyta ze zmianami w ogrodize i ani sie obejrzysz a będzie pieknie. Pozdrawiam
prace w ogrodzie zamknięte definitywnie . rok był fajny ..choć lato suche .
kiedy patrzę na te fotkę to już zupełnie nie boję się kto mi na wiosnę pomoże w ogrodzie .
Beatko - naparstnica napsociła przez moje gapiostwo . Za długo trzymałam przekwitłe łodyżki. A trzymałam je długo, bo na końcach wciąż kwiatuszki się wyłaniały i pszczółki się w nich uwijały. Żal mi było ścinać.... i teraz pańszczyznę odrabiam Siewki jeszcze mam... może chcesz??
Po założeniu tego wątku wiosną 2011 roku, przez prawie 2 lata do niego nie zaglądałam, tyle przybyło wpisów osób odwiedzających Ogród Botaniczny w Krakowie.
Dzisiaj chcę uzupełnić fotkami jesiennymi z tego Ogrodu.Fotki wykonane przez moją siostrzenicę w pażdzierniku 2013.Urzekły mnie te jesienne barwy.