Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 20:09, 29 gru 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
przed wejściem do domu stoi... i czeka na śnieg w Nowym Roku...

Ale pomysłowa. I bez śniegu śliczna.
Chyba swojego płaczącego świerka tak ozdobię. Tylko muszę pomyśleć z czego zrobić gwiazdę?

paniprzyroda napisał(a)
Obiecałam wstawić fotkę starego żelazka...

Już wiem po co ta rura
Ogród u stóp klasztoru 20:06, 29 gru 2013

Do góry
Witam kochani poświątecznie . dziękuje za życzenia i posyłam wszystkim wielki buziak . własnie pocę się przy ćwiczeniach wzmacniających nogi na narty . nie ukrywam że początek sezonu wypadł blado po tych świętach .
Pot sie leje tłuszcz się topi , więc jestem na dobrej drodze . święta już od kilku lat są dla mnie okazją do wielkiego LB.
Wiem , wiem to moja wina , ale rodzina duża . wszędzie stoły zastawione , fotele wygodne . siedzenie mnie dobija .nie mam siły tego zmienić jak niektórzy co wyruszają w góry i mają inne priorytety . jakoś nie potrafię tego zmienić .

marze już o wiośnie i dlatego przegląd moich cebul

Żywopłotki cisowe. 19:48, 29 gru 2013

Do góry
Nie mogłam robić stroików, wianków świątecznych, jedną ręką, to chciałam położyć choinkę z ubiegłego roku zrobioną z makaronu i diabeł przykrył ogonem, dziś znalazłam.
To srebrna mała.

Wczoraj udałam się do Kaufland na wyprzedaż myślałam o oświetleniu i oto w porywie zakupów inne dorwałam.
Świeczniki z podstawką wyższe i niższe.

sztabki złota jako ogranicznik do drzwi, bucik może służyć jako igielnik.

Ostatnie zgarnęłam pierścienie na serwetnik.choć mam różne, a teraz wygodniej kładzie się papierowe bez użytku pierścieni.
Liliowo i kolorowo:) 19:43, 29 gru 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
U nas dziś było prawie 15C i cały dzień piękne słonko, w nocy deszczyk no i przyroda idiocieje, mysli, że to marzec

Danusiu, ja też dzisiaj wypatrzyłam kwitnący pigwowiec.
Ale hiacynty jeszcze śpią.
Mój jesienny ogród 19:35, 29 gru 2013

Do góry
Klamber napisał(a)

Piękny widok, ale ja już wolę taką pogodę jak jest u nas.
Nawet za śniegiem nie tęsknię.
Mogłam wczoraj i dzisiaj wyjść do ogrodu i nawet spokojnie wypić przysłowiową kawę.
Nawet pigwowiec zaczął kwitnąć. Przesyłam Ci jego zdjęcie by przełamać te zimowe widoki.

Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku.
Mój jesienny ogród 19:21, 29 gru 2013

Do góry
Klamber napisał(a)
Witajcie, wczoraj wysyłałem z telefonu ale już opadłem z sił internet w telefonie fajna rzecz i w takim wielkim mieście prawie niezbędna ale pisanie na forum i wysyłanie zdjęć, to zajęcie dla masochisty. Usnąłem przy tej robocie, tyle czasu mi to zajęło. Nadal jest pięknie dosypało śniegu a drzewa wyglądają jak z kryształu. Chodniki są już czyste ale w niedzielę, gdy wyszedłem z autobusu bałem się zrobić kroka, pokryty był 3 cm warstwą lodu. Wszystko wyglądało jak zalane szkłem. Jeszcze dzisiaj sporo ludzi nie ma prądu.
Janinko, brak prądu mnie nie przeraża ale w swoim domu gdzie mam różne sprzęty a tu nie mam nic. Przeżyło się już różne zimy i gołoledzie ale takiej jeszcze nie miałem okazji. Ciemności mi nie straszne, miałem lampki rowerowe a przy okazji się wyspałem porządnie.
AniuMonte, Fajnie że macie ciepło ale zima na pewno przyjdzie jak 3 lata wstecz do lutego było cały czas na plusie a później prawie - 30 a wszystko już prawie kwitło. Szkoda powojników już nic z nich nie będzie z takimi liśćmi to nawet mały mróz ich zniszczy. Mi wtedy poleciały prawie wszystkie cebulowe, głównie, krokusy, żonkile i hiacynty. Pozdrawiam i pokazuje zimowe fotki. Stary śnieg jest tak zlodowaciały pod spodem że można biegać po nim i nie załamuje się. Pozdrawiam
wyślę link z polonijnej prasy, możecie po oglądać fotki. http://www.gazetagazeta.com/2013/12/burza-lodowa-powoduje-powazne-konsekwencje/

!

W tamtym roku tak zlodowaciale rośliny i drzewa u nas były , Mała MI wklejała i Aldonka i wiele innych, a ty nie strasz tym -30, bo maja Vianetta pędy puściła Ja myślę pozytywnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:16, 29 gru 2013

Do góry
Dzisiaj poszlam zrobić zdjęcia na ogród , a więc powojnik Vianetta puścił od dołu łodygę z listkami
tu Vianetta z lipca 2013r.
Tu powojnik President ma też dluższe pędy
a tu chaber jeszcze kwitnie i jest kilka pączków
i pierwiosnki

no i inne cebulowe, zimowitów nie cyknęłam bateria wysiadła
i inne są w takim stanie, dzwonki Poszarskiego mają listki i teraz pada deszczyk więc podlewa moje zimozielone i przede wszystkim rh
Żywopłotki cisowe. 19:13, 29 gru 2013

Do góry
Wycięta choina z mojego ogrodu. w tym roku trzy wycięte,
Moja świerk Keibab musiałam wyciąć bo zasłaniał Daglezję, a nie był formowany
Dzieci wzięli 2 świerki kalifornijskie były ładniejsze drzewka bo wcześniej formowałam były zgrabniejsze.

Wiosną muszę posadzić więcej omorniki z przeznaczeniem na drzewka świąteczne.

Warto, bo latanie za wyborem odpowiedniego drzewka zajmuje dużo czasu szybko opadają igły i cena zawrotna.

Nie miałam wpływu na ubieranie robiły dzieci, kolory zakładane poziomami i do koloru bombek takie same światła.

To właśnie tu 19:06, 29 gru 2013

Do góry
Dziewczyny, dziękuję za pamięć i życzenia.

Basiu, moją nalewkę już zlałam i nabiera smaków.

W rzeczywistości ma bardziej głęboki i intensywny kolor. Na zdjęciu rozjaśniona wpadającym przez okno światłem

Były święta i już po świętach. Z przyjemnością wyszłam do ogrodu i tam też odnalazłam czerwień.
Rozpoczyna kwitnienie pigwowiec.

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:02, 29 gru 2013

Do góry
Reszcie macham i zostawiam mój krajobraz zaokienny..

Acha.. ja też nie lubię zimy, dlatego jeżdżę na nartach..
Spełnione marzenie - ogród 19:01, 29 gru 2013

Do góry
Nasz staruszek odpoczywa.
Spełnione marzenie - ogród 18:54, 29 gru 2013

Do góry
Spełnione marzenie - ogród 18:48, 29 gru 2013

Do góry
Spełnione marzenie - ogród 18:43, 29 gru 2013

Do góry
wejście do altany .
Kolorowe Rabaty Martek 18:40, 29 gru 2013

Do góry
Martuś widze ze jesteś na forum wiec najpierw wchodze do Ciebie i na Nowy Rok życzę zdrówka i wszelkiej pomyślności i całkowitego braku kłopotów, ciągłego uśmiechu na buzi i by wszystko układalo się po Twojej myśli. Buziaki.

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:13, 29 gru 2013

Do góry
coś czuję, że będą królować w tym sezonie...
po niedzieli zabieram się za kolejne sadzonki.....

Ranczo Edy 18:12, 29 gru 2013

Do góry
w wigilijną noc.... pozdrawiam wszystkich
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:11, 29 gru 2013

Do góry

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:08, 29 gru 2013

Do góry
te z kolei są w cieplejszym pokoju ....
wielkością są prawie takie same,
różnica....mają więcej kwiatów i pączków

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:05, 29 gru 2013

Do góry
następne okazy....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies