Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zapach ziemi

Zapach ziemi

malgorzata_s... 13:51, 25 sty 2014

Zielenie są wspaniałe. Zawsze na nie tak czekamy wiosną O remoncik się szykuje??
Agnieszka_B 14:11, 25 sty 2014

Remoncik to za duże słowo. Jedynie malowanie jednego pokoju- zapomnianego przy wczesniejszych malowaniach. Ale przed wiosna mus to zrobić , żeby mieć czas i energię na ogrodowe prace. Dziś kupiłam Działkowca i tam jest bardzo fajny przepis na zrobienie "efektownej podpory dla pnączy". Wkleiłabym zdjęcie , ale chyba nie można. Czy można?
malgorzata_s... 14:15, 25 sty 2014

Agnieszka_B napisał(a)
Remoncik to za duże słowo. Jedynie malowanie jednego pokoju- zapomnianego przy wczesniejszych malowaniach. Ale przed wiosna mus to zrobić , żeby mieć czas i energię na ogrodowe prace. Dziś kupiłam Działkowca i tam jest bardzo fajny przepis na zrobienie "efektownej podpory dla pnączy". Wkleiłabym zdjęcie , ale chyba nie można. Czy można?

Niestety nie można. Można tylko link ewentualnie Nie wiem czy działkowiec ma wydanie internetowe
Ja malować mogę dopiero na wiosnę jak przestanę palić w kominku bo inaczej szkoda roboty
mira 14:19, 25 sty 2014

size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/51/516902/original.jpg[/img]

piękna ta werbena - siałaś sama czy kupowałaś - bardzo je lubię - co prawda były u mnie do lata potem jakoś się wykwitły i marne były - też tak?

a układ doniczek 3 jednakowe słuszny - ja do tej pory po 2 kupowałam i na dodatek jedna mało druga duża tak więc trzeba przejść teraz na trójki

pozdrawiam
Agnieszka_B 14:23, 25 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Niestety nie można. Można tylko link ewentualnie Nie wiem czy działkowiec ma wydanie internetowe
Ja malować mogę dopiero na wiosnę jak przestanę palić w kominku bo inaczej szkoda roboty

Gosiu , wydanie lutowe. Naprawdę warto. Mąż mówi że robota prosta, już u niego zamówiłm dwa takie.
Agnieszka_B 14:30, 25 sty 2014

mira napisał(a)

piękna ta werbena - siałaś sama czy kupowałaś - bardzo je lubię - co prawda były u mnie do lata potem jakoś się wykwitły i marne były - też tak?

a układ doniczek 3 jednakowe słuszny - ja do tej pory po 2 kupowałam i na dodatek jedna mało druga duża tak więc trzeba przejść teraz na trójki

pozdrawiam

Werbenka kupowana w pobliskiej szkółce jako zwieszająca się . Rok wcześniej kompozycja była różowo- fioletowa . A ostatnio właśnie wypatrzyłam biało czerwoną. Przekonałam się do nich bardzo . Kwitną praktycznie do jesieni w dwóch rzutach z małą przerwą. Lepiej się sprawdzają niż pelargonie. Lepiej znoszą brak wody. A poza tym nie skubię prawię w ogóle przekitłych kwiatów- a ona nie traci na urodzie i nowe pąki zawiązuje na potęgę mimo wszystko. W tym roku znowu je kupię , ale tym razem coś różowo - białego. Gama kolorystyczna tej werbeny jest dosyć bogata.

Co do doniczek , to mnie też przekonują trzy takie same obok siebie
mira 14:39, 25 sty 2014

chyba są różne te werbeny ja miałam liliową i morelową - cudne pastelowe kolory były i chyba takie zwarte jakby płożące - ja uszczykiwałam przekwitłe kwiatostany i widziałam ,że jej to pasowało bo ładne było kolejne kwitnienie - też pewnie znów , miałam też wysianą ale wysoką i ta kwitła do mrozów dosłownie, też lubisz doniczki hehe to jest nas więcej
malgorzata_s... 14:44, 25 sty 2014

Agnieszka_B napisał(a)

Gosiu , wydanie lutowe. Naprawdę warto. Mąż mówi że robota prosta, już u niego zamówiłm dwa takie.

Poszukam
Skula 17:24, 25 sty 2014

witam serdecznie - wpadając z rewizytą - pozdrawiam
i oczywiście podziwiam
wspaniały bluszcz - przepiękny !
Agnieszka_B 20:47, 25 sty 2014

no to jeszcze na koniec dnia troche zieleni