Pod wplywem Twojej ubiegłorocznej lodowo-złotej choinki miałam wymieniac swoją.... I cóż mam pozostać przy ognistej? Skoro u Ciebie czerwien zawitała na choince to chyba przy mojej pozostane....
Ślicznie skomponowalaś czerwien z zimnymi barwami
Witam wszystkich. Mam na imię Filip, mam 14 lat. Mieszkam w Białymstoku, w Podlaskim. Ogrodami interesuję się od dawna, od jakiegoś czasu zmieniam też działkę w rodos. Uwielbiam styl angielski, preriowy, niestety klimat nie sprzyja sadzeniu delikatnych traw w moim mieście. Na Ogrodowisko trafiłem po obejrzeniu "Mai w ogrodzie". Wątek założę dopiero na wiosnę, będą aktualne zdjęcia.
Wesołych Świąt!
Też nie umiem zrobić zdjecia choince, ale muszę uwierzyć że jest ładna..
Bez pistoletu to sie trzyma mimo woli
Ale przyszłam z czymś innym........ kiedyś napisałaś, że werbenę można rozmnożyć przez sadzonki...
Sadzonki włożone bezpośrednio do ziemi.. ani jedna sie nie przyjęła.. ale wina jest po mojej stornie bo zapomniałam podlewać
Natomiast włożone kawałki gałązek do wody.. nie rewelacja, ale jedna sadzonka dostała ładne korzonki.. mam teraz pytanie co z tym fantem teraz zrobić ... Reszta nie ma korzeni, ale wszystkie ładne, zielone i rosną..
Ojojoj....
Tylu gości...tyle ciepłych słów....
Dziękuję Wam bardzo.....uśmiechnę się do każdego z Was osobno...ale po świętach...
Od wczoraj od rana jestem.... rozrywana rodzinnie....
Zostawiam dla Was...tradycyjnie kuleczki....ja stała w uczuciach....jak je zobaczyłam dwadzieścia parę lat temu...takie oświetlone przed domami w Holandii...to skradły mi serce....i trzymają do teraz....
a że dziś ŚWIATŁO przyszło na świat.....