Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Agnieszkowy ogródek 19:44, 12 sty 2011

Do góry
Bardzo dobrze, ze założyłaś swój wątek ogródkowy, bo będziesz miała wszystko w jednym miejscu.
Kontrolowany nieład to według mnie bardzo trafne określenie stylu w ogrodzie, który ja też lubię
Wszystkie trawy, które Ci zaproponowałam są kępowe i absolutnie nie rozłażą sie po ogrodzie, rozrastają się wyłacznie w obrębie własnej kępy.
Unikaj natomiast miskanta cukrowego, bo ten to dopiero lubi latac po ogrodzie !!!!
Trawa z kotkami to właśnie rozplenica japońska, fantasycznie romantyczna )
Miskant Zebrinus też świetnie wygląda jak się rozrośnie.
Myślę, że śmiało możesz sobie zafundowac miskanta giganteusa, to prawdziwy gigant wśród traw i robi wrażenie w ogrodzie.
Koteczka Fela jest piękniasta )
Trawy wrażliwe 00:24, 09 gru 2010

Do góry
Miałam jeszcze jedną nowozelandzką, ale to chyba też była Uncinia, tutaj za kolorowym bukszpanem widać, jakby niższa była i mniej czerwona, a bardziej brązowa. Po zimie też wylazła z gruntu i koniec

No i ta rozplenica czy to jest Pennisetum glaucum "Purple Majesty" ?
tez mi nie przezimowało, choć ładne było

Jesienne uroki traw 09:58, 21 paź 2010

Do góry
gardenarium napisał(a)
Piękne, a najpiękniejsza moim zdaniem jest rozplenica i miskanty. Dużą już masz kolekcję.

Bardzo lubię trawy ze względu na mały ogródek sadze raczej niskie i nie rozchodzące się, w przyszłym roku planuję przerobienie "przedogródka" w którym teraz jest żywopłot z ligustra i kilka iglaków wszystko do wywalenia i tam planuję wsadzenie kilku miskantów dzięki temu uda mi się powiększyć kolekcję traw o większe egzemplarze
Jesienne uroki traw 22:26, 19 paź 2010

Do góry
Piękne, a najpiękniejsza moim zdaniem jest rozplenica i miskanty. Dużą już masz kolekcję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies