Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:18, 24 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ewa.........to będzie gwóźdź programu, po twoim ogrodzie
na razie tak sobie tu planuję, bo jak się ułoży nie wiem, zwłaszcza jak M. ruszy z domem, ogród pewnie szlag trafi, zastanawiam się czy w ogóle coś robić

Irenko już sie cieszę ogromnie

Ja tez lubię z kimś jechać na wycieczkę, bo zawsze jest więcej oczu do wypatrywania ciekawostek
Jesteś wspaniałą Ambasadorka Dolnego Śląska, a o tym nie wiedziałam :

polecam zwiedzić Podziemne Miasto w Osówce, jakie ciekawe rzeczy można się dowiedzieć, wrażenie niesamowite

Mój 4 arowy azyl... 00:15, 24 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Pobocza pokazuj, bo zapewne bardzo ładne

Dla Ciebie różyczki okrywowe - zdjęcie z 22 czerwca
Mój jesienny ogród 00:13, 24 paź 2013

Do góry

Halino, liści coraz więcej na ziemi ale na drzewach jeszcze duuużo. Fajnie że napisałaś mi o Turkach, kiedyś więcej czytałem gazet i to był częsty temat a le już z 10 lat nic nie słyszałem. Podejrzewam że Ty bliżej granicy mieszkasz i dla tego DDR-ów nie lubią i nas też. Tu jest odwrotnie, za te cechy nas cenią i lubią. Tu jeśli ktoś przyjeżdża to z konkretnym celem i nie ma tu cwaniaczków jak w Europie, że byle chłystek może wyjechać a potem robi opinię wszystkim. Tu w Ameryce też już nie jest jak kiedyś, z roku na rok jest coraz trudniej zarobić. Dobre pieniądze są tylko dla tych, którzy mają tu stały pobyt i znają dobrze angielski. Tacy jak ja gdy znajdą pracę za 20$ to jest super, najczęściej za 10 lub 15$. Z Węgrami się dziś rozstałem, kasę za tamten miesiąc wyrwałem, teraz jeszcze za ten będę musiał wyżebrać. Teraz mam jak w Polsce, nie mam roboty ani telefonu. Dałem koledze kasę na telefon i nie zapłacił, był na niego gdyż w Bellu można mieć tylko na kanadyjskie papiery, ale już sobie zdjąłem sim locka i kupie sobie kartę w innej firmie gdzie nie wymagają papierów.. Teraz gdy mi potrzebny telefon to go nie ma, samo mżycie. Najgorsze że jego dwa też wyłączone a to był mój jedyny kontakt z nim. Dla tego się nie odzywałem. Wczoraj byłem w Oakville ostatni dzień, było piękne słońce ale ziąb straszny, chyba było 8ºC a może i mniej od jeziora wiało że w rękawiczkach marzły mi ręce. Pozdrawiam.

W ogródku Ani 00:11, 24 paź 2013

Do góry

Mój jesienny ogród 00:07, 24 paź 2013

Do góry
Bogdziu, mi się też bardzo podobało to wzniesienie ze schodami całe zasypane liśćmi. Myślałem że
już dawno był wyemitowany w tv. Kupiłem dwa karmiki jeden na słoninę a drugi na ziarenka. Ten na słoninę super ale ten na ziarno ładny ale chyba nie praktyczny, będę musiał go przerobić po swojemu, gdyż na pewno dużo ziaren będzie się marnowało. Karmików było bardzo dużo ale ja wybrałem drewniane. Pokażę je następnym razem gdyż zapomniałem fotek wgrać, chyba że nie uda mi się wysłać postu to je dorzucę. Dwa pierwsze to poidełka dla koliberków. Moje są dwa ostatnie.
Ewo, cieszę się że wpadłaś do mnie, na pewno jest tak jak mówisz że w każdym regionie może być różne nastawienie do obcych. To dobrze że nie miałaś przykrych sytuacji, gdyż zawsze długo się pamięta te nie miłe a krótko te dobre, zawsze jest lżej żyć, gdy spotyka się tylko tych dobrych, ten zły potrafi nieźle krwi napsuć. Życzę abyś nadal spotykała tylko dobrych ludzi i powodzenia na obczyźnie.

Mój jesienny ogród 00:03, 24 paź 2013

Do góry

Haniu, teraz las jest najpiękniejszy, dobrze że tu jesień trwa dłużej niż u nas to można się napatrzyć do woli. W Polsce jest zimniej to i jesień szybciej mija a to taka piękna pora roku. Tu jesień przebiega całkiem inaczej, nie ma przymrozków a liście po prostu usychają i spadają. Leć do lasu tylko nie zapomnij aparatu, grzyby jeszcze są, mówili mi w domu. Dzięki za sowa pokrzepienia.

Mój jesienny ogród 23:57, 23 paź 2013

Do góry
Witajcie, pogoda mi nie dała zabierać sprzętu w czwartek, jeszcze było ciepło a o 5 przyszedł deszcz i lało, w piątek zrobiło się znów ładnie ale już po deszczu przyszedł zimny front i zimno. Rano jechałem z chłopakami i nie miałem jak wysłać, jutro też muszę z nimi jechać, gdyż zostawiłem kartę na pociąg w robocie a kasy rano zamknięte, więc biletu nie kupię. Teraz mogę się nie odzywać gdyż muszę sobie poszukać pracy i odejść od swoich kolesi, ale gdy będę miał możliwość to się odezwę. Coraz gorzej będzie mi wysyłać posty, pogoda robi się coraz gorsza i nie będę mógł zabierać sprzętu, ale jeszcze się zobaczy, może jakieś zmiany nastąpią na lepsze, mam nadzieję że nie na gorsze. Szkoda mi będzie pożegnać piękne jesienne Oakville. Jutro zdejmę karmiki i powoli będę się szykował do ewakuacji. Orzechy już zabrałem . Niedziela piękna i ciepła, cały dzień jeździłem po parku i mam dużo fotek. Dziś jeszcze duży las.

W cieniu - zacieniona 23:56, 23 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu dla Ciebie za "ratunek"
..ale pięknotka.Dziękuję.
Mój 4 arowy azyl... 23:54, 23 paź 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Jaki kolorowy ogród ma Twoja córcia. Też mam te tawuły, to tawuła szara "Grefsheim" lub tawuła wczesna (arguta). Ja mam tę pierwszą, tnie się dowolnie, ale od razu po kwitnieniu, później nie wolno, bo nie zakwitnie w przyszlym roku (pąki kwiatowe zawiązuje pod koniec lata). Pozdrawiam Basiu

Ta, jest wczesna. Tak wyglądała trzy lata temu, do tej pory nie była przycinana.
W cieniu - zacieniona 23:53, 23 paź 2013

Do góry
Bogusiu dla Ciebie za "ratunek"
Ogród w budowie - nieustającej 23:44, 23 paź 2013

Do góry

Ta bylinówka jest nieziemsko zaprojektowana i wykonana, jestem pełna podziwu...zauroczyła mnie totalnie...
A włoskie klimaty urzekające, to zdecydowanie moja bajka.
W ogródku Ani 23:32, 23 paź 2013

Do góry
annawu napisał(a)

Bogusiu na pewno w następnym roku zakwitnie i słoneczniczek i belmakanda, moje tegoroczne sadzonki, też nie kwitły, ale się za jakiś czas doczekasz takiego krzaczka.

...Aniu ...to moje marzenie...dzięki Tobie się spełniło...przesyłam pozdrowienia.
Ranczo Edy 23:32, 23 paź 2013

Do góry
Eda, samowolnie przejrzałam sobie Twój wątek, masz bardzo ładne rośliny i chyba rękę. Nawet pod drzewami Ci bujnie rośnie
Niektóre zdjęcia/rośliny (ach te orliki!) mnie wyjątkowo zachwyciły, a ostatnie zdjęcie w szczególności :

Pozdrawiam serdecznie
W cieniu - zacieniona 23:25, 23 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu przyszłam nacieszyć oczy kolorami jesieni a śniedka się wykopuje ja używałam końskiego właściwie teraz pod róże podrzucam te co miałam w donicach ale jest dobrze przekompostowany, a turkuć to raczej warzywka korzeniowe lubi jak marchewka np.
Tak,Aniu,sniedka corocznie wykopuję ,w tym roku śmignął wysoko.Mój też niczym się nie różni od kompostu...pocieszyłaś mnie...dziękuję.
W cieniu - zacieniona 23:23, 23 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
różanka...na razie tylko z nazwy..

A dlaczego 'tylko z nazwy'? widać że już masz tam posadzone róże
W ogródku Ani 23:19, 23 paź 2013

Do góry
annawu napisał(a)

Bogusiu na pewno w następnym roku zakwitnie i słoneczniczek i belmakanda, moje tegoroczne sadzonki, też nie kwitły, ale się za jakiś czas doczekasz takiego krzaczka.

myślę, ze w przyszłym roku też będę miała takiego dużego krzaczorka
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:19, 23 paź 2013

Do góry
Przymglona róża wyszła mimo woli. Sąsiad rozpalił ognisko i zadymiał.

W cieniu - zacieniona 23:15, 23 paź 2013

Do góry
różanka...na razie tylko z nazwy..
W cieniu - zacieniona 23:14, 23 paź 2013

Do góry
...i jeszcze...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies