Kasiu, teraz to ja zamarzyłam o takim szczeniaku, mnie nie wolno pokazywać takich FOTEK, od razu do bidula bym pojechała po takiego malucha, ja się niezdrowo rozczulam, ale Grafitek, jest przy mnie więc go od razu wybuziałam i powiedziałm mu, że go mocmo kocham, a on spi słodko, ciepło mu od nootbooka i ze mną
Dziękuję za odpowiedź. Od jutra zabieram się za cięcie. W dalszej ciągu niepokoi mnie jednak, że moje bukszpany ( łodyżki a częściowo i listki ) oblepione są czymś na kształt "przecinków" stąd moje poprzednie podejrzenie, że to skorupnik jabłoniowy. Poniżej zrobiłam powiększenie. Co to może być?
Pozdrawiam
Ewa
No właśnie ta sztucznośc mi się nie podoba ale tak właśnie wygladała. Za kaczuchy dziekuje lubię je oglądac.Fajnie Ci wyszły zmarszczki na wodzie.Pozdrawiam.
Od igiełkowych zaczynam Winter gold już przybiera cytrynową barwę
na wrzosowym szlaku
berberysik wita czerwienią
o dębie czerwonym zawsze marzyłam, już rośnie, to, że patyk kosztował 7 zeta, to nie ważne, ale jak wpadasz w szkółce na drzewo, które śni Ci się po nocach, to jak szczęście od losu
No chora ale na chroniczny brak czasu Zreszta jakbym chora była to zasuwałabym na kompie
Niestety komputer to zjadacz godzin, a tych po przyjściu z pracy mam go bardzo mało. Właściwie to dzieci mnie nie odstępują i M chce mieć blisko - tak więc zostaje mi sporadyczne przebywanie z Wami. Do tego jeszcze trzeba pograbic w ogródku i nagle noc sie robi i trzeba iść spać by rano o 6 wstać.
Za waszą pamięć wkleje Wam milusie fotki
To nasze psiaki (2007r) Nasza sunia - owczarek niemiecki miała ich 6. Tu maja 4-5 tygodni
a właśnie ,że po piątaku były
piękne, zdrowe i super ukorzenione
każda jedna posiadała piękne rozłogi , które pewnie już wiosną rozkrzewią każdy krzaczek
dziś lepsze zdjęcia :
Kachat, fajna ta propozycja Danki.
Ale rozumiem też, że masz swoje marzenie i chcesz je spełnić. Wiesz, co? Tak na oko, to co już masz obecnie jest bliskie temu z linkowanego zdjęcia, tylko masz za mało roślin posadzonych. Dokup, dosadź. Czytaj, który rh rośnie większy (daj z tyłu), a który będzie mniejszy (daj z przodu). Dodaj jeszcze tuje globe może zółtą, może koło jałowca. Może przed tą tują daj jeszcze azalię (jedną? dwie?). Dokup horti, dosadz. Może tak:
Anitko i tak pięknie u ciebie a będzie jeszcze piękniej.Trudno będzie się doczekac efektów naszej pracy do lata.Ale masz trawniczek ! Ale dbasz o wszystko !Pozdrawiam serdecznie.
Mój tulipanowiec nie ma przewodnika, został wyłamany przez burze. Jest bardzo kruchy i jak miota nim wiatr, to ciężkie liście powodują przyginanie i wyłamywanie. Już dwa razy był wyłamany.