Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:32, 22 paź 2013

Do góry
Kasiu, teraz to ja zamarzyłam o takim szczeniaku, mnie nie wolno pokazywać takich FOTEK, od razu do bidula bym pojechała po takiego malucha, ja się niezdrowo rozczulam, ale Grafitek, jest przy mnie więc go od razu wybuziałam i powiedziałm mu, że go mocmo kocham, a on spi słodko, ciepło mu od nootbooka i ze mną
W miniformacie 20:29, 22 paź 2013

Do góry
Bea napisał(a)

Przepięknie Beatko ! Uwielbiam takie klimaty
Ogród w Tarnowie 20:27, 22 paź 2013

Do góry
Winobluszcz trójklapowy "Veitchii" po przebarwieniu zachwyca kolorami...

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 20:22, 22 paź 2013

Do góry
Jakie jałowce Ty chcesz dorzucać? Płożące?

Kachat, a ile ma szerokości rabatka?

Moim zdaniem same płożące nie zrobią Ci tej rabaty. Ja bym dokupiła RH, może tak:

Kondziowy Ogród :) 20:21, 22 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No to ja dodam jeszcze jedną pigułkę

Dziekuje ale mnie dzisiaj uszczęśliwiacie hi hi hi kofam was hi hi hi hi
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 20:21, 22 paź 2013

Do góry
Dziękuję za odpowiedź. Od jutra zabieram się za cięcie. W dalszej ciągu niepokoi mnie jednak, że moje bukszpany ( łodyżki a częściowo i listki ) oblepione są czymś na kształt "przecinków" stąd moje poprzednie podejrzenie, że to skorupnik jabłoniowy. Poniżej zrobiłam powiększenie. Co to może być?

Pozdrawiam
Ewa
Kondziowy Ogród :) 20:20, 22 paź 2013

Do góry
No to ja dodam jeszcze jedną pigułkę na zdrowie

Rododendronowy ogród II. 20:18, 22 paź 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ślicznie Bogdziu
puch cudowny i biedronka -wygląda jak sztuczna
A dla Ciebie taki widok

No właśnie ta sztucznośc mi się nie podoba ale tak właśnie wygladała. Za kaczuchy dziekuje lubię je oglądac.Fajnie Ci wyszły zmarszczki na wodzie.Pozdrawiam.
Ogród w Tarnowie 20:17, 22 paź 2013

Do góry
Datura po raz drugi opsypana kwiatami

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:08, 22 paź 2013

Do góry
Od igiełkowych zaczynam Winter gold już przybiera cytrynową barwę

na wrzosowym szlaku

berberysik wita czerwienią

o dębie czerwonym zawsze marzyłam, już rośnie, to, że patyk kosztował 7 zeta, to nie ważne, ale jak wpadasz w szkółce na drzewo, które śni Ci się po nocach, to jak szczęście od losu

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:06, 22 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Wczoraj robiłam gruszki i grzybki cały dzień miałam zajęty teraz idę do ogrodu, po porannej mgle wreszcie trochę obeschło, będę wieczorem, pozdrawiam wszystkich odwiedzających

A co to za grzyby ?
Ooooo jak ja bym tak poszla na grzybki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:04, 22 paź 2013

Do góry
No chora ale na chroniczny brak czasu Zreszta jakbym chora była to zasuwałabym na kompie
Niestety komputer to zjadacz godzin, a tych po przyjściu z pracy mam go bardzo mało. Właściwie to dzieci mnie nie odstępują i M chce mieć blisko - tak więc zostaje mi sporadyczne przebywanie z Wami. Do tego jeszcze trzeba pograbic w ogródku i nagle noc sie robi i trzeba iść spać by rano o 6 wstać.
Za waszą pamięć wkleje Wam milusie fotki
To nasze psiaki (2007r) Nasza sunia - owczarek niemiecki miała ich 6. Tu maja 4-5 tygodni

Eksperyment ogrodowy Beaty 19:56, 22 paź 2013

Do góry
Asiu, Agatko, Dorotko - dziękuję

A takie cebulki wylądowały wewnątrz rabat Wklejam zdjęcie, aby nie zapomnieć

Pomysł na ogród 19:54, 22 paź 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Runianki całkiem ładne ci się trafiły A cena duża mówisz..? Nie po 5zł były? Ja tańszych to nigdzie, w necie też, nie widziałam A moje runianeczki też mają pączki, widać tak ma być. Myślę, że odstępy 20-25cm między nimi będą ok, nawet w mojej beznadziejnej ziemi już część runianek wypuściła podziemne rozłogi i wychodzi nowymi roślinkami 15cm od matczynego krzaczka

a właśnie ,że po piątaku były
piękne, zdrowe i super ukorzenione
każda jedna posiadała piękne rozłogi , które pewnie już wiosną rozkrzewią każdy krzaczek
dziś lepsze zdjęcia :

Pszczelarnia 19:54, 22 paź 2013

Do góry
I pigułki z tym co mi się podoba ... byś się nie pochorowała przy takim tempie prac..

Pszczelarnia 19:51, 22 paź 2013

Do góry
Na specjalne zamówienie.... Pszczelarnia

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 19:47, 22 paź 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Nati Na razie wpadłam w depresję i nie wiem, co robić Np. przed domem, o tu:

wymarzyłam sobie kiedyś taką rabatę: http://www.zielonyogrodek.pl/images/media2/1882Schowek-4.jpg ale za nic nie jestem w stanie zrobić czegoś podobnego...

Kachat, fajna ta propozycja Danki.
Ale rozumiem też, że masz swoje marzenie i chcesz je spełnić. Wiesz, co? Tak na oko, to co już masz obecnie jest bliskie temu z linkowanego zdjęcia, tylko masz za mało roślin posadzonych. Dokup, dosadź. Czytaj, który rh rośnie większy (daj z tyłu), a który będzie mniejszy (daj z przodu). Dodaj jeszcze tuje globe może zółtą, może koło jałowca. Może przed tą tują daj jeszcze azalię (jedną? dwie?). Dokup horti, dosadz. Może tak:

Może to za gęsto, nie wiem, ile tam miejsca
Ogródek Anity 19:44, 22 paź 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Na wiosnę ruszą mam nadzieję, a w czerwcu zakwitną

Jeszcze tylko kopczykowanie w późniejszym terminie i będą do zimy gotowe

Anitko i tak pięknie u ciebie a będzie jeszcze piękniej.Trudno będzie się doczekac efektów naszej pracy do lata.Ale masz trawniczek ! Ale dbasz o wszystko !Pozdrawiam serdecznie.
Tulipanowiec - Liriodendron 19:43, 22 paź 2013

Do góry
Mój tulipanowiec nie ma przewodnika, został wyłamany przez burze. Jest bardzo kruchy i jak miota nim wiatr, to ciężkie liście powodują przyginanie i wyłamywanie. Już dwa razy był wyłamany.

Ogródek Goniak 19:42, 22 paź 2013

Do góry
goniak napisał(a)
Dziękuję, Agatko
Miło, że Ci się podobało
Przyznam szczerze, że nie sądziłam, że kiszenie ogórków w beczce wzbudzi takie zainteresowanie, bo dla mnie to jest zupełnie zwyczajna sprawa.
Pochodzę ze wsi, gdzie zarówno ogórki jak i kapustę kisiło się w beczkach
Odkąd mieszkam w swoim domku reaktywowałam tę tradycję
Właśnie na dniach szykuję się do kiszenia kapusty
Widzisz Małgosiu, jak życie potrafi zamieszać, ja z miasta uciekłam na wieś, gdzie ogórki kisiło się w wekach, a kapustę ze sklepu się przynosiło, np kapustę nauczyła mnie kisić mama mojej koleżanki, i nie z miasta ona, twoją recepturę kiszenia kapusty, nawiązując do rodzinnej tradycji, chętnie bym poznała od Ciebie

W Twoim ogrodzie wogóle nie widać jesieni, no może modrzew rzuca się w oczy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies