Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Znowu na wsi 11:52, 22 paź 2013

Do góry
To wstawię moją barbulę z rabaty: połączenie z prosem i białymi różami (powtarzającymi kwitnienie i takimi do 100 cm) uważam za udane w jej wypadku. W tę dziurę z tyłu/z boku dostała też r. 'Graham Thomas' (musiałam przesadzić).
Ogródek wśród borówek 11:40, 22 paź 2013

Do góry
Już w ubiegłym roku zaglądałam do Ciebie, ale wtedy nie byłam jeszcze zalogowana. A dziś trafiłam tu z metamorfoz ogrodowych. Piękny masz ogród. Mnie najbardziej podoba się ta rabata, cegły dają fantastyczny efekt A hortensje... cudeńko W przyszłym roku dadzą czadu
Pozdrawiam

Jurajski Ogród 11:25, 22 paź 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dla wszystkich zaglądających jesienny widoczek (odpowiedzi będą później). Pozdrawiam z deszczowego dziś Jurajskiego

Pieknie jest..........chyba sie powtarzam ale nic innego nie napisze jak tylko tyle.pieknie jest.

Co to za trawy w tych kepach tam góruja nad pozostałymi bylinami ?
Wilcza Góra 11:25, 22 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewuniu powiedz mi proszę jak się nazywa ta różowa hortensja? Śliczna jest, zresztą jak cały Wasz ogród Pozdrawiam w to cudne, słoneczne przedpołudnie

kochana,
to Hortensja Bukietowa Renhy Vanille Fraise - ona wczesniej od innych różowieje..
i to tak od dołu że przez pewien czas wygląda ja malinki z bita śmietaną a jesienią jak ją mrozik nie przetrąci to bordowieje najcudniej ...
bardzo ja lubię

znalazłam tak przy okazji fotkę Vanile Fraise sprzed 2 tygodni w mroźny poranek...jeszcze w kolorze...
Moja bajka 11:19, 22 paź 2013

Do góry
A to mój jaśmin Nie mogę się doczekać aż zakwitnie
Ogród niby nowoczesny ale... 11:17, 22 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ja ją chyba mam drugi rok, była taka tyciulka, a w tym roku poszalała.
Jak myślisz to ona?

szukalam fotki z wiosny, ale nie mam nic wyraźnego, była taka lichutenka, że nie bylo co focić

oj zdecydowanie ona

znalazłam jeszcze taki carex jest bardzo podobny ale ma drobniejszy...i nie jest napisane jaki to niestety...a kusi mnie

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 11:16, 22 paź 2013

Do góry
Haneczka
Rododendronowy ogród II. 11:08, 22 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Reniu tak na szybko znalazłam takie zdjęcie , jest z tego roku z pierwszego dnia wiosny czyli 21 marca.

Zachwycające Uwielbiam takie widoki zimowe
Nie ma sensu wybierać,wszystkie są niesamowite,kazda pora roku ma swój czar
Moja bajka 11:04, 22 paź 2013

Do góry

nasza kochana Nuka
Moja bajka 10:58, 22 paź 2013

Do góry
Zauważyłam jakiś czas temu, że mój klon palmowy obsycha. Nie mam pojęcia dlaczego, a suchych gałązek przybywa. Nie wiecie co może mu dolegać? Odrodzi się na wiosnę? Rośnie już kilka lat i nic mu się nie działo, aż do teraz.
Rododendronowy ogród II. 10:58, 22 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu
A pokażesz zimę też ,z tego okna ?

Reniu tak na szybko znalazłam takie zdjęcie , jest z tego roku z pierwszego dnia wiosny czyli 21 marca.

Kondziowy Ogród :) 10:56, 22 paź 2013

Do góry
Zdrówka życzę.. i na pewno nie ode mnie przelazła zaraza na Ciebie.. masz bliżej zasmarkanych

Za to dla poprawy może nie zdrowia a nastroju, aplikuję Ci 3 pigułki.... 3 pigułki z Twojego ogrodu ...

Do stosowania od zaraz.....

Miejska ogrodniczka :) 10:33, 22 paź 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Witaj Gosiu,inspiracja z murem fajna,ale trzeba mieć jeszcze miejsce na takie cudeńko.

O tak, miejsca trzeba sporo i jeszcze powinno to być wyeksponowane, bo warto Pozdrawiam imienniczkę

Margarete napisał(a)
No nareszcie jesteś..
Dużo zdrowia, powodzenia i spełnienia marzeń zyczy Małgosia Małgosi

Jestem, mam nadzieje, że teraz będę zaglądała częściej
Dziękuję za życzenia :*

Bogdzia napisał(a)
To i druga Małgosia miała imieniny ? Ode mnie też najlepsze zyczenia, zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń.Zamiast kwiatków jesienny widok.

Bardzo dziękuję )) A taki widoczek jest piękniejszy niż kwiatek :*

Anita1978 napisał(a)
Hej hej! Nie znikaj tylko znowu! Wszystkiego naj!

Witaj Anitko! Będę się starała, ale sporo mam na głowie ostatnio (ha, ha... nic nowego - jak każdy ) Przygotowuję się też do wystawy, więc miotam się między domem, pracą, ogrodem i pracownią - a na dodatek zakładamy stowarzyszenie. Jest co robić
Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:32, 22 paź 2013

Do góry
Stawiam na bordowy akcent oraz to:

Ogródek Anity 10:22, 22 paź 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Mgły od rana, ale słonko już wychodzi! Zapowiada się piękny dzień!

Ale ładne widoki pokazujesz... ja rano u siebie tez widze podobne obrazki, bo taras i okna z salonu wychodza na wschód ale nie mam czasu nigdy tego sfotografowac bo ganiam biegiem przed pracą... obiecuje sobie codziennie ze wygospodaruje troche czasu ale na obietnicach sie kończy....
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:13, 22 paź 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ja też gapa! Wszystkiego naj naj naj!

Nie jesteś gapa Anitko - Małgorzaty jest ze 6 -7 razy w roku i trudno wiedzieć kto kiedy świętuje... ale dziękuje gorąco za miłe zyczenia i piękną różę ( co to za odmiana ? )
Żurawka - Heuchera 10:13, 22 paź 2013

Do góry
a teraz identyfikacja żurawek proszę o podpowiedzi
moje podejrzenie kassandra, albo creme brulle ale raczej ta pierwsza myslę bo taka jest w ofercie szkółki w której zamawiałam a dostałam gratisy niepodpisane

tutaj nie mam pomysłu ale jest malutka chociaż jeszcze młoda ale myslę że to żuraweczka albo tiarella

a tutaj chyba delta down ale mogę się mylić jeśli macie jakieś pomysły proszę pisać

i tutaj jeszcze te dwie bardzo podobne sa do siebie z kształtu liści tylko kolorem się róznią,

a ta bordowa obok zielonej facet mi sprzedał jako velvet night ale ciągle mi to do niej nie pasuje zdjęcie niewyraźne ale może choć trochę będzie widać jaka to żurawka

będę wdzięczna za podpowiedzi
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:11, 22 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
O kurcze , imieniny miałaś? Nie znam zadnej innej Małgosi więc nie wiedziałam ale mam nadzieje ze życzenia zdrówka i wszelkiej pomyślnosci jeszcze przyjmiesz i buziaczki.

Za buziaczki i życzenia oraz twoje lilie martagony Bogdziu serdecznie dziekuję, tak własnie jestem październikową solenizantką ( 17.X)

Nie mam ostatnio czasu na forum... ale co gorsza na ogród też nie mam czasu.........może dzis cos skubne i posadze reszte cebulowych...
Buziaki
Brązowienie iglaków 10:04, 22 paź 2013

Do góry
Klinka napisał(a)

To może być zmiana spowodowana niskimi temperaturami, skoro pod spodem są normalne igły.

Czy nie rosną za głęboko, czy nie mają za mokro? Leży szmata więc być może sama przyczyniasz się do ich powolnej śmierci.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom

Odgrzeb nasadę pnia i zobacz co tam się dzieje. Ziemia na pewno aż śmierdzi i kiśnie pod spodem. Twoja wygoda w niepieleniu = śmierć rośliny lub jej walka o przetrwanie Ot co.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:58, 22 paź 2013

Do góry
Przedwczoraj zrodził mi się w głowie taki pomysł ułożenia dywanów trawowych obłożonych kostką brukową. i wydaje mi się, że jest on bardziej ułożony niż poprzedni, choć poprzedni nadal mi się podoba. Nie zaznaczyłam dokładnego rozłożenia roślin, a jedynie kilka. jak np jabłonka, która ma wartość sentymentalną Ot znajomi wygrali w konkursie na jogurt [mieli nadzieję na duuużo jogurtów a nie jabłonkę] i jako że mieszkali w centrum to jabłonka została nam przekazana, a oni sami wyjechali do US.... i dlatego jabłonka musi być

a tak radośnie było u nas ok 9.30 rano... jak widać sporo cienia , ale nie chce się bardzo stawiaćbo jak sąsiedzi wytną wszystko to będzie widać wszystkie domy. plus w lato słońce jest wyżej u dużo dłużej.

Miłego dnia wszystkim życze!

Już się dowiedziałam, że donice które widziałam na forum, to są te super-tanie z allegro Chyba się skusze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies