Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:38, 22 paź 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ewo, tym bardziej miło! Chociażby dlatego, że ogród mój skromny w porównaniu z Twoim zdecydowanie przegrywa. Ale wsiąkłam tu powyżej uszu, i dzielę się tym co wiem, czego doświadczyłam. I z czym mam kłopoty.
No i mimo skromności nasadzeń i powierzchni watek o nim ma powodzenie. Aż dziwne!
Serdeczności zostawiam, i jedno z ostatnich ogródkowych zdjęć.

ogródek to jedno a Ty i Twoja wspaniała osobowość to drugi i jak ważny powód twojego ogromnego powodzenia na tym forum !!!!
pozdrawiam,
EWa
Jurajski Ogród 09:24, 22 paź 2013

Do góry
Dziękuję za gratki i miłe wpisy, dla Was fotka (tylko niestety z kosiarką w tle, ale co tam, przecież to atrybut ogrodnika, no nie?)
Wilcza Góra 09:17, 22 paź 2013

Do góry
ja sadzę różnie...w grupie, w 2 rzędach naprzemiennie lub w rzędzie w rozstawie 50-60 cm a mam też Vanilki w "kółeczku" przed domem, gdzie stanowią "obwódkę dla choinki" zdjęcia z 2011 roku, na nich masz 5 sztuk - 4 letnich Vanilek
przepraszam za jakość ale to to znów z telefonu..
zdjęcia wczesno-letnie maj-czerwiec.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:14, 22 paź 2013

Do góry
Ewo, tym bardziej miło! Chociażby dlatego, że ogród mój skromny w porównaniu z Twoim zdecydowanie przegrywa. Ale wsiąkłam tu powyżej uszu, i dzielę się tym co wiem, czego doświadczyłam. I z czym mam kłopoty.
No i mimo skromności nasadzeń i powierzchni watek o nim ma powodzenie. Aż dziwne!
Serdeczności zostawiam, i jedno z ostatnich ogródkowych zdjęć.

Grembosiowo 09:05, 22 paź 2013

Do góry
Ja mam prośbę Grembosiu...powiedz jak przymocowana jest ta kratka do domu? U mnie wietrznie jest...nie przewali się?

Znowu na wsi 08:59, 22 paź 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Na parapecie założyłam sobie plantację werbeny patagońskiej. Próbuję tego sposobu, bo nasiona z samosiewu bardzo późno wystartowały. Wyrosły z nich cienkie marne badylki z pojedynczymi kwiatkami.
Widok nie jest zbyt elegancki, ale parapet rzadko widzę Ciekawa jestem czy uda mi się przechować sadzonki do wiosny.

o jakie ładne werbenki...
przepraszam jeśli nie doczytałam..skąd Jolu "wytrzasnęłaś" sadzoneczki ?
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 08:44, 22 paź 2013

Do góry
kachat napisał(a)
...
Kociki się rozbestwiły i przyłażą na śniadanie, obiad, deser, podwieczorek i kolację, wiecznie nienażarte, zwykle z rana przyklejają się nosami do szyby i się na nas gapią, aż miseczka się napełni :[ Potfory jedne... A na fotach czekają właśnie na przegryzkę (nie patrzcie na kitekata, to syf nie jedzenie, ale niestety kociki były głodne a w okolicy nic lepszego w sklepach nie było )

Hahaha, syf nie syf ale kotkom chyba smakuje
słodziaki a nie potwory widzę, że wolno im chodzić po wszystkim

ja bardziej niż na kitkat, to zwróciłam uwagę na atrybuty wskazujące na pozostawanie w objęciach okropnego nałogu oraz, że są sadzonki i natargane jakieś grzyby
Kłopotliwy trójkącik 08:35, 22 paź 2013

Do góry
Witam.Mam problem z przed ogródkiem -jest nietypowy,mały i od strony północnej domu. Ze względu na jego rozmiary nie che przesadzić z ilością roślin.Z jego wschodniej strony jest zjazd do garażu /niewielki murek ,ogródek przylega oczywiście do domu i schodów wejściowych.Jednego co nie chce to trawy w tym miejscu.Myślałam też nad jakimś ciurkadełkiem. Sama już nie wiem...

ze względu na porę roku i trwające prace wokół domu ewentualne nasadzenia planuję rozpocząć wiosną.Wklejam zdjęcia może może Wam to rozjaśni trochę sytuację.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:15, 22 paź 2013

Do góry
Jolu,faktycznie ,ze mróz we wrześniu to przesada.Gdyby nie to to mielibyśmy naprawdę cudowna jesień.Nie zakwitł słonecznik wierzbolistny,widocznie ten przymrozek zniszczył pąki.
Bożenko,wszystko było w porządku i goście wyglądali na zadowolonych.

Ogródek Anity 08:00, 22 paź 2013

Do góry
Mgły od rana, ale słonko już wychodzi! Zapowiada się piękny dzień!

Jurajski Ogród 07:42, 22 paź 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kraaniu, tak, to na 100, a nawet 200% Admiration. Wybarwienie jesienne w dużej mierze zależy od dostępu słońca, bo mam też w innym miejscu, gdzie po południu jest stały cień (od domu) i tam są bardziej stonowane, o tu (to te bardziej "stonowane'):

i jeszcze tu inne ujęcie:

Agnieszko kusisz i mnie skusiłaś, ten berberys jest prześliczny, kotki również
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:58, 22 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ewo dlaczego przekopuje trawnik???

Marzenko trochę trawnik był już zachwaszczony i nie równy wiec mus było coś z tym zrobić

i tak to wygląda ....;-(

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:38, 22 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
U ciebie pada,a u nas dalej susza.
Normalnie zazdroszczę Ci tego deszczu,mi wszystko trafi,jak tak dalej będzie.

Odmałpiłam od Was te Angeliki Tak je zachwalacie ,że i ja się skusiłam.
Pacham nocką

Renatko koniecznie podelwaj ogród - w szczególności wszystkie zimozielone rośliny.
W niedzielę na niemal 4 godziny włączyłam linie kroplujące aby podlać rośliny po czym w nocy lało, dzisiaj w nicy teź..... Opatrzność czuwa nad moim rachunkiem za wodę...

Z angelique będziesz zadowolona
Oto moje wiosną - kwitną długo i zasychają z listkami, mało gubią płatkow. W glebi zdjęcia niemal łyse virdiflora spring green

Pozdrawiam odwiedzających i zostawiam wam tulipany na piękny dzień
Jurajski Ogród 06:25, 22 paź 2013

Do góry
Gratki posyłam na 300 stron
Choroby klonów, klon - Acer 06:18, 22 paź 2013

Do góry

Pień klona na wysokości ok 30 cm jest mokry.Klon rośnie w takim miejscu ,co podejrzewam nie jest bez znaczenia, [
Wczoraj wokół klona wyciełam jałowiec żeby osuszyć pień, i teraz muszę tę ranę zabezpieczyć , pytanie :czym ?
Choroby klonów, klon - Acer 05:53, 22 paź 2013

Do góry
Bardzo proszę o pomoc, mój 7 letni klon Crimsons King w tym sezonie dostał takiego pęknięcia kory . Co może być przyczyną ?

Ani ogród dla leniwych 03:42, 22 paź 2013

Do góry
T
Ani ogród dla leniwych 03:38, 22 paź 2013

Do góry
słoneczny jesienny dzionek idealny do wypoczynku i do robienia fotek roślinkom
Ani ogród dla leniwych 03:30, 22 paź 2013

Do góry
moja ulubiona rozpalenica urokliwa o każdej porze roku
Ani ogród dla leniwych 03:25, 22 paź 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies