ja sadzę różnie...w grupie, w 2 rzędach naprzemiennie lub w rzędzie w rozstawie 50-60 cm a mam też Vanilki w "kółeczku" przed domem, gdzie stanowią "obwódkę dla choinki" zdjęcia z 2011 roku, na nich masz 5 sztuk - 4 letnich Vanilek
przepraszam za jakość ale to to znów z telefonu..
zdjęcia wczesno-letnie maj-czerwiec.
Ewo, tym bardziej miło! Chociażby dlatego, że ogród mój skromny w porównaniu z Twoim zdecydowanie przegrywa. Ale wsiąkłam tu powyżej uszu, i dzielę się tym co wiem, czego doświadczyłam. I z czym mam kłopoty.
No i mimo skromności nasadzeń i powierzchni watek o nim ma powodzenie. Aż dziwne!
Serdeczności zostawiam, i jedno z ostatnich ogródkowych zdjęć.
Hahaha, syf nie syf ale kotkom chyba smakuje
słodziaki a nie potwory widzę, że wolno im chodzić po wszystkim
ja bardziej niż na kitkat, to zwróciłam uwagę na atrybuty wskazujące na pozostawanie w objęciach okropnego nałogu oraz, że są sadzonki i natargane jakieś grzyby
Witam.Mam problem z przed ogródkiem -jest nietypowy,mały i od strony północnej domu. Ze względu na jego rozmiary nie che przesadzić z ilością roślin.Z jego wschodniej strony jest zjazd do garażu /niewielki murek ,ogródek przylega oczywiście do domu i schodów wejściowych.Jednego co nie chce to trawy w tym miejscu.Myślałam też nad jakimś ciurkadełkiem. Sama już nie wiem...
ze względu na porę roku i trwające prace wokół domu ewentualne nasadzenia planuję rozpocząć wiosną.Wklejam zdjęcia może może Wam to rozjaśni trochę sytuację.
Jolu,faktycznie ,ze mróz we wrześniu to przesada.Gdyby nie to to mielibyśmy naprawdę cudowna jesień.Nie zakwitł słonecznik wierzbolistny,widocznie ten przymrozek zniszczył pąki.
Bożenko,wszystko było w porządku i goście wyglądali na zadowolonych.
Renatko koniecznie podelwaj ogród - w szczególności wszystkie zimozielone rośliny.
W niedzielę na niemal 4 godziny włączyłam linie kroplujące aby podlać rośliny po czym w nocy lało, dzisiaj w nicy teź..... Opatrzność czuwa nad moim rachunkiem za wodę...
Z angelique będziesz zadowolona
Oto moje wiosną - kwitną długo i zasychają z listkami, mało gubią płatkow. W glebi zdjęcia niemal łyse virdiflora spring green
Pozdrawiam odwiedzających i zostawiam wam tulipany na piękny dzień
Pień klona na wysokości ok 30 cm jest mokry.Klon rośnie w takim miejscu ,co podejrzewam nie jest bez znaczenia, [
Wczoraj wokół klona wyciełam jałowiec żeby osuszyć pień, i teraz muszę tę ranę zabezpieczyć , pytanie :czym ?