Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:22, 12 gru 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

to ujęcie przepiękne szczególnie z tą sterczącą lampeczką w środku

Taa, szron potrafi czynić cuda i malować piękne obrazy, a ta stercząca lampeczka to dopiero rozgrzała temperaturę

Jednak brzozy w tym szronie to dopiero jest widok

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:21, 12 gru 2013

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:20, 12 gru 2013

Do góry
Dla siebie jeszcze nie zrobiłam .... szukam dużego białego podkładu, natomiast przygotowałam na szybko wianek na jutrzejszy kiermasz szkolny ....

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:13, 12 gru 2013

Do góry
Też byłem adwersarzem, i to jeszcze jakim (już na forum raz o tym wspominałem), czasem wstyd wspominać, dopóki nie pojawiły się te dwie pociechy ze zdjęcia. Jak im odmówić karmienia ptaków, jak odmówić tysiącu dzieci, które oprowadzam rok w rok i którym opowiadam miedzy innymi o ptakach. Czyż to własnie nie oni obejmą odpowiedzialność za to co nas otacza, czy nie warto pobudzić w nich miłość i poczucie owej odpowiedzialności, raczej najważniejsza sprawa, wszystko inne staje się drugorzędne.
W szacownym gronie mój kolega ornitolog zapytał, czy ktoś zauważył spadek liczebności bądź masowe wymieranie jakieś populacji ptaków w wyniku dokarmiania? - cisza ...

Aniu wstawiam niegrzecznie fotkę, ale jutro ją usunę aby Ci nie zaśmiecać - przepraszam.

Mój mały raj na ziemi :) 22:09, 12 gru 2013

Do góry

Zacznę też dekorować - póki co stoją gwizady betlejemskie w domku i masa zakupionych materiałów na wianki - nie mam kiedy ich zrobić (w sobotę muszę koniecznie, bo święta za pasem!) nigdy nie byłam tak "opóźniona" z dekoracjami.... Kolory będą tradycyjne - czerwień i zieleń.

W zeszłym roku miałam nietypowe (jak na mnie) bo ja ani fioletu, ani niebieskiego nie lubię ....

Pamiętam - mnie zachwyciły
Czekam na nowe
pozdrawiam
świetny awatarek
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:06, 12 gru 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudne oszronione widokilaki dziś stłukł świecznik i wazonik Trza przystosować dom bo diablik wszędzie włazi

No to masz babo placek .................... podpowiem Ci coś nie coś
najlepiej mieć metalowe doniczki, ozdoby, wazony, świeczniki, a lepiej żadnych kwiatków w domu,

wszystko leciało u mnie z parapetów okiennych

nie karmić przy posiłkach, tylko z własnej miseczki,

jedzenie zawsze musi być schowane, bo siem poczęstuje

każdą twoją rzecz traktuje jak własną i nic tego nie zmieni

zawsze będzie chciał z wami przebywać i tylko w waszym towarzystwie

nie wpuszczać do łóżka musi mieć swoje legowisko, a nawet kilka, moje dostały drapak, stoi w

telewizorni, jak my oglądamy to oni razem z nami
Ogrodowe zacisze 22:01, 12 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Marysiu, ale efektowne zdjęcia

promienie słońca

i ten gejzer sprawiają, że brzeg oczka jest jakby podświetlony, a tafla wody jakby była w strugach deszczu

niby zima, a Ty tu tyle życia i ruchu wprowadziłaś, krajobrazy z wodą, to moje klimaty

dziękuję Ci za te foty efekty super

Agatko!
Tę fontannę właczamy po pierwszych mrozach i tak chodzi całą zimę. Służy jako napowietrzacz do oczka. Przy większych mrozach obniżamy dyszę, aby nam woda w rurce nie zamarzła.
Robimy tak już od kilku lat i świetnie się to sprawdza. A do tego fajnie wygląda
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:01, 12 gru 2013

Do góry
Danuś - ptaszki będę pokazywać.. chyba, że większosć powie że nie chce .. robimy domki dla owadów, a przecież owady maja i tak lepiej w naturze, wiec dlaczego nie mamy mieć karmników Lepiej dokarmiać z głową niż bezdusznie odwrócić sie plecami..

Bożenka - w mieście ptakom jest trudno o pokarm, a i konkurencja z gołębi, wron, gawronów i kruków duża.. a śpiewają aż miło.... w domu siedzę i słyszę jak mi śpiewają..

Makkasia - zgadzam sie z Tobą... na wysypisku śmieci jest zdecydowanie gorzej.. a i nawet dzięki wysypiskom bociany co przeleciały i zastałą ich zima.. przetrwały

Agata - faktem jest , że ptaki przylatują w porach śniadaniowych najchętniej.. i śniadanie wolą zdecydowanie wcześniej ode mnie , wiec my napełniamy karmniki zawsze przed spaniem

Agania - mój M nie pozwolił niczego ruszać w oczku póki żaby sie nie wyniosły.. a mieliśmy jedną taką ,co uwielbiała pływać na karasiach.. wypływała na środek, goniła karasia, łapała za płetwę i jazda.. widok jak z kreskówek..

Wilcza Góra 21:59, 12 gru 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)

cudniaste skąd Ty tą biżuterię bieżesz?
Makowo na Kociewiu 21:58, 12 gru 2013

Do góry
Sto lat sto lat......To już mam prawie koplet Moja teściowa 8 ja 9, moja Ania 11 Ty 12 Same strzelce 10 brak
Ogrodowe zacisze 21:55, 12 gru 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Łał super!
To berberys koło ławeczki?
Super efekciarska ta fontanna!

Tak , Kasiu, to berberys. Taki śliczny był jesienią...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:52, 12 gru 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)

piękne...bardzo mi się podoba
macham z Wilczej

Iglakowa zieleń ożywia ogród o tej porze roku, wyleciałam dzisiaj z aparatem na późne słońce do ogrodu po szyszeńki i wdepnęłam w kretowisko ale foty na przywitanie dzisiejsze są

pozdrawiam Wilczą Górę
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 21:46, 12 gru 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Zazdraszczam okrutnie, że masz tak blisko do Kapiasów. Tam jest pięknie o każdej porze roku

Rekonwalescencja Ci służy Z dekoracji na dekorację jesteś coraz lepsza Buziaki

Anitko wpadaj i jedziemy razem do Goczałkowic
Dzięki za pochwały

Dziś nowe szaleństwo !!!

Wilcza Góra 21:42, 12 gru 2013

Do góry
Wilcza Góra 21:42, 12 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)
A ja lubię trawertyn, we wnętrzu ma się rozumieć, ale taki twórczy i fajnie barwiony, a cegła w ogrodzie

a nasz bardzo naturalny, nawet nie impregnowany...bardzo się lubimy, bo razem "kominkujemy"

o właśnie, omal bym zapomniała...wazony przy kominku wianki dostały
niby nic a wazoniki jakby inne...

Wilcza Góra 21:33, 12 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Wpadłam jak śliwka w kompot do twojego ogrodu jak zobaczyłam wizytówkę piękna i............. zdjęcia od początku od nawłoci po budowę domu, podobnie jak u mnie zatrzymam się tu Ciebie jak pozwolisz, bo oczu nie mogę oderwać od Twojego stroiku, jest naprawdę bardzo oryginalny, taki mroczny, jak lubię

pozostałe stroiki też są fajowskie, jak u Ciebie już świątecznie

a zapraszam, zapraszam
Mój mały raj na ziemi :) 21:33, 12 gru 2013

Do góry
Bogdziu, będzie mi miło

Madżenka, chwilowo .... znów znikam zawalona robotą, spotkaniami i "podróżami" od lekarza do lekarza z moim maluchem .... czasu brak !

Irenko- przyjdzie czas i się tak powyleguję ! oj trzeba mi tego jak....nie wiem

Ewo

jak mi miło !!!
mój ogródek skromny, ale zawsze mnie cieszy jeśli komuś się podoba Ostatnio nie było czasu na pracę w nim, z doskoku ogarniałam jesiennie...zdjęć nie mam kiedy robić..... liczę na weekend.

Zacznę też dekorować - póki co stoją gwizady betlejemskie w domku i masa zakupionych materiałów na wianki - nie mam kiedy ich zrobić (w sobotę muszę koniecznie, bo święta za pasem!) nigdy nie byłam tak "opóźniona" z dekoracjami.... Kolory będą tradycyjne - czerwień i zieleń.

W zeszłym roku miałam nietypowe (jak na mnie) bo ja ani fioletu, ani niebieskiego nie lubię ....

Wilcza Góra 21:27, 12 gru 2013

Do góry
Wpadłam jak śliwka w kompot do twojego ogrodu jak zobaczyłam wizytówkę piękna i............. zdjęcia od początku od nawłoci po budowę domu, podobnie jak u mnie zatrzymam się tu Ciebie jak pozwolisz, bo oczu nie mogę oderwać od Twojego stroiku, jest naprawdę bardzo oryginalny, taki mroczny, jak lubię

pozostałe stroiki też są fajowskie, jak u Ciebie już świątecznie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:18, 12 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)

to ujęcie przepiękne szczególnie z tą sterczącą lampeczką w środku
Ogródkowy chaos u monitki 21:13, 12 gru 2013

Do góry
Joasiu barzdzo fajnie że się znalazłaś

Zrobiłam lampiony na kiermasz przedszkolny. Jak na pierszy raz i moje lewe ręce to chyba nie jest najgorzej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies