Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:39, 19 paź 2013

Do góry
Poczochrane trawki.
w nich wiosną bedą czosnki

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:37, 19 paź 2013

Do góry
I ulubiona trzmielina z kiścieniami i buchanani... i pomyśleć, ze nie wiedziałam gdzie posadzić tę trawę czekam na jej wygląd za rok. mam nadzieję, ze kulki trzmielinowe będą wyglądały jak powieszone w powietrzu

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:36, 19 paź 2013

Do góry
Cały czas podglądam moje kulki

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:35, 19 paź 2013

Do góry
Bonica nadal kwitnie. Dzisiaj wykopałam 3 szt dla teściowej, bo moje za gęsto rosły..

NN też kwitnie chociaż pogubiła od czarnej plamistości liście...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:33, 19 paź 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Słoneczko się przebija

Znowu??? 250 kolejne???

Byle do wiosny

U nas piękne słońce choć zimno. po skończonej pracy kilka fotek zrobiłam

Makowo na Kociewiu 12:32, 19 paź 2013

Do góry
Kondzio dzięki
Aniu nie wiem co to jest ale to chyba owoce są z nasionkami
pozdrawiam weekendowe

u nas zimno straszliwie ale słonecznie - w nocy przymrozek był

z przed chwili

lecę do ogródka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:30, 19 paź 2013

Do góry
A ja kupiłam
Ale dzisiaj wszystkie dotychczasowe posadziłam: szafirki, narcyzy, hiacynty, 100 tulipanów i trochę czosnków
Za trawki i bukszpana a pomiedzy piwonie (już wycięte) i lawendą posadziłam czosnki

W kule bukszpanowe kilka sztuk exotic emperor

W rozplenicę little bunny i berberysy -peach bloosom i queen of night

A szafirki i hiacynty oraz narcyzy w skarpety bukszpanowe. Czekam jeszcze na dostawę hiacyntów i krokusów, które na tę rabatę dosadzę

Gdy dotrą angelique chyba pójdą głównie do donic a'la Keukenhof
oraz na tę rabatę, bo tylko jeszcze tu nie mam tulipanów....

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:29, 19 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Czekamy na wiosnę (lustro) ale cieszymy się jeszcze jesienią. Zwłaszcza mając Kapiasów obok.

Ewuś dziękuję Ci za radę o Nigrze, mój M chciał ciąć, ale zaraz powołałam sie na Ciebie i uff posłuchał

A jesień u mnie przeniosła sie do domu
Wszystko z ogródeczka

W Dolinie Muminków 12:19, 19 paź 2013

Do góry
A teraz pokażę Wam Moje ulubione zdjęcie, na którym widać biedne sąsiadów kaczki, kury - teraz zostało im tylko zaglądać przez ogrodzenie do Nas. Na szczęście Nasze kwiatuchy, kora są teraz bezpieczne od ich pazurków

Różaneczniki - choroby i szkodniki 11:58, 19 paź 2013

Do góry

Danusiu dziękuję bardzo
Mam jeszcze takie kwiatki ale to prawdopodobnie brak albo żelaza albo magnezu co ?

Ogród z łezką 11:46, 19 paź 2013

Do góry
Wczesnoporanne zdjęcia...zimno...brrrrr...

Moje "Ranczo Akapulko" 11:41, 19 paź 2013

Do góry
Witajcie moje drogie ogrodniczki Pozdrawiam, Dziękuję za odwiedzinki , Jeszcze żyję nie leżę w łóżeczku, dziś piękna pogoda o 13-tej pojadę na Ranczo bo mam o 12-tej cos jeszcze do zrobienia. Opalam tez domek w piecykach. Jak wrócę bym miała cieplutko, za okno nawet nie chcę patrzeć, bo co się dzieje na podwórzu to mnie kurczy kiedy patrzę z za firanki.
Dwa arbuzy nie da się unieść w jednej ręce. Sąsiadka zajęta dziećmi a ja , nie mam nawet ochoty biegać z grabiami na podwórzu, jestem słaba nie mam siły, ale kiedy zajeżdżam na Ranczo nagle zdrowieję i tam mnie nic nie boli. Muszę jeszcze troszkę tam poporządkować, nie wiele juz mi zostało do pracy. kilka taczek żóltego piasku wyrzucić pod nowy domek altankę uscielić. 28-ego mają go przywiść a ja się modlę , aby sniegu nie było.I co tam jeszcze mam do zrobienia , hmmmm.. Przykryc przyczepkę plandeką, troszkę zebrać i wyrzucić na drogę pozostałego perzu, i to wszystko co mam tam do zrobienia.Co prawda jest pięknie słonecznie, ale zimno. Pozniej jak wrócę pokaże co tam zrobiłam.Siedzcie cieplutko w domkach.Joanna dobrze że masz kogoś kto za Ciebie pozbiera narzędzia, to prawda ze rdzewieją

Wilcza Góra 10:54, 19 paź 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Anita,
sesja "domowa" na Twoje życzenie

[

No nie mogło być inaczej Moje klimaty Pięknie masz Stół pięknie nakryty Bardzo ciekawie i nowocześnie Kominek jest taki, o jakim marzyłam z wnęką na drewno. Szlachetne połączenie z trawertynem. Ja mam trochę przekombinowany design i chętnie bym zmieniła na coś bardziej prostego. Czeka nas i tak przeróbka, bo chcemy doprowadzić ogrzewanie do 2 pokoi nad salonem, więc będzie okazja na zmiany

Ja generalnie jestem na etapie zmian Po ponad 6 latach powoli żegnam się z beżami i brązami. Potrzebuję koloru, ale tylko w akcentach Na wiosnę zrobię najazd na warszawskie show roomy, bo u nas nie ma takich ładnych dodatków Szukam czegoś co wyrazi moją osobowość i będzie pasowało do mojego domku
Lubisz latać po sklepach wnętrzarskich?

Buziaczki, a na razie lecę do ogrodu, bo liście wzywają
Mus owocowy w miejskiej dżungli 10:43, 19 paź 2013

Do góry
Dzisiejsze zdjęcia mojej piękności

[img

Tuż za morelą rosną rózne iglali (m.in. dwa cisy, z którymi nie wiem co zrobić. Boje się przesadzić, żeby nie uszkodzić korzeni, a z kolei pozbyć się ich też mi szkoda, bo już mają po ok. 1.5-2 m wysokości.
. Za iglakami, za siatką jest wybieg dla psa. Ale to już inna historia, o której później
Ogródek ze studnią 10:30, 19 paź 2013

Do góry
Kasiu hortensje bardzo szybko rosną moja Vanilka i grandoflora rosną u mnie około czterech a może i trzy lata a limka na pniu dopiero dwa. Wiosną tego roku kupiłam malusieńką Anabelkę w doniczce p9 i miała dziesięć cm wysokości a latem już wyglądała tak

Ogródek ze studnią 10:21, 19 paź 2013

Do góry
Skoro już wyszedł temat hortensi to chciałbym zarekomendować troszkę niedocenianą GRANDIFLORE zdobyła moje serce olbrzymimi kwiatami i najważniejsze to jej sztywne pędy które absolutnie nie uginają się pod ciężarem kwiatów, stoją sztywno przez cały sezon.

Ogródek ze studnią 09:48, 19 paź 2013

Do góry
Kasiu Twój mąż ma rację że płaczą ludzie wrażliwi ale mnie to bardzo często w codziennym życiu przeszkadza
A odnośnie hortensji na pniu to jest bezproblemowa przycinam ją wiosną nad drugim oczkiem podsypuję nawozem do hortensi i czkam na piękny spektakl w końcu lipca.
Na zimę jej nie okrywam ani nie kopczykuję.

Ogródek ze studnią 09:39, 19 paź 2013

Do góry

Moja bajka 09:38, 19 paź 2013

Do góry
Mój klon dzikusek-samosiejka. Jak dotąd udaje mi się go trzymać w ryzach. Próbuje się biedaczysko nieco wystroić na jesień, ale orzech rosnący nad nim wcale mu tego nie ułatwia.
Ogród do kwadratu 09:34, 19 paź 2013

Do góry
Wszystkie rosliny żegnają się z nami... by znów zachwycić wiosną

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies