Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:53, 17 paź 2013

Do góry
Tusiala napisał(a)
Dzisiaj również zrobiłam zdjęcia wjazdu do mnie z ulicy. Bo cały czas się zastanawiam czy wzdłuż płotu od sąsiada po lewej stronie wsadzić smaragdy czy też może coś innego. Wjazd jest długi bo ma 44 metry a szeroki jest na 4 metry. Nie chcę tego widoku gołego płotu ale z drugiej strony zimą gdzie przerzucać śnieg. Na płot wygodnie bo blisko. Boję się, że jak będą tuje to pod ciężarem śniegu się połamią. Jak myślicie?

mi się wydaje, że za wąsko masz żeby coś posadzić iglastego po lewej stronie, żeby w zimie śniegiem nie zawalić, chyba że to będzie coś co na wiosnę wypuszcza z korzenia np. trawy, funkie, byliny itp
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:51, 17 paź 2013

Do góry
Uważam, że dyskusja jest potrzebna .. i wiedza też... nie każdy ma wyrozumiałych sąsiadów...
Zgadam się z tym ,że niektórzy niszczą drzewa bezlitośnie i bez sensu.... i po mimo przepisów straszą nas takie kikuty ...
Ale dalej twierdzę że to wina obowiązującego prawa i braku konsekwencji w jego respektowaniu..odnośnie tych miejsc gdzie to potrzebne... . ale psuje skończyć ten temat......
W każdym razie sadzić trzeba z głową, bo potem .. konsekwencje mogą być opłakane...
Znowelizowane prawo mówi też o przycinaniu drzew.. a na przycinanie zgody nie ma.... tego ustawodawca nie przewidział.. można tylko wyciąć lub usunąć martwe, chore gałęzie lub które zagrażają budynkom, infrastrukturze. Jak się nie umiejętnie podetnie i drzewo umrze.. też zostaniemy ukarani.

Tyle w tej kwestii........

U mnie za sznurki nie da sie wyciągnąć koszy z liliami, bo brzeg mam zestopniowany .. i ciągnąc kosze mogę uszkodzić folię.. do oczka synuś wchodzi w piance do nurkowania.... jak jeździ na "łejka" to cały dzień siedzi w wodzie i to o tej porze.. .. woda w oczku cieplejsza i tak niż w Solinie.

Ogródek ze studnią 21:45, 17 paź 2013

Do góry
Jadzia68 napisał(a)
EMILIO do mojego M takie ergumenty nie trafiają jakiś inny czy coś. ...
pokażę trochę zdjęć z lata bo już teraz nie bardzo jest co focić.

przepiękne te hortensje miodzo
Rododendronowy ogród II. 21:37, 17 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Siedziałam wczoraj w salonie i patrzyłam na te drzewa , była mgła i takie cienie się robiły, rudy kolor i cienie , ślicznie to wygladało , nawet zdjecia zrobiłam ale na zdjeciach wogóle tego nastroju nie było. Buki to cudne drzewa bardzo je lubię i już od tylu lat nie moge sie nimi nacieszyc.Zobacz ile tego złota na ziemi leży a ile jeszcze na drzewach jest.Pozdrawiam Marzenko.

Uwielbiam buki, zawsze mnie doładowują, nawet na zdjęciach, a już spaccer po takim lesie to cudowne uczucie.
Ogród z łezką 21:37, 17 paź 2013

Do góry
Koniec tego dobrego na dzisiaj...kręgosłup czuję znowu

Do jutra Dziewczynki

Na dobranoc pączek azalii...zapomniał się, czy co???

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:35, 17 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

rzeczywiście jest pergola! zadowolona jesteś z sadu? Wiele zabiegów wymaga? Jakie drzewka macie?

Widzę też zbiornik na deszczówkę. Jakże się sprawuje?

ależ pięknie!

Z sadu zadowolony jest Grześ. Ja wolę kwiatki i rabatki.
On chodzi na codzienny obchód i z nimi gada. Mamy wszystkie chyba drzewka , ale to jest młody sadzik i dawkuje nam plony. No i dobrze, bo nie wiem jak byśmy to przerobili.

Zbiornika na deszczówkę szukałam dość długo, nic mi się nie podobało - a ten spełnia funkcję i nawet się komponuje.

Miło, że Ci się podoba . Mam nadzieje dziś wejść do twego ogródka i pospacerować. Przepraszam, że dopiero teraz , ale musiałam jakoś te technikę ogrodowiskową ogarniać,.
O....! 21:34, 17 paź 2013

Do góry
dziewczyny, kończą sie barwy winobluszczu...liście opadają...

Bogusiu, nic mnie tutaj nie rozpieszcza...serio, a widoki to małe 'zadośćuczynienie przyrody' za trudne warunki...

Rododendronowy ogród II. 21:31, 17 paź 2013

Do góry
Wcale nie słodzę...żebyś nie myślała...ale masz jak na pocztówkach retuszowanych...

można oglądać...pokazuj Bogdziu
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:29, 17 paź 2013

Do góry
Dalej to wygląda tak:

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:27, 17 paź 2013

Do góry
Dzisiaj również zrobiłam zdjęcia wjazdu do mnie z ulicy. Bo cały czas się zastanawiam czy wzdłuż płotu od sąsiada po lewej stronie wsadzić smaragdy czy też może coś innego. Wjazd jest długi bo ma 44 metry a szeroki jest na 4 metry. Nie chcę tego widoku gołego płotu ale z drugiej strony zimą gdzie przerzucać śnieg. Na płot wygodnie bo blisko. Boję się, że jak będą tuje to pod ciężarem śniegu się połamią. Jak myślicie?

O....! 21:27, 17 paź 2013

Do góry
marzena napisał(a)
witam Kondzio i Agnieszko
Agnieszko, chyba rzeczywiście raczej nie pokazywałam tej z niby-kulami bukszpanowymi, bo jest dopiero w trakcie kształtowania właściwei formy

jeszcze raz płonące barwy liści winobluszczu - pokazuję, bo niedługo zaczną opadać

Cudne i te góry w tle .............
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:25, 17 paź 2013

Do góry

front domku

[img

Ogródkowy chaos u monitki 21:23, 17 paź 2013

Do góry
Dziewczyny (bo chłopaki tu nie zaglądają ) no to na te depresyjne klimaty wstawię fotki róż, które jeszcze dzielnie walczą

My girl

Aphrodite

Mary Rose

Heritage

Leonardo solo

i w duecie z werbeną

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:23, 17 paź 2013

Do góry

rzeczywiście jest pergola! zadowolona jesteś z sadu? Wiele zabiegów wymaga? Jakie drzewka macie?

Widzę też zbiornik na deszczówkę. Jakże się sprawuje?

ależ pięknie!
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:23, 17 paź 2013

Do góry
Tak jak obiecalem - wrzucam parę fotek. Moja Kasia widzę idzie po kolei od początku, a ja raczej od końca. Na kolejnych zdjęciach chwalimy się tegorocznymi plonami.
Na pierwszy ogień "poszła" jedna z naszych brzoskwiń i możecie wierzyć lub nie ale dała w tym roku ponad 100 kilo owoców. Widać zresztą na zdjęciu, że podpieraliśmy czym się dało bo baliśmy się że połamią się gałęzie. A tak przy okazji może ktoś rozpozna jaka to odmiana bo my nazywamy ją poprostu "szlachetna". Duże bardzo soczyste owoce o czerwono-żółtym zabarwieniu.

Zresztą nie tylko ona tak pięknie w tym roku obrodziła, bo i nawet najmniejsze drzewka brzoskwini były obsypane owocami.

A tu jeszcze inna odmiana - wg mnie "Rakoniewicka" ale jeśli się mylę to proszę o sprostowanie

Ale największą niespodziankę zrobiła nam nektaryna, którą - dopóki nie przekwitła - uważaliśmy za kolejną brzoskwinię. No ale kiedy już pokazały się owoce to dopiero było wiadomo co to za "gagatek". Bardzo smaczny gagatek zresztą.

Rododendronowy ogród II. 21:22, 17 paź 2013

Do góry
marzena napisał(a)
ale akcja ! to czyszczenie budek
piękne barwy w ogóle cały drzewostan u Ciebie

Siedziałam wczoraj w salonie i patrzyłam na te drzewa , była mgła i takie cienie się robiły, rudy kolor i cienie , ślicznie to wygladało , nawet zdjecia zrobiłam ale na zdjeciach wogóle tego nastroju nie było. Buki to cudne drzewa bardzo je lubię i już od tylu lat nie moge sie nimi nacieszyc.Zobacz ile tego złota na ziemi leży a ile jeszcze na drzewach jest.Pozdrawiam Marzenko.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:19, 17 paź 2013

Do góry
Asiu ja też myślałam, że będzie on bardziej szeroki niż wysoki ale wyszło co wyszło Dla mnie jest piękny A oto i on w czasie dzisiejszego spacerku z Synkiem po ogrodzie. Ależ okropnie wiało :-/

Sundaville (Mandevilla, Dipladenia) 21:13, 17 paź 2013

Do góry
Moja Sundavilla tak wyglądała 3 tyg temu. Jakoś rośnie, ma mniej kwiatów i niepokojące zmiany

Może Wy wiecie co to jest?

A tu inne, gnicie przy pąkach

Małymi kroczkami do celu... 21:09, 17 paź 2013

Do góry
bacowa napisał(a)
Cześć Paulinko
właśnie przeczytałam cały twój wątek, fajnie sobie radzisz .
Zurawki powinny się chyba ukorzenić ,choć dość pożno jest na rozmnażanie, szkoda że nie dałaś im na start choć ociupinkę dobrej ziemi ,tzn, kompostu , łatwiej by im było.
Moje żurawki rozmnażane w zeszłym roku póżną jesienią i coś mi się wydaje że to ta sama odmiana jak twoje.(nazwa wyleciala mi z głowy )
pozdrawiam Ewa

o rany ! i tak szybko urosły? Piękne! No masz rękę!Ja właśnie też nie znam nazwy swoich, bo nie było przy nich etykiety ( jak sobie przypomnisz, pisz ) a jakbym je posypała skoszoną trawą, ale nie taką świeżą, tylko sprzed pierwszego koszenia ? Nigdy nie miałam do czynienia z żurawkami i nic o nich nie wiem, a nie chciałabym je uśmiercić na starcie pozdrawiam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:04, 17 paź 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Czereśnia o poranku

mmmm... ładne bardzo..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies