Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

ZbigniewG 16:09, 01 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Kosy jedzą jabłka , rodzynki , płatki owsiane- to zimą bo latem robale rózne drobne ukryte na ziemi w korze i liściach.

u mnie kosy walczą o skóry z kurczaka , jeden pilnował skarbu prawie cały dzień - czasami przegryzał to słonecznikiem i suchym chlebem
dajana 16:21, 01 lut 2014

Zaraz wejdę w google i dokładnie obejrzę jak to wygląda Ten zapach niemiły nie będzie mi przeszkadzał robale bardziej mi przeszkadzają Aniu.Jeśli aksamitka wzniesiona jest bardziej biała to ja sie ciesze bo obsadzą nią wokół ogródek i nie tylko Aniu Kiedy kupię nasiona to w marcu wysiewa sie wprost do gruntu czy muszę inaczej?A Wrotycz nie kwitnie przypadkiem na żółto ? to nie jest chwast przypadkiem U mnie nie rośnie ale w drodze do pracy to ja tego widze całe pola tylko nie wiem czy nie pomyliłam Zaraz wejdę na necik i zerknę
dajana 16:26, 01 lut 2014

ZbigniewG napisał(a)

u mnie kosy walczą o skóry z kurczaka , jeden pilnował skarbu prawie cały dzień - czasami przegryzał to słonecznikiem i suchym chlebem

To dziwne Zbyszku ale u mnie tez jedza kurczaka Karmie nimi koty i zawsze zostaje a one pilnują siedzac na parapecie cały dzień Płatków ani jabłek nie bardzo chcą jeśc ale kurczaka owszem W domu natomiast Sójki zjadają nawet pokarm suchy dla kotów a ryz gotowany z mięsem uwielbiają Nie mam w tym roku ani jednej sikoreczki a tak je lubię nie wiem dlaczego ich nie ma .Dziękuję za odwiedziny rzadko do mnie kto zagląda a ja tak się ciesze kiedy mam gości Miłego dnia ci życzę
bogumila 16:51, 01 lut 2014

Zimowo u Ciebie...u mnie tez podobnie.Pytałaś o marunę.Rozsiewa się sama.trzeba pilnować siewek i wysadzać na miejsca stałe.Bezproblemowa w uprawie,urośnie wszędzie...nawet na nieużytkach.
Mam taką:Maruna kołnierzykowata

Serdecznie pozdrawiam.
akanta 17:10, 01 lut 2014

Też taką miałam jest urocza.Należy ją wysiewać w kwietniu pod osłonami lub w maju do gruntu.Przy 18 st.wschodzi po tygodniu.A wrotycz jest wysoki i kwitnie żółtymi guziczkami .A ten najbardziej popularny chwast na poboczu to może nawłoć ..jej wszędzie pełno !
AgnieszkaW 17:16, 01 lut 2014

Dajano, żalisz się, że sikorek u Ciebie nie ma, a u mnie całe chmary. Daj im całe ziarna słonecznika i pestki z dyni (może być wymieszane) - przylecą na pewno
dajana 16:09, 02 lut 2014

Kto wyżej wejdzie

AgnieszkaW 16:25, 02 lut 2014

Super fotki Twoich kociaków - takie sympatyczne
Dzidka 16:29, 02 lut 2014

dajana napisał(a)

Nie sposób się nie uśmiechnąć widząc tak zgodną parę.

dajana napisał(a)
Kto wyżej wejdzie

Z ciekawości dopytam jakie odważne ptaki zasiedlają tę budkę?
dajana 16:44, 02 lut 2014

Chyba żadne i lepiej je zdejmę zanim przyjdzie wiosna ,bo te koty wejdą wszędzie Jeden nie stanowił zagrożenia ale 5 to już zorganizowana grupa przestępcza,jeden napędza drugiego