Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Goniak 12:23, 05 gru 2013

Do góry

Tu odpoczywam 12:23, 05 gru 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Celinko Bogusiu - do Pisarzowic wybieramy się

Irenko - dzięki za tytuły Kofana, Ty wiesz jak człeka do roboty zapędzić

Aniu - szkoda, że "wzrost" Ci nie odpowiada
Ja mam jedną azalię, którą ścięłam przy samej ziemi ot tak z ciekawości, odbiła pięknie tylko pierwszy rok nie kwitła, ale teraz jest cudnym szerokim krzakiem i nie tak wysokim. Wiosną pokaże jak kwitnie

Danusiu

Pozdrawiam wszystkich

No właśnie Grażka szeroki i wysoki, a ja mam teraz pryszcz nie ogród muszę uważać co kupuję i tak jak róże się rozrosną będę miała problem
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:20, 05 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Fajnie, źe w domku się rozwinęły...huragan mnie ciut przeraza,

Irenko najgorzej ma być na wybrzeżu, przesyłam dzisiejszą sroczkę i słoneczko u mnie
Gdzieś na końcu świata... 12:15, 05 gru 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Hello jestem Mieszko Wasz koleżko

Gosieńko GRATULACJE. Piękności jestem Super że już na świecie cały i zdrowy Wszystkiego najlepszego dla Całej Rodzinki dużo zdrówka.
Myślałam w szpitalu często o Tobie, nawet do Męża mówiłam - ciekawe co tam u Gosieńki, a tu miła niespodzianka po powrocie.
Dziękuję za życzenia imieninowe
Buziaki.
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:15, 05 gru 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...macham do Ciebie...znad Kępy Redłowskiej...

Dzięki Bogusiu, chociaż sobie popatrzę, ale dzisiaj to Ci nie zazdroszczę tego Orkanu
Ogród z łezką 12:10, 05 gru 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

i te życzenia, które mnie tak wzruszyły

KASIU DZIĘKUJĘ !!! ZROBIŁAŚ MI WIELKĄ PRZYJEMNOŚĆ!!!

Ileż ja się musiałam cofnąć.... w tył!
Bombka z charakterem.I bardzo pracochłonna. Wykonanie na 6!
Ogródek Goniak 11:54, 05 gru 2013

Do góry
Viola napisał(a)
Fajna zabawa obróbką zdjęć, Gosiu. Tym razem róża zrobiła na mnie wrażenie - zdjęcie jak starodawna rycina. Piękne. A taras - cudowne miejsce.
Zmiękczyłaś moje serce opowieścią o suczce, miała szczęście Flora, że Ciebie spotkała

Nie umiem pięknie fotografować, ale lubię się bawić obróbką.
Jedno zdjęcie może mieć wtedy wiele, różnych odsłon
Fajne zajęcie na długie jesienno-zimowe wieczory.
Florka chyba od razu mnie wyczuła, bo wtedy w lesie byłam z koleżanką a psinka przylgnęła akurat do mnie.

Ogród w Alei Lipowej... 11:35, 05 gru 2013

Do góry
justi napisał(a)
jesienne przejażdżki rowerowe

jesień ma piękne kolory, szczególnie w słoneczny dzień

Musze przynać że mnie zauroczyłaś całokształtem
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:04, 05 gru 2013

Do góry

Ja już się nawet nieźle orientuję w meandrach Twojego ogrodu. Więc dopisałam conieco dla orientacji (sorry, zapomniałam nazwy tego niebieskiego iglaka).

Takie kamienie to są kamienie - przy nich słowo skalniak, kałuża nabiera innego sensu. To może tatrzański stok południowy z lekką trawką i żagwinem oraz dzwonkami .
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 10:59, 05 gru 2013

Do góry

Stworzyłam zarys tego co mi się w głowie wykluło. Trzy warianty rabaty, na niebiesko dwie rabaty, oddzielone przejściem od strony garaży, na zielono jedna duża o łagodnym kształcie, wtedy przejście zostaje koło domu, tym wąskim paskiem trawy, albo z zawijasem. Ta z zawijasem była pierwszym pomysłem, ale teraz sobie myślę, że za dużo zakrętasów nie wygląda wcale dobrze...
Natomiast nie myślalam, nie brałam pod uwagę połączenia rabaty ze skarpą... i tu już namieszaliscie mi w głowie
Jedno jest pewne, jedno przejście musi być, albo przy skarpie albo w tym drugim miejscu, bo nie będę latała dookoła rabaty. Nie mówiąc o moich facecikach, którzy na pewno sobie drogę skrócą.
A.. i ten brązowy kątownik to miałaby być krata, żeby choć trochę osłonić się od ulicy i od wiatrów.
Co o tym myślicie? Pewnie nic dobrego, ale chętnie wysłucham każdego głosu
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:56, 05 gru 2013

Do góry
a oto i mój wianek robiony przez Anitę,
Jest cudny, sami zresztą zobaczcie

reszta zdjęć u mnie w wątku, zapraszam serdecznie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:52, 05 gru 2013

Do góry
cd.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:52, 05 gru 2013

Do góry
cd.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:51, 05 gru 2013

Do góry
Wreszcie mogę zamieścić sesję zdjęciową WIANKA który robiła dla nas Anita (Enya73 - Zielono mi-czyli zielone płuca czarnego Śląska)

W roli głównej: piękny wianek świąteczny

Ogród w skali mikro :) 10:45, 05 gru 2013

Do góry
Mam nadzieję, że nie zaśmiecę, ale może będziesz chciała moje pierniczki u siebie..
Wszystkiego najlepszego z okazji 1. Ogrodowiskowych urodzin!

Mój 4 arowy azyl... 10:19, 05 gru 2013

Do góry
Basieńko ja tyż gapa i się spóźniłam, ale najserdeczniejsze życzenia z serca płynące składam
Ogród cioci 10:14, 05 gru 2013

Do góry
Światełka zapaliłam i u góry pomyśleli że ładniej ze śniegiem by wyglądały. W nocy troszkę pobieliło
Ogród w skali mikro :) 10:06, 05 gru 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Dziewczynki i Nietylko ..... Mija dziś moj pierwszy rok na Ogrodowisku .. Z tej okazji chciałam Wszystkim gorąco podziękować za radość , pomoc w sprawach ogrodowych i inkszych, żarty , podnoszenie na duchu , porady i całą masą radochy , która mi dajecie ... Dziękuję ....

Może jakieś małe " conieco "....???

Ciasteczko ... I drink.. Bezalkoholowy .. Okfffkurs

KOCHANA!! piszę się na ciasteczko i drink (dzięki, że pomyślałaś, żeby był bezalkoholowy _
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ!! Jeszcze wielu lat z Ogrodowiskiem i z nami
Życzę Ci:
* wspaniałego ogrodu (to już masz)
* bujnie kwitnących roślin
* aby wraz z ich rośnięciem rosła też przyjemność z ich uprawiania (no i podziwiania!)
Buziaki!
Blaski i cienie nowego życia 09:54, 05 gru 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Reniu, Małgosiu, Irenko, Bożenko-
dla Was wianek dokończony ze wstążką
na święta będzie biała wstążka i biała świeca....idę na łatwiznę

No gratuluję Ci tej "łatwizny" - śliczna
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:44, 05 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)
Pokazuję eMusiowi co powstaje w naszych głowach... a on zadał podstawowe pytanie... a gdzie dam te moje kamienie???? Wozić ich po raz kolejny nie będzie.. tzn wynajmować auta z takim podnośnikiem.. co szarpnie 2 tony na raz... no i gdzie je dać.. szkoda mi oddać.. u nas takie kamienie to majątek.. u nas kamieni nie ma.. i ja kocham kamienie, kocham granit, wapień.... całe życie dotykałam kamieni... najchętniej bym zamieszkała w górach nad jakimś urwiskiem... dlatego mam skalniak, bo nie wyobrażam sobie płaskiego ogrodu... a i tak płaski, dobrze że jest trochę widoku na okoliczne pagórki..

Ale się rozpisałam... monolog .... a kamyki czekają..

tu gdzie sa to miejsce parkingowe? Żwirowe, tak jak lubię

No to za nim dalej można zrobić rabatę kamienną.Akurat pasuje- kamulce i żwir Tam rozłożyć kamulce, np 3 bliżej siebie, czwarty trochę dalej. Ja bym je zagłębiłą trochę w ziemi, tak ze 20-25 %. Wokół nich coś płaskiego, np macierzanka, dębik itp i niskie łany- stipy, albo kostrzewy owczej, niedźwiedzie futro czy jakieś zwiewne carexy. Dobrze by tez wyglądały puste miejsca, np wysypane żwirem, ale nie ma przymusu. Potem rabata niech przechodzi w swój charakter. Pierwszą oznaką tego może być ten szary świerk, jeszcze w niskim ( albo 3 takie świerki).

Aniu- chyba nikt nie ma wątpliwości że nie pisałam o pani gotującej , tylko tej od chwastów. i wiadomo kto to- filigranowa osoba o radosnej buzi.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies