Irenko, Basiu, Robinia ładna jest, bardzo ją lubię
Jak już wcześniej napisałam, rośnie szybko, kwitnie nawet 3 razy w sezonie, ale pierwsze kwitnienie najładniejsze bo mało liści i najwięcej kwiatów, jedyny mankament, nie pachnie!
Ona jakaś bezobsługowa u mnie jest, jedyne co robię to przycinam gałązki, które rosną nie w tą stronę w którą ja chcę A, no tak czytałam, że przy dużych wiatrach gałęzie mogą się wyłamywać, faktycznie kruche są, ale wiatry u mnie były i to mocne i nic się nie wydarzyło, na wszelki wypadek polecam zaciszne miejsce.
Cudowne połączenie różowej róży z delikatnym powojnikiem. Zachorowałam w tym roku na purpurowe róże. Min zamówiłam munstead wood!
Ewo a dlaczego piszesz, że laurowiśnie to wspomnienie? Wymarzła?
Marzenko, przemarzła pamiętnej zimy, był to już wysoki żywopłot, musiałam go wykopać niestety. Cudny był, taki jak we włoskich ogrodach, no ale już był...
Dawne dzieje, stare zdjęcia 2008 rok Wszystko przesadzone, przerobione lub usunięte
Witaj Ewo! Twój ogród zachwyca z każdej perspektywy Bardzo podobają mi się tematyczne kąciki Róże i hortensje do pozazdroszczenia Widać rękę prawdziwego ogrodnika Pozdrawiam!