Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

ZbigniewG 20:39, 31 sty 2014

to jeszcze może to - bo funkie i żurawi sobie darujemy

Agata pytałaś o irysy przy okazji znalazłem nazwę swojego bardzo bardzo starego który odbił mi jedna sadzonką też ciapaty

West Coast (prawdopodobnie)

Nati 21:47, 31 sty 2014

naprawdę masz masz bradzo różnorodny ogród niektórych roslin nigdy nawet nie widziałam, piekne pstrokatki, fajnie byłoby zobaczyć w całości katalpe, tawułę i wiąz jaki mają pokrój i jakie duże
ZbigniewG 09:42, 01 lut 2014

Natalia katalpa Pulverulena malutka i przycięta na jeden patyk żeby poszła w górę natomiast Aurea już kwitnie, wiąz Variegata ż formowany na wąsko i dwa razy przesadzany może w tym roku pokaże kształt

to moja najnowsza ciapatka pstrokatka "kota persa" dzisiaj pierwsze w życiu wejście na drzewo za kosem

ZbigniewG 16:01, 01 lut 2014

trzmielina ma szansę utrzymać liście

2metrowy świerk serbski wygląda trochę nieszczególnie -był przesadzany ale w tym sezonie chyba wystartuje
Agania 16:52, 01 lut 2014

Zbyszku, wiąza oczywiście pomyliłam z bukiem............to rozpoznawanie czasami mnie zawodzi

Jeszcze mnie intryguje ta pstrokatka

co to?

Catalpa aurea cudowna i już kwitnie, moja też zakwitła, już ma ładną koronę, ale muszę ją ciachać, bo nie chcę giganta

ten irys jest wyjątkowy, jest co u Ciebie podziwiać

Zaszczepisz dla mnie buczka
Agania 18:21, 01 lut 2014

ZbigniewG napisał(a)
Natalia katalpa Pulverulena malutka i przycięta na jeden patyk żeby poszła w górę natomiast Aurea już kwitnie, wiąz Variegata ż formowany na wąsko i dwa razy przesadzany może w tym roku pokaże kształt

to moja najnowsza ciapatka pstrokatka "kota persa" dzisiaj pierwsze w życiu wejście na drzewo za kosem

pierwsza kocia wspinaczka zasługuje na olimpijski medal gratulę

Kwitnąca katalpa naprawdę cieszy, więc podwójnie Ci gratuluę, ale wielkie swięto u Ciebie
ZbigniewG 19:32, 01 lut 2014

Agata to barbula klandońska 'Summer Sorbet'.
ze szczepieniem trudna sprawa w ubiegłym roku na wiele prób wyszedł jeden modrzew i jedna jodła ale się nie poddaję

barbula klandońska 'Summer Sorbet'.

a to ?

ZbigniewG 21:05, 01 lut 2014

może nie różowych a lila snów

ZbigniewG 11:16, 02 lut 2014

Niunia po raz pierwszy wyszła za płotek (z asystą)

świerk wężowy Cranstonii , ma wycięte najniższe piętro gałęzi i skorygowane pozostałe, według mnie podstawowy błąd to pozwolenie by z dolnych gałęzi wyrastały dodatkowe pseudo przewodniki -chyba że ktoś chce uzyskać poplątana gęstwinę

ZbigniewG 14:10, 02 lut 2014

tak wygląda ogrodowy bałaganik przed eksmisją kolorowy i wesoły na zdjęciu na dłuższą metę jednak nie bardzo