Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Dominiki 21:38, 13 paź 2013

Do góry
Buklo, zrobiłam dziś sesję dla Ciebie.
1. Świerk przy ścieżce 2 lata temu(pierwsza fotka) i dziś:

2. Świerk przy tarasie:

Dla odmiany czas na zmiany... 21:36, 13 paź 2013

Do góry
Jurajski Ogród 21:35, 13 paź 2013

Do góry
jesień w Jurajskim, część IV "Babie lato"

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:33, 13 paź 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Natalia na forum darujemy sobie formę pan -pani wersja z Pinky Winky byłaby bardziej trafna - z doświadczenia wiem że anabelka jest wrażliwsza na przypalanie i potrzebuje podtrzymującego gorsetu

wyobraź sobie swojego Glauca Pendula w takiej wielkości

witaj jakoś czasem ciężko mi się przełamać żeby pisać na ty-ok , wiem że świerk tak urośnie ale mogę go spowalniać cięciem a on i tak bardzo wolno rośnie, w sumie przecież wszystko w ogrodzie kiedyś urośnie to będę ogród mogła znowu urządzać od nowa ale piszesz mi to bo źle że posadziłam że to nie do mojego ogródka takie rośliny duże, to co ja mam sadzić on i tak jest wąski a ja uwielbiam takie drzewka, jesli chodzi o anabelkę mam je o ogródku i dają rade świetnie na słońcu tylko trzeba je podlewać bo trochę klapną ale tak wszystkie horti chyba mają, to moja próba jak zwykle zawsze coś kombinuję potem przesadzam chciałam fajnie wypełnić to miejsce i ona mi jakoś tu dobrze pasowała miałam dużo ich na rozsadzenie.

trochę sie podłamałam tym świerkiem napisz co miałeś na myśli , posadziłam go przy garażu na widocznym miejscu, mam jeszcze jedno miejsce na mysli bardziej w centrum ogródeczka koło skalniaka ale jak urośnie zasłoni dużo i będzie chyba głupio wyglądał.

to pozdrawiam cię serdecznie, w miarę upływu czasu i wielkości roślin będę pewnie jeszcze non stop przesadzać, aż zamierzony efekt osiągnę
ogrodoweimpresjejolki 21:32, 13 paź 2013

Do góry
Słoneczniki piękne Wróciły ze mną do domu, by cieszyć w wazonie

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 21:32, 13 paź 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Natalia na forum darujemy sobie formę pan -pani wersja z Pinky Winky byłaby bardziej trafna - z doświadczenia wiem że anabelka jest wrażliwsza na przypalanie i potrzebuje podtrzymującego gorsetu

wyobraź sobie swojego Glauca Pendula w takiej wielkości

witaj jakoś czasem ciężko mi się przełamać żeby pisać na ty-ok , wiem że świerk tak urośnie ale mogę go spowalniać cięciem a on i tak bardzo wolno rośnie, w sumie przecież wszystko w ogrodzie kiedyś urośnie to będę ogród mogła znowu urządzać od nowa ale piszesz mi to bo źle że posadziłam że to nie do mojego ogródka takie rośliny duże, to co ja mam sadzić on i tak jest wąski a ja uwielbiam takie drzewka, jesli chodzi o anabelkę mam je o ogródku i dają rade świetnie na słońcu tylko trzeba je podlewać bo trochę klapną ale tak wszystkie horti chyba mają, to moja próba jak zwykle zawsze coś kombinuję potem przesadzam chciałam fajnie wypełnić to miejsce i ona mi jakoś tu dobrze pasowała miałam dużo ich na rozsadzenie.

trochę sie podłamałam tym świerkiem napisz co miałeś na myśli , posadziłam go przy garażu na widocznym miejscu, mam jeszcze jedno miejsce na mysli bardziej w centrum ogródeczka koło skalniaka ale jak urośnie zasłoni dużo i będzie chyba głupio wyglądał.

to pozdrawiam cię serdecznie, w miarę upływu czasu i wielkości roślin będę pewnie jeszcze non stop przesadzać, aż zamierzony efekt osiągnę
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 21:29, 13 paź 2013

Do góry
Nati napisał(a)
moja nowa koncepcja na wypełnienie tego miejsca horti anabelki chiałam pinky winky ale wątpliwe czy na słońcu dadzą radę
.

Ale pięknie, a jak wspaniale będzie w sezonie! Sebek ma chyba anabellkę na słońcu - można podpytać, jak się jemu sprawuje.
Te anabellki to jakieś giganty kupiłaś. Ile mialy? i ile sztuk? Za ile?

Jak Twoje zdrowie Nati?
Dla odmiany czas na zmiany... 21:29, 13 paź 2013

Do góry
ogrodoweimpresjejolki 21:21, 13 paź 2013

Do góry
Sama sobie nie wierzę... Będzie relacja z "pierwszej ręki"
Byłam chyba prawie godzinę na swoich włościach

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:20, 13 paź 2013

Do góry
Elu - wielkie dzięki za odwiedziny i super spędzony czas i śliczny prezent... tylko dlaczego to tak szybko minęło Strasznie się cieszę, ze byłyście... A zdjęc to zrobiłam... hmmmm.... jedno... to chyba z wrażenia

Ogród Eli 21:18, 13 paź 2013

Do góry
Ogród Magdalenka 21:17, 13 paź 2013

Do góry
na wiosnę zrobię wymianę dekoracji , bo te się trochę zużyły
Ogród Magdalenka 21:15, 13 paź 2013

Do góry
Kuleczki świeżo posadzone mają zdrowy kolor a rojniki wędrują to tu , to tam
Ogród Eli 21:15, 13 paź 2013

Do góry
dzisiaj zaliczony Sandomierz i podzielę się z Wami jesiennymi widokami z tego pięknego miejsca

bukszpany + lawenda

bukszpany + wrzosy i róże

Ogród Magdalenka 21:06, 13 paź 2013

Do góry
Jesień ... dzisiaj magnolii spadły prawie wszystkie liście ... kwitnie jednym kwiatkiem larissa męczy ją czarna plamistość ...
Dla odmiany czas na zmiany... 21:05, 13 paź 2013

Do góry
moi Drodzy po cichu już prawie podjęłam decyzję w sprawie cis-grab-buk-a może płot...ale jeszcze nie zdradzę...jest mi niesamowicie miło że do mnie zaglądacie i doradzacie...dziękuję...to znaczy, że ktoś poza mną myśli razem ze mną ...że się interesuje...to cieszy

mam trochę zdjęć z ogrodu i ze spaceru

Ogród z łezką 21:04, 13 paź 2013

Do góry
Kasia - wielkie dzięki że byłaś i za świetne kilka godzin które minęły jak kilka minut...
Twoje trawki od Uli zaopiekowane, proszę oto dowód

może je później ciut okryję, zwiążę, a wiosnę uczeszę żeby były piękne jak będziesz je brała

Do następnego razu Buziole
Ogród Dominiki 21:03, 13 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Nooo o tą mi chodzi ... Jest ślicznie ... Może jeszcze ta moją przesadzę koło świerka ... A może poczekam aż się rozrośnie i wtedy podzielę .... Ale cierpliwość nie jest moję mocną stroną ... Przynajmniej w ogrodnictwie .., bo dzieciaki w szkole , akurat w tej kwestii mnie chwalą ... Nooo , niech żyje skromność

Przesadź-będzie ładnie.
Nelumbo - lotos 20:59, 13 paź 2013

Do góry

strasznie ładne te Wasze

I Twoje będą ładne (widać pasję), ale czy aż tak tak strasznie , tego nie wiem

w przyszłym roku nie ma co liczyć na zakwit?

Raczej tak, kłącza muszą być dobrze wykształcone.

Zastanawiam się nad wpuszczeniem do tego akwarium zwierząt- np ślimaków na glony... Co Wy na to?

Nie mam pojęcia

Dać jakiegoś nawozu azotowego?

Nie, nawożenie dopiero wiosną. Przed nawożeniem, gdy sadzonki się rozrosną, musisz przenieść je do dużego pojemnika (np. kastra budowlana) z żyzną ziemią.

czy 16 godzin świecenia to nie za dużo?

Jeśli nic Cię to nie kosztuje, to dobrze nie tylko dla lotosu, ale i dla hiacynta i piscji.

I na marginesie, nie wlewaj bioseptu (pisałeś w innym miejscu), a zrób oprysk całego akwarium, forma odkażania. Kłącza pomoczysz w biosepcie dopiero przed przeniesieniem do kastry.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies