W przypadku tych irysów cierpliwość wynika z ciekawości
Posadziłam dokładnie tylko 5 szt tulipanów o biało-zielonych kwiatach. Chciałam posadzić mały zagonik o kwiatach różowych i białych , ale zabrakło czasu na poszukiwanie ( miały kwitnąć rónocześnie).
Nie uzupełniałam w tym roku "drobnicy cebulowej" ale przez miejsce dla nich przeznaczone w przedogródku będzie przechodziło przyłącze kanalizacyjne - kawałek przedogródka zostanie zniszczony .
Mam troszeczkę podobną do Twojej to sona Tungberga, ale nie pamiętam odmiany
Jak coś rośnie pogięte, to po co mam na siłę go prostować
Ty lubisz proste i zwisłe, a ja lubię pogięte i zwisłe, jak fajnie, że siem różnimy zresztą kobieca natura z natury pokrętną jest, nigdy się nie dowiesz co w tej trawie piszczy
Aniu Montewerde aster kupiłam jako Aster ericoides 'Snow Flurry'.
Hardy kwitnie tylko raz, w tym roku pierwsze kwiaty były 15 czerwca, pełnia kwitnienie po tygodniu.
Niesamowita 6m wow, czy to Twoja duma, bo ja jestem dumna z tej brzozy i z Ciebie
Zbyszku, ale mam ubaw, jak siem widzę na tej drabinie
Ty spindrak jesteś to co innego i tutaj w konkury z Tobą nie pójdę i całkiem Cię rozumiem, bo Ty szczyty zdobywasz
to co innego, jak słusznie zauważyłeś, że p. oścista ma 2 czuby, popatrzyłam na moich srebrzystych co w trójce stoją jak w wojsku
dwóch z nich miały podwójne wierzchołki i wiesz co zrobiłam, M trzymał drabinkę, ja siem wyspindrałam i z trzęsącą siem dooopą zrobiłam co trzeba, na fotach widać strzelające jedynki
Agnieszko z Jurajskiego Ogrodu dziekuję za odwiedziny.
Danusia napisała artykuł o jarzmiankach więc dzisiaj rozdaję zdjęcia z jarzmiankami , niektóre sprzed kilku lat.