Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:20, 04 mar 2011

Do góry
Każda część była oddzielnie, pojemnik przypomina doniczkę lub dolną część dymionu, lecz jest płytsza. Pompa także oddzielnie, niestety nie może zostać na zimę w środku - trzeba wyjmować.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:52, 04 mar 2011

Do góry
Wiesz co, nie zrobiłem zdjęcia, a na pole już mi się wracać nie chce - najwyżej jutro
A fontanna wygląda w ten sposób, tylko ma mniejsze i bardziej gęste prążki
http://karpiekoi1.home.pl/_var/gfx/362c811501fb147a35ba9e02eab00176.jpg
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:47, 04 mar 2011

Do góry
Pochwalę się, że także wróciłem z zakupów i lecę pochwalić się Wam, że K U P I Ł E M F O N T A N N Ę i to jest ta , o której marzyłem, w kształcie kuli, granitowa i do tego jeszcze prążkowana, jedno marzenie się spełniło. Do tego oczywiście pompa, zbiornik, siatka. A waży nie wiem ile, we dwóch ją targaliśmy na pręcie - ufff. I tutaj mam do Ciebie Danusiu sprawę, jak taką fontannę zamontować? Może masz jakieś zdjęcia, oczywiście będę miał pomoc, ale nie fachową i każde wskazówki potrzebne
Moje storczyki 21:44, 04 mar 2011

Do góry
Jak miło, że umieściłaś je w moim wątku, chyba muszę wypatrzyć takiego jak na czwartym zdjęciu - cuudo. A widziałem Twoje nowe zakupy, prześlicznie będziesz miała dom udekorowany, a storczyki cud miód i orzeszki
Zajrzyj do mojego ogrodowego wątku - mam niespodziankę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:56, 04 mar 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu, co z tymi zakupami. Już się nie mogę doczekać co to za roślinki....

Sebuś, jest już obszerna galeria zdjęciowa pt Wiosenne zakupy, do domu kupiłam głównie roślinki doniczkowe oraz różne preparaty. Gdyby było cieplej już by zawitały hortensje kwitnące A tak to musiałam się tylko oblizać smakiem

Tutaj sobie popatrzyłam

Miałam chęć na stefanotis pachnący

Przyjrzałam się dzbanecznikowi z ciekawością

Z kaktusiarni wybrałam 3 okazy

Prymulka ładna, ale w końcu wybrałam delikatniejsze kolory, zaraz Wam pokażę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:16, 03 mar 2011

Do góry
Danusiu, co z tymi zakupami. Już się nie mogę doczekać co to za roślinki....
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:08, 03 mar 2011

Do góry
Wiesz co, nie byłem jakoś z nimi zbyt związany, więc już ich nie ma. Ładnie kwitły, ale zastąpią je inne kwiaty. Co rok zmieniam wystrój, może kupię gotowe sadzonki. Czasem dochodzę do wniosku, że nie opłaca się mu wysiewać, wyjdzie mi taniej jak kupię gotowe
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:08, 03 mar 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Wiesz co, włożyłem je do worka z ziemią i niestety pokazała się pleśń - więc je wyrzuciłem.

A u Marty chodziło o roślinne topiary w kształcie spirali. Mam zamiar sobie niedługo je kupić, bo sam raczej nie będę umiał zrobić

Pleśń może nie taka straszna, namoczenie w wodzie z dodatkiem środka grzybobójczego np. Topsin może by pomogło,. Chyba że całkiem rozleciały się?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:26, 03 mar 2011

Do góry
Ja w ten sposób je przechowuję, że mam worki z cebulek jesiennych, wsadzam kłącze i obsypuję trocinami. Te duże sprawdzałem i chyba się dobrze mają, może niedługo wsadzę je do doniczek - zakwitną mi szybciej
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:17, 03 mar 2011

Do góry
Wiesz co, włożyłem je do worka z ziemią i niestety pokazała się pleśń - więc je wyrzuciłem.

A u Marty chodziło o roślinne topiary w kształcie spirali. Mam zamiar sobie niedługo je kupić, bo sam raczej nie będę umiał zrobić
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:12, 03 mar 2011

Do góry
Sebek przed wsadzeniem do ziemi pomoczysz je w wiadrze z wodą, a teraz powiedz u Marty pisaleś,że czego nie masz, abyś bardzo chciał?
Dwa światy 21:09, 03 mar 2011

Do góry
hania napisał(a)

Czy chodziło o to zdjęcie ,Sebek ma rację to wrzośce....Pozdrowionka!!!!

Tak, o to zdjęcie. Domyślałam się, że to mogą być wrzośce różowe i białe. Sebek pisał, że wrzosy
Dzięki!
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:03, 03 mar 2011

Do góry

A propos dalii z siewu - wybrałeś z ziemi bulwy/karpy/? Mogły być niewielkie, ale je tak samo się przechowuje jak dalie rozmnażane z karp.

Małe kłącza wyjąłem z ziemi, lecz właśnie to one nie przetrwały, chyba jej zasuszyłem....
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:02, 03 mar 2011

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Nie do końca wiem o jaki Ci żywioł chodzi Basiu...?
Moje dalie też chyba się jakoś mają, choć te z siewu nie przetrwały

Ano o taki, gdzie na bieżąco możesz pokazać to, czego dokonałeś w ogrodzie, pochwalić się okazami, doradzić w uprawianiu n.p. storczyków/sporo skorzystałam!/ i t.d. To jest właśnie ten żywioł!

Właśnie chyba po to założono ten dział, żeby ukazać etapy powstawania ogrodów, aby służył do inspiracji
Pokazujemy tu także nasze ulubione miejsca , ale także i nietrafione pomysły, aby ktoś nie popełnił naszych ogrodowych błędów. Dla mnie Wasze wątki służą do inspiracji, odreagowania stresów, tu jest moje miejsce. Jestem jak to mówisz - w swoim żywiole. Miłego wieczorku
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:56, 03 mar 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Ano o taki, gdzie na bieżąco możesz pokazać to, czego dokonałeś w ogrodzie, pochwalić się okazami, doradzić w uprawianiu n.p. storczyków/sporo skorzystałam!/ i t.d. To jest właśnie ten żywioł!
A propos dalii z siewu - wybrałeś z ziemi bulwy/karpy/? Mogły być niewielkie, ale je tak samo się przechowuje jak dalie rozmnażane z karp.
SOSNOWO II czyli sosny na dobry początek. 20:25, 03 mar 2011

Do góry
Z ciekawości - co rośnie w tych szklarniach, które widać w tle
a ogródek bardzo mi się podoba, widać, że wkładasz w niego dużo wysiłku
Złocień czerwonawy 'Clara Curtis' (Chrysanthemum grupa Rubellum ) 20:22, 03 mar 2011

Do góry
Prześlicznie kwitnie ta roślinka, cudny ogrodowy okaz
A czy sama się wysiewa czy to bylinka, a może jednoroczna?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:50, 03 mar 2011

Do góry
Dwa światy 19:29, 03 mar 2011

Do góry

Czy chodziło o to zdjęcie ,Sebek ma rację to wrzośce....Pozdrowionka!!!!

...wiosną

jesień...

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:52, 03 mar 2011

Do góry
No to mamy tą samą roślinkę, mam nadzieję, że przezimowała bezpiecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies