Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedwiośnie ogrodu..:) 15:14, 10 paź 2013

Do góry
Jeszcze jesienny miłorząb, w przyszłym roku będzeiczyms obsadzony...to początek rabatki

i jeszcze widok z boku na przód( juz nie moge sie doczekac kiedy sciagnę ten płotek

A teraz na ostatnim zdjeciu mam w planie tam gdzie ten ostatni carex jak konczy sie obwódka zrobic kostkę z bukszpanu , a w niej trzmielnę lub dołozyc do obwodki bukszpanu , ale takim łukiem?

Mój 4 arowy azyl... 15:11, 10 paź 2013

Do góry
Wczoraj na 'O' pauzowałam, bo prawie cały dzień ciężko pracowałam na działce. Wróciłam tak zmordowana, że nawet kąpiel nie sprawiała mi przyjemności Jednak zadowolona jestem z tego, co zrobiłam!
Pozbyłam się konarów i gałęzi ściętej gruszy, wszelkch badyli, gałęzi leszczyny, wykopanych porzeczek, a przede wszystkim liści z sąsiedzkiego orzecha włoskiego! Ale było ognisko! Samo palenie trwało kilka godzin, a przecież jeszcze inne prace wykonałam.
Najprzyjemniejsze jednak było robienie zdjęć. A trafiła mi się gratka. Sfotografowałam rusałkę admirała!

Obok usiadł pawik, teraz widać, jaka między nimi róznica w wielkości!

Przedwiośnie ogrodu..:) 15:09, 10 paź 2013

Do góry
Zrobiłam dzis kilka zdjec: hortensja ogrodowa na tarasie była biała w kwietniu jak ja kupowałam

I jeszcze zeszłoroczna rabata

Moze w przyszłym roku cos pozmieniam na niej, wysadze pare zurawek imoze trochhe trawek?
Ogród różany przy Drum Castle. 15:03, 10 paź 2013

Do góry
Po chwili otwiera się przed nami taki widok

Ogrody oczywiście tradycyjnie, za murem.

widok na wprost po przekroczeniu bramy: piękne cisowe szpalery i idealnie przycięta murawa. Altana w centralnym punkcie ogrodu.

Ogrody rózane są podzielone na cztery kwatery. Każda kwatera to inny wiek.

W cieniu - zacieniona 15:01, 10 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Bogusiu, o ten kwiat mi chodzi. To "zwykła" margarytka?
Zwykła ma żółty środekTej szukałam kilka ładnych lat.Przed dwoma laty natknęłam się na nią przypadkowo w wiejskim,kaszubskim ogródku.Starsza pani była tak miła,ze podarowała mi małą kępkę.Dzielę ją już corocznie,żeby nie stracić {miałam ją dawno temu i myślałam,że będzie u mnie na zawsze}.Aktualnie mam maleńkie sadzonki,ale zadbam i na pewno się rozrośnie.Trzeba ją dzielić co dwa lata,inaczej zamiera.Szkoda,że dowiedziałam się o tym dopiero niedawno...

Mam od Ani Monte Świerzbieńca Macedońskiego,widziałam,że o niego pytałaś...była mała kępka...ale szybko się powiększa.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:51, 10 paź 2013

Do góry
A mnie się trafił tylko biały.
Dziś deszczowo, zostałam w domu. Ale nie próżnuję! Pigwy oskubuję. Kraję na drobne kęski i do słoja przesypując cukrem.Wiadomo w jakim celu.
Wszystkich amatorów i wielbicieli pigwówki pozdrawiam.

Hortensje po przymrozkach już wszystkie brązowe , a niektóre i bez liści.Tu Anabellka z przed mrozu.

W cieniu - zacieniona 14:46, 10 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Chryzantem nie mam...nie zdążą u mnie wykwitnąć.
Mam tylko margerytki i złocień marunę.Pozdrawiam.

Bogusiu, o ten kwiat mi chodzi. To "zwykła" margarytka?
Kwiatki i rabatki u Elizy 14:42, 10 paź 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
A Wy sobie kobietki wianki pleciecie, hmmm, może zrobimy święto Kupały ?

Wianki fajne, sama muszę spróbować, mam dużo szyszek

Ewuś, wykorzystaj szyszki, to fajny materiał na wianki, ten zrobiony jest z szyszek przywiezionych przez wnusię z nad morza Ot, takie miłe wspomnienie

Ogród różany przy Drum Castle. 14:40, 10 paź 2013

Do góry
Spragnionych różanych widoków zapraszam na wycieczkę po ogrodach przynależących do szkockiego zamku Drum.

Na sam początek jednak fotka zamczyska:
(fotki całego ujęcia zamku nie robiłam, ponieważ zabytkowa, XIII wieczna wieża jest akurat w remoncie. Nad całością więc górowały rusztowania i zabezpieczenia.)

oryginalne i ciekawe wejście z małego dziedzińca

Idziemy do ogrodów. Po drodze mijamy bardziej parkowy zakątek ze starym stawem, wielkimi paprociami, trawami...

Ogródkowy chaos u monitki 14:27, 10 paź 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Jolu trochę późno ale Lariski pokazuję w różnej fazie rozkwitu

hej hej oglądam twoje śliczne różyczki Monia szukam nazwy do swojej czerwonej ale nie moja trochę inaczej pokazuje serduszko szkoda bo bym miała już nazwę buźiaki
Dla odmiany czas na zmiany... 14:26, 10 paź 2013

Do góry
wklejam co Szefowa radziła wcześniej

Półkole będzie dobre, Dałabym tam śliwę wiśniową na pniu, a pod nią kilka hortensji jednej odmiany, albo Limelight, albo Vanille Fraise. Na dole coś niskiego, żurawki, trawki, na lewo za świerkami może ekranik z cisa przy płocie jako tło i kilka dereni Ivory Halo, Takie modne ostatnio u nas, a pod nimi berberysy Stardust. ? albo Admiration?.

Gosia z wizualizowała

W cieniu - zacieniona 14:21, 10 paź 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
To jest 1 krzak liliput w zaciszu stoi zostawiłam go na nasiona ale czy dojrzeje?
Też w tym roku siałam liliputki...myślę,że dojrzeje.
nasionek nie zbierałam...
Norweski ogródek... 14:16, 10 paź 2013

Do góry

W cieniu - zacieniona 14:12, 10 paź 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ale nie zmarzły jeszcze ładnie kwitną,u mnie są bordowe

...i cynie Ci jeszcze nie zmarzły...ja wczoraj wyrzuciłam wszystkie jednoroczne.
W cieniu - zacieniona 14:10, 10 paź 2013

Do góry
nasion Martagonów nie udało mi się zebrać...nie wykształciły się....może następny rok będzie bardziej łaskawy...
W cieniu - zacieniona 14:10, 10 paź 2013

Do góry
Ale nie zmarzły jeszcze ładnie kwitną,u mnie są bordowe

W cieniu - zacieniona 14:07, 10 paź 2013

Do góry
prawdziwa jesień
Moja działka. 14:07, 10 paź 2013

Do góry
Zajrzałam dziś na działkę róże kwitną chociaż mróz je trochę uszkodził

W cieniu - zacieniona 14:06, 10 paź 2013

Do góry
Limki już gubią liście.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:05, 10 paź 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Edytko, czy to tytoń? Piękny kwiatek, dziękuję!

Właśnie wróciłam z jesiennych zakopków. Zakopywałam obornik, teraz zostało mi jeszcze do zakopania 3/4 ogródka. Trochę ciężko, i tochę wolno, ale idzie robota. Najgorzej ,że umyśliłam również przesadzania przy okazji. No i to jest najmarudniejsza sprawa.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich zaglądających, u Hanusi jeszcze na tydzień roboty.A potem odpoczynek razem z ogródkiem.
tak Hanuś ten ode mnie to tytoń ma różne kolorki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies