Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Makowo na Kociewiu 21:22, 10 paź 2013

Do góry
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:18, 10 paź 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
kolorom dodało blasku piękne

popołudniowe słoneczko

Aniu pięknie...a u Ciebie nie ma ślimaków?...moje hosty są poszatkowane
Ogród Dominiki 21:18, 10 paź 2013

Do góry
Trochę dzisiejszych fotek na uzasadnienie mojej niechęci do brzóz. Jeszcze we wtorek miałam posprzątany ogród, a dzisiaj jest tak. A wszystko za sprawą jednego drzewa i wietrznej pogody...

A oto ona-potfoor nad pooootforrry:
Działka wkoło Lubczyka :) 21:17, 10 paź 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Kasiu na sobotę i niedzielę zapowiadają u nas piękną pogodę to pewnie nadgonisz z pracami w ogrodzie tęskno ci... ale czas szybko mija i ten etap będzie za tobą
pozdrawiam i i podtrzymuję na duchu

a dla osłody dzisiejsza różyczka z mojego ogrodu

dziękuję za pięknego kfiatka :*
zaraz idę spać, żeby mieć siły na weekend, bo znów sporo założeń do zrealizowania
czas jakoś tu wolniej mija, ale na szczęście zawsze do przodu
jutro pięteczek, spotkam się z rodzinką
pozdrawiam :*
Romans na „Ranczo Akapulko” 21:17, 10 paź 2013

Do góry

10 października 2013

Niespodzianka prezent

Witajcie może zacznę od tego ze dziś otrzymaliśmy z moją Panią wspaniały prezent. Ale tak naprawdę , to nie wiemy od kogo, tylko moja Pani powiedziała że to jest prezent z Niemiec.
Ale co są Niemcy to ja nie\wiem co to jest takiego.Ważne że tam w tym prezencie były bardzo dobre smakołyki dla mnie i dla mojej Pani , dla mnie smaczne ciasteczka wędzony boczek i takie skręcone świderki. A pachnąccccceeeeeeeeee mniam mniam ! aż mi ślinka ciekła.Moja Pani otrzymała super perfumy, kawusię, i smaczne kolkowe cukiereczki, i oko proroka, duże piękne od klątw i uroków.Oboje byliśmy zdziwieni, bo nie czekaliśmy na żaden prezent od nikogo a tu listonosz przynosi nam paczuszkę, już mięliśmy wyjeżdżać na Ranczo.A tu taka niespodzianka. Moja Pani zamiast jechać na Ranczo zaczęła pałaszować cukiereczki , a ja świderki i boczuś. Oczywiście wyperfumowała się swoimi perfumami aż dostałem czkawki i zacząłem piskać, wtedy się ocknęła i przypomniała o tym ze mamy jechać na Ranczo.Ja już byłem niezmiernie szczęśliwy, szybko pobiegłem do kuchni po kanapeczkę na drogę. Mój przysmak stał na lodówce . Moja Pani mnie woła i woła a ja ani drgnę, wpatrzony w kurczaczka pieczonego na lodówce.No nareszcie przyszła do kuchni i mówi do mnie
- „Oj bieduku mój kochany wiem co chcesz powiedziała do mnie. Chcesz bym zabrała kurczaczka dla ciebie na drogę? „ Ależ oczywiście powiedziałą,zapakowała kurczaczka w folię włożyła do torebki i wyruszyliśmy na nasze Ranczo Akapulko.

Wreszcie wyruszyliśmy w drogę. Na ranczo kiedy weszłem do garażu schowka coś mi się nie podobało, pachniało czymś, co kiedyś kot mi przyniósł na obiadek. Szare małe z wąsami, zdaje mi się że to chyba nazywało się mysz.Och ja nie lubię tego zapachu.
No cóż zacząłem szukać wszędzie gdzie się to zwierzę schowało, rozgrzebałem cały kocyk na wyrku, drapałem w kuferek , tam gdzie są cebulki kwiatowe, i nagle słyszę że to coś baraszkuje w kubełku z kolbami kukurydzy która stała na stole.
-„Aaaaaaaa ty myszoooooooo mammmm cięęęę „.
Wskoczyłem na stół wywróciłem pudełeczko z pewnością ze ją złapię, a ta cwaniara dała susa za łóżko.
- O nie tym razem ci nie popuszczę wstrętna myszo, poszedłem do mojej pani, zacząłem pochlipywać i prowadzić ją do garażu.
Na początku moja Pani nic nie rozumiała czego ja tak chlipię i dlaczego idę do Garażu.
W końcu zostawiła łopatę na grządce i mówi do mnie
„ Co tam zobaczyłeś, co tam jest?
-Choć pokaż zobaczymy co tam znalazłeś?
Kiedy weszliśmy do garażu zobaczyła straszny bałagan i mówi do mnie .
„Wiem mój malutki ja też wiem że mamy tam gości, co szukałeś w łóżeczku i na stole” ? , bo wszystko poprzewracałeś?
Oj Hrabiunka to tylko mała myszka później ją złapiemy. Ale ja się uparłem i znów zacząłem chlipać, aż moja Pani podniosła materac i kocyk z łóżka i co widzimy
Na samym środku w gąbce wygryziona dziura na wiórki , a nasza kukurydza obgryzana po bokach. Dobrze powiedziała moja Pani zrobimy to tak. Wzięła kawałek drutu i reklamówkę , schowała w niej kukurydzę i cebulki kwiatowe a materac i kocyk postawiła stojąco pod ścianą. Powiedziała do mnie – Ok. teraz mysz już tam nie dosięgnie , choć idziemy dalej kopać ogródki.W końcu się uspokoiłem i poszliśmy kopać te ogródki, ale ja znów coś zobaczyłem jak mi coś czmychnęło w kamienie, i zacząłem nerwowo przewracać i szperać w kamieniach.

Moja Pani patrząc na to co robię powiedziała do mnie „Hrabiunka to na pewno jaszczureczka zostaw ją , bo ja musze kopać”. I poszła sobie kopać, a ja musiałem pilnować kiedy ta jaszczureczka wyjdzie z ukrycia.
Makowo na Kociewiu 21:14, 10 paź 2013

Do góry
makkasia napisał(a)

Piękne ujęcie...subtelna ta jesień u Ciebie...takie prawdziwe babie lato
Pozdrawiam
Piaskownia na zakręcie 21:14, 10 paź 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Elu, a oto wyczarowane z doniczek. Czaruj i Ty w te jesienno- zimowe wieczory

fantastyczne!
Makowo na Kociewiu 21:12, 10 paź 2013

Do góry
Kondziowy Ogród :) 21:10, 10 paź 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
i najważniejsze obiecane zdjęcia warzywniaka hi hi hi hi

Ja cię!!!! ale masz warzywnik!! Po prostu bajka.... w ogóle Twój ogród wypiękniał, coraz bardziej mi się w nim podoba. Chwiałabym zobaczyć to kiedyś na żywo.... nie żebym się wpraszała... ale normalnie wymiata
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:09, 10 paź 2013

Do góry
Trochę popracowałam na ogrodzie, pozbierałam gruszki i w domu zrobiłam, dobrze, że się już kończą, bo niedługo by mi się śniły Nie mogę się napatrzeć na przebarwioną wiśnię japońską Koju no mai bardzo mi się podoba
klony też coraz bardziej się przebarwiają i wyglądają pięknie
a tu Limka

Wczorajsze grzybki już w słoiczkach

a tu dżem z gruszek
a tu gruszki we własnym syropie bez grama cukru

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies