Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój jesienny ogród 02:16, 06 paź 2013

Do góry
Żeby się nie plątało to końcówka bagienka.
Haniu, Janinko, Kondziu, mogłem Wam uprzyjemnić chwilę różyczkami, po przymrozkach robi się trochę smutno w ogródku. Dziękuję Haniu za życzenia ja Wam też życzę ciepła jak najwięcej, wiem jak każdy za nim tęskni. Pozdrawiam i lecę spać, jestem bardzo zmęczony a, jutro chciałem lecieć w teren

Mój jesienny ogród 02:11, 06 paź 2013

Do góry
Moniko, Pisałem chyba dwie strony do tyłu Gabrieli gdzie jestem, prawie na wysokości Rzymu. Już dwa dni trochę popaduje na szczęście w nocy ale cały czas jest ciepło około 20 stopni i nocki cieplutkie. Powiem że to całkiem inne życie jak jest tak przedłużone lato, aż chce się żyć ja też ubolewam że u nas taka przebrzydła zimnica. Jutro pokażę fotki z dzisiejszej plaży, jaka była fala jak na morzu.

Mój jesienny ogród 01:50, 06 paź 2013

Do góry

Bogdziu, sam nie wiem jak tu żyć po powrocie aż strach myśleć, naprawdę. Nie ma się co martwić zawczasu, może wszystko będzie dobrze. Powiem Ci że twój ogród jest najpiękniejszym jaki widziałem i nie pisz takich rzeczy. Wiadomo że na takiej przestrzeni można dużo i to całkiem inaczej wygląda. Twój jest jak cukiereczek i dom też piękny, okolice też niczego sobie. Ja jestem do dziś pod wrażeniem tego co zobaczyłem u Ciebie i spotkania. Jeśli wrócę to będę się pisał na audiencję w Rododendronowym. Dziś zrobiłem dwa ptaki, jeden jakiś jastrząb a drugi nie wiem. Na ptaki musisz poczekać, aż się zepsuje pogoda, nie mam kiedy ich wkleić. Jeszcze ze dwa tygodnie i będzie tak ciemno że nigdzie nie będę już latał i nie będę musiał targać tego sprzętu i czasu będzie więcej.

Mój jesienny ogród 01:42, 06 paź 2013

Do góry

Witajcie, dziś pokaże dalsze zdjęcia z objazdu parkowo-ogrodowego. Z rododendronowego
pojechałem dalej Lake shore,m, tam gdzie wracając z wycieczki na której robiłem wieczorną panoramę Toronto, zrobiłem sobie fotkę nocą na takim wielkim skalniaku. Pokazałem jedną fotkę ulicy Lake shore i na tym skalniaku robiłem Chipmunka, który mi tak pięknie pozował. Z tego ogrodu pojechałem na to bagienko o którym pisałem że tu wrócę, Więc wróciłem Jest jedna fotka z plaży gdzie robiłem Toronto ale teraz widok w stronę Oakville. Bagienko to mała rzeczka która przed Ontario robi się w jeziorko i zarośnięte jest bardzo szuwarami, już sobie wyobrażam co tam się dzieje wiosną i latem, teraz pusto jakieś pojedyncze ptaki. Całe to bagienko otoczone jest kładka którą można sobie objechać wkoło od plaży do plaży. Kładka jest na skraju lasu i wije się między drzewami, super widoki, bardzo mi się podobało, do obserwacji ptaków doskonałe miejsce.
Z bagienka zawróciłem do domu i zaliczyłem jeszcze dwa parki w jednym zjadłem ptasie mleczko które kupiłem sobie w polskim sklepie. Tu można nawet żyć bez angielskiego i czuć się prawie jak w domu. Prócz ptasiego wziąłem jeszcze gazety. W piątek się ubezpieczyłem w polskim biurze, pogadałem sobie z godzinę z miłą panią która mieszkała w warszawie i w otwocku miała sporo znajomych. Fotki z dwu parków w następnym poście. Zapomniałem napisać że ta różowa rabata w rododendronowym to różana była, Róż jeszcze sporo było, w OG2 też zrobiłem sporo róż ale nie mam kiedy pokazać .

Brązowienie iglaków 01:14, 06 paź 2013

Do góry
Pwl napisał(a)
po zimie iglaki są w okropnym stanie.. oto mój drapak dostał już nawóz

Witajcie ja też mam taki sam problem moje iglaki jak kupiłam sa w srodku też złte , nie wiedziałam dlaczego tak jest, ale się domysliłam że nie mają swiatełka, dlatego są suche w srodku, co mam zrobić teraz z tymi iglakami ?

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:01, 06 paź 2013

Do góry
To już jesień...............nie ma rady............naprawdę jesień.............ale to pierwsza taka piękna jesień w moim pieknym, nowym ogrodzie.............jest powód aby cieszyc sie mimo wszystko..........

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:58, 06 paź 2013

Do góry
I jeszcze takie widoczki...

Ptaki będą miały co jeść...

ogrodoweimpresjejolki 00:54, 06 paź 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Nie mam koncepcji co zrobić z moimi suszkami, więc na razie stoi taki rozczochraniec

Gdybyś o to zapytała mojego M., to powiedziałby to, co o moich suszkach mówi: że z siedliskiem kurzu można tylko jedno zrobić A suszki stoją i stoją... hahaha!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:50, 06 paź 2013

Do góry
I troche trawek ..........one jesienia wyglądają najpiekniej........

Agnieszkowy ogródek 00:50, 06 paź 2013

Do góry
Agnieszka napisał(a)
Brzozy też zaatakowane przez chrząszcza, który zawsze mi się podobał. Aż do teraz... Ma taki piękny metaliczny połysk...

Ale jak zobaczyłam go na brzozie zażerającego w najlepsze listki, znienawidziłam go szczerze i od razu!!!
Dodatkowo obie brzózki zostały zaatakowane przez maciupeńkie zielonkawe gąsieniczki z ciemnymi łebkami, wygięte swoimi ciałkami w kształt litery L. Też wypadałoby to czymś popryskać... Tylko czym?

Znalazłam potem zmienione listki na porzeczce:

A od spodu chyba jakieś mszyce?

Jak to zwalczyć? Oprysk będzie raczej trudny, bo jak mam opryskać liście od spodu w wielgachnym krzaku porzeczek? Co roku oskubuję te czerwone listki, ale to chyba dużo nie daje....

Witam odnosnie tego tematu , mam taki sam problem z moimi porzeczkami własnie takie listki się porobiły w porzeczkach, teraz nie wiem co będę robiłą . bo te porzeczki , przeniosłam na Ranczo z pod mojego domowego ogródka , teraz boję się że te małe nie wiadomo co przeniesie sie na mój nowy ogród i nowe drzewa na wiosnę.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:39, 06 paź 2013

Do góry
Mam dwie cebulki ziemowitów ( tylko - bo sadziłam je dopiero niedawno) ale ciesze sie nimi jak dziecko

Kwitną jeszcze szałwie - nie mysłałam że to takie wdzieczne rosliny - cieszą moje oczy od maja prawie bez przerwy

I róze chipenndails - jak to dobrze że mnie dziewczyny namówiły na jej zakup ( dzieki Kasiu !!)

no i werbena patagońska tez jeszcze raduje mnie swoim widokiem - musze zebrac z niej nasionka i posiac na drugi rok bo jest sliczna

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:32, 06 paź 2013

Do góry
A teraz kilka widoków z mojego jesiennego juz niestety ogrodu....słońce rano było jakies takie "dzikie" i dawało dodatkowe efekty zamglenia, przez co wszystkie fotki wyszły jeszcze bardziej jesienne....

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:25, 06 paź 2013

Do góry
Aniu, specjalnie dla Ciebie. Takie piękności u nas rosną

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:25, 06 paź 2013

Do góry
Wstawie kilka fotek z mojej ubiegłotygodniowej wizyty u moich dzieci we Wrocławiu, była piekna pogoda i niedzielny, wypoczynkowy czas wiec odwiedzilismy wrocławski ogród japoński - jest sliczny, popatrzcie :
( jakość zdjec kiepska ale robione telefonem gdyż aparat szlag trafił j jutro jedzie do serwisu ...)

No i żeby było całkiem już "ogrodowiskowo" to jeszcze kilka kulek i horti :

Ogród Babci Jasi 00:16, 06 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Agapanty z dawnych lat

jak zawsze pięknie w ogródku Babci Jasi pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka, trawnik równiutko posiany
Mój 4 arowy azyl... 00:13, 06 paź 2013

Do góry
Kasiu, super oczko masz! Brawo!!!

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:08, 06 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Marzenko piękne masz te trawy a na okrągłą 400 Twój ulubiony kwiatek niestety już jesienny

Drażnisz mnie ta you & me poczekaj jak moje wiosna nakarmię to wreszcie urosną
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:05, 06 paź 2013

Do góry
Marzenko piękne masz te trawy a na okrągłą 400 Twój ulubiony kwiatek niestety już jesienny
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:58, 05 paź 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
No i mamy piekną 100-kę w kwiatowym
Gratulacje Aniu

Ale poleciało dzięki Joanko
To właśnie tu 23:54, 05 paź 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
Dzisiejsze widoki.

Piękne widoki szczególnie to ostatnie zdjęcie pozdrawiam Dzidko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies