Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 11:04, 22 lis 2013

Do góry
Witajcie dziewczynki Aniu maczki tak sobie leżą aż je mróz zciśnie a hortka nie kwitła może myśli że jeszcze zdąży łobuźiara ha ha Gosiu dziękować dziękować Bożenko tak tak sama się dziwię co się dzieje w tamtym roku to już ostatki róż były na 1 listopada a teraz kwitną i kwitną widocznie lato było dla nich dobre Lenka dziękuje i bardzo jej miło a okryć na pewno zdążysz bo wyjątkowo jeszcze ciepło Buźiaczki dla was
Małymi kroczkami do celu... 10:42, 22 lis 2013

Do góry
Chodzi mi po głowie coś takiego, nie wiem tylko jak żywotnik 'aurea nana' znosi "patelnię"

Moje poletko 10:35, 22 lis 2013

Do góry
Witam prawie weekendowo

Za oknem szaro-buro.

Własnie zrobiłam fotki moim pierwszym oprawionym fotkom.

Kilka kompletów i w zależności od nastroju -zmiana dekoracji

Żadne tam cuda!

Już się tłumaczę! zwłaszcza wytrawnym fotografkom, bo takich na O. jest co niemiara

Oczywiście widzę ,że są "ścięte"

musiałam je odpowiednio skadrować do wielkości ramek , ale lepsze takie niż gotowce ze

sklepu.

następne będą lepsze. Póki co te dają mi radochę

Gdzieś wśród łąk 10:25, 22 lis 2013

Do góry
jambosana napisał(a)
Obejrzałam dziś program Maja w ogrodzie, gdzie był pokazany "nasz ogród", czyli forumowy ogród cioci https://www.ogrodowisko.pl/watek/3652-ogrod-cioci. Ogród był przedstawiony jako ogród przyjazny pszczołom. I naszła mnie smutna refleksja, że mój ogród chyba nie jest przyjazny pszczołom. Chemię niestety stosuję, choć wywary z czosnku także. Ale jakoś tymi wywarami z czosnku mszyc i skoczków na różach nie mogłam zlikwidować. Kompost robię, stosuję też przekompostowany obornik bydlęcy i kurzy, ale florovit i magiczne siły także. Domków dla owadów nie mam, ale na pocieszenie mam też zaniedbane zakątki w ogrodzie, gdzie leży sobie stare drewno,więc może tam pożyteczne owady mają schronienie. No i mam miododajne rośliny !
Nie wiem, czy krokusy miód dają, ale wiosną były oblegane przez pszczoły, potem pełno pszczół było na kwitnącej irdze major

pszczółki oblegały także karagnę syberyjską pendula:

Żaden kwiat nie da miodu w tym rozumieniu. Miododajność danej rośliny oznacza, że ma i/albo nektar albo pyłek. Rośliny wiosenne jak krokusy to przede wszystkim źródło cennego pyłku - pożywienia dla pszczół.

Jeżeli chemia to rozsądnie, z umiarem. Ja też nie mam domku dla owadów, bo miałam ale mi ptaki wydziobały skłądniki tego domku w poszukiwaniu pożywienia . Ale mam w planie zrobić sobie. Myślę, że Twój ogród jest po prostu tym, co pszczoły i inne owady lubią!
Dwa ogrody 10:23, 22 lis 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
i ostrożnie proszę, mamy kolejnego gościa:
Bardzo lubię zioła

a cynie zawsze sieję w warzywniku, z tegorocznym wyjątkiem.

Ojej jakie ładne kolory.....lejesz miód na moje serce tymi letnimi kolorami......za oknem plucha, buro, szaro a u ciebie magnolie, katalpy kwitnące...eh...a pole cynii kojarzy mi sie z działkowym ogródkiem mojej mamy sprzed lat... wiesz to był taki typowy ogródek na działkach pracowniczych ale mama miała w nim mnóstwo kwiatów, w tym równiez cynie.

Ja tez uwielbiam zioła, własnie wczoraj w trakcie zakupów spozywczych znów przytargałm do domu 2 doniczki : świeżą bazylie i oregano, bo moje w ziołowym ogródku wymroziło już ....... a lubie świeże zioła dodawac do potraw.
Wracając do ziół to chce ci napisac że mieta od ciebie urosła u mnie na parapecie i jest wielkim krzaczorem, pachnie mietowo ale jeszcze jej nie uzywałam do sporzadzania naparów. Mam po prostu zalac wrzątkiem świeży listek i już ? czy najpierw urwać listki i podsuszyć i dopiero zalewać ?
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:49, 22 lis 2013

Do góry
Ania (Monte) pewnie jeszcze coś by się znalazło

Ania ja raczej nieśmiały i skromny chłopak w towarzystwie bym się zgubił

ale kozic się nie boję a i one mnie też nie -jak widać -bez tele
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:43, 22 lis 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Magda to w takim razie masz super bonusa - też dzisiejszy

jaśmin nagokwiatowy (jasminum nudiflorum) i winobluszcz - chyba jakaś odmiana trójklapowego zwykły 3klapowy zgubił już dawno liście

Dziękuje..
Wilcza Góra 09:26, 22 lis 2013

Do góry

Miłego dnia dla Wszystkich

Do góry

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:20, 22 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Aniu, podoba mi sie to obrzeże. Co to za materiał? Być może była już o tym mowa, ale ja ciągle jestem w lesie. Nie mogę nadrobic zaległości.
Ogród Sylwii od początku cz.II 06:48, 22 lis 2013

Do góry
Syla napisał(a)

To moja pięknotka, a imię jej to róża wielkokwiatowa Landora

Generalnie nie lubię żółtego w kwiatach, ale róże stanowią wyjątek, śliczna
Rododendronowy ogród II. 06:43, 22 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nazywa się Polarnacht.Jest niestety wrazliwy na mróz.

Wyjątkowo piękny, lubię takie mocne kolory
Miałam juz nie sadzic nic, ale kto wie, taki rh mnie kusi
ogrodoweimpresjejolki 00:39, 22 lis 2013

Do góry
Kochana, nie przeoczyłam!
ogrodoweimpresjejolki 00:23, 22 lis 2013

Do góry
Jolu pozdrawiam "starą" gwardię, no i już 3 latka
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 00:17, 22 lis 2013

Do góry
Haniu fajnie, że jesteś, moje 3 latka w październiku minęły, ale czas leci dziewczyny
pozdrawiam
Dwa ogrody 23:48, 21 lis 2013

Do góry
i ostrożnie proszę, mamy kolejnego gościa:

Bardzo lubię zioła

a cynie zawsze sieję w warzywniku, z tegorocznym wyjątkiem.

Metamorfozy ogrodowe 23:33, 21 lis 2013

Do góry
Dorzucam jeszcze moją metamorfozę - skromną, bo skromną, ale zawsze..

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 23:29, 21 lis 2013
Do góry
THX za lekcję instruktażową ja robię w ten sam sposób, jeśli kuweta jest z zapinkami to ok, ewentualnie biorę dwie takie same a rolę zapinek spełniają gumki recepturki

Mam też takiego, to chyba S.Saxorum ponoć zwisający.

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:28, 21 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu ta róża jest cudowna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies