Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony II 21:10, 18 wrz 2016

Do góry
O 15.00 były już poprawiny
A teraz jestem padnięta
Ogródek Iwony II 15:36, 18 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, jaką masz piękną wycieczkę.
Ładnej pogody życzę.
My jesteśmy dziś po weselu. Cudownie się ubawiliśmy.

No widzę, o 15.27 wstać...
Ogródek Iwony II 15:27, 18 wrz 2016

Do góry
Ewa, jaką masz piękną wycieczkę.
Ładnej pogody życzę.
My jesteśmy dziś po weselu. Cudownie się ubawiliśmy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:52, 18 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękną ścianę gracki robią. Polinko, czy one ci kwitną?
Dwa lata temu kupiłam takie, jak u ciebie, chociaż małe, zachwycałam się nimi.
Wiesz, ze wiosną mi zmarzły. Zamówiłam w maju przez net, dostałam jakieś mikrusie, no ale radzą sobie, choć wydaje mi się, że mają ciut inny pokrój. No i kwitną. Więc śmiem podejrzewać, ze to może być co innego ... Sporo osób ma takie kwitnące gracki...

Nawet focić nie bardzo jest jak, bo to kilak wystających źdźbeł w pierwszym sezonie...

Iwonko, moje gracki nie kwitną. Dziewczyny piszą, że u nich zdarzają się kwitnące.

Mam nadzieję, że wiosną 2018 nie będziesz już miała niemiłych niespodzianek i wszystko po zimie wystartuje!
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 11:02, 18 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ale czad. Bardzo pracowity rok miałee. I piękny efekt.
Wrzosowisko fajne. Kolorku za chwilę nabierze.

Dziękuję bardzo, faktycznie było pracowicie
NewLife w ogrodzie 20:57, 16 wrz 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Dla mnie bardzo jesienne klimaty

Kochana kadry z ogrodu piękne.Limki w pełni życia,u mnie już niemal wszystkie kwiaty poróżowiały. Rozchodniki mam całe trzy-te białe, które przewijają się teraz na forum bardzo mi się podobają-może gdzieś upchnę w przyszłym roku.
A właśnie białe rozchodniki mało spotykane i z tym bym się tak bezpardonowo nie obeszła. Może kiedyś "machniom"?
Iwk4 napisał(a)

To Mirki zasługa. Zawsze patrzę na nie rano i wieczorem (mam w sypialni na oknie) i wspominam waszą wizytę
Beatko, jak będziesz w okolicy, wpadaj Mi jakoś trudno się wyrwać obecnie.
No widzisz, a ja miałam nadzieję, że wyrwiesz się do Trójmiasta i na dynię przyjedziesz . Ja jeśli tylko będę miała sposobność pojechać do rodzinki Siostry, to na pewno zaglądnę do Ciebie. Mi też skrętniki spotkanie u Ciebie przypominają. Martwię się, co u Mireczki, bo smutną wiadomość zostawiła i milczy
Joku napisał(a)
Cudnie się zrobiło u ciebie. Już sobie wyobrażam te rabaty za rok. Rozchodniki lubię, nawet bardziej jak są w pączkach. Fajnie wtedy wyglądają.
Skrętniki posiadam: niebieskie, taka najprostsza odmiana: różowy ale słabiutki - jeszcze nie da się podzielić. Reanimuję od wiosny odmianę o ciemnofioletowych kwiatach. Jak reanimacja się uda to się podzielę.
Rosną oczywiście i kwitną skrętniki od Mirki.
Widziałam Joluś w dziale o skrętnikach, że masz kilka sztuk. Widzisz, jakoś nie złożyło się i nie jechałam w Twoim kierunku, ale z tego co wnioskuję, Ty częściej bywasz w moich okolicach. Zawsze jesteś mile widziana. Pamiętaj.
Makusia napisał(a)
Bea pięknie!!! Śliczne kulki- to te ratowane? Bardzo pozytywna energia bije z Twojego ogrodu
Marta, aleś Ty zakręcona. Już drugi raz pytasz o moje kuleczki bukszpanowe przy oknie jadalni czy to te ratowane. NIE, to nie te. Te "ratowane" są daleko od domu na rabacie "rozłożystej" i prawdę pisząc wyglądają nędznie. Te tu na zdjęciu to moja chluba, moje dzieciaczki wyhodowane z patyczków dawno temu.
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:52, 16 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dorotko, bardzo fajny wianuszek zrobiłaś.
Ja ostatnio oberwałam trochę winobluszczu . Uwiłam dwa wianki. Pora poszukać korali

Jesień jest bogata w produkty do tworzenia różnych dekoracji, wystarczy tylko spróbować i dalej już leci. Prawda Iwonko?
Projekt ogrodu za szeregowcem 13:58, 16 wrz 2016

Do góry
Tak, zgadzam się, że twój projekt po zmniejszeniu trawnika jest fajny. Dołożyłam kilka pinów, byś miał porównanie.
Pamiętaj, że robicie dla siebie i musi być wam miło tam siedzieć.

Dzieci mają różne pomysły. Wszystkiego nie da się przewidzieć. Trzeba mieć je na oku. I to jest priorytet przy wyborze miejsca w ogrodzie. Najlepiej widzieć je z okna kuchennego. Wiem to z doświadczenia !)
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:09, 16 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Domi, jak zobaczyłam kule, to pomyślałam o postumencie. Taki fajny akcent przy lustrze ma Danusia:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=397
M jej robił. Może u ciebie też kiedyś zainspirujesz się i kula będzie osadzona.
a wiesz Iwonko pomysł bardzo fajny będę mieć nad czym mysleć dzieki za inspirkę
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:07, 16 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja dostałam mieczyki od sąsiadki. Wsadziłam w głębi ogrodu. Jak znalazł - były kwiaty do wazonu...
czyli grono coraz większe
Projekt ogrodu za szeregowcem 22:50, 15 wrz 2016

Do góry
Tobie musi się podobać. Projektów jest sporo. Rozumiem, że ma być koliście i łuki? A gdzie chcesz wkomponować plac zabaw ewentualny? Na początek pewnie piaskownica...

Tutaj masz różne style, niekoniecznie koliście, ale skoro jesteś otwarty na inspiracje
https://pl.pinterest.com/pin/529876712391604713/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388597837/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712383515273/

Widzę, że odwiedziła Cię Toszka - to nasze guru. Wie dużo, bardzo dużo. O glebie, roślinkach, kompozycjach ..., ma doświadczenie i dzieli swój cenny czas między początkujących ogrodników na forum. I ma rację z ekranem np. ze szmaragdó. Żadnej innej tui, bo szmaragdy najładniejsze są, dorosłe okazy mają max. 70 cm szerokości i ładnie można ciąć w ekran. Warto o tym pomyśleć. Jak masz liczyć - licz na siebie. Nie na sąsiada
https://pl.pinterest.com/pin/529876712391116571/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712391116565/
Gdybym miała wąską działkę i pole do popisu, zrobiłabym tak:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712391335055/
Ale ja lubię linie proste

Mimo wszystko, może coś cię zainspiruje.

Pozdrawiam, bo nie pamiętam, czy w ogóle się przywitałam, a trzeci raz już tu jestem
Moja bajka 22:32, 15 wrz 2016

Do góry
Kasiu, oddałam głos×2 przez fb
Trzymam kciuki
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:28, 15 wrz 2016

Do góry
Dorotko, bardzo fajny wianuszek zrobiłaś.
Ja ostatnio oberwałam trochę winobluszczu . Uwiłam dwa wianki. Pora poszukać korali

Moja codzienność - ogród Oli 21:17, 15 wrz 2016

Do góry
Rabatka ładna. Ale Olu faktycznie nie twoja bajka
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:03, 15 wrz 2016

Do góry
babka napisał(a)
Pod pergolą

Troszkę mnie u Ciebie nie było. Wpadłam na nowe fotki, bo stęskniłam się za twoim ogrodem. To co zobaczyłam, spowodowało, se sxczęka mi opadła. Olu, ślicznie masz. Pergola super wyszła. Cudne miejsce wypoczynku stworzyłaś. Daj koniecznie fotki do jakiejś gazety ogrodowej. Wygrałabyś konkurs.
A teraz będę musiała się trochę cofnąć, by zobaczyć, jak wszystko powstało.
Olu brawo jeszcze raz.
Ta pionowa konstrukcja z rozplenicą za...sta
Nie wyrażam się

Ogródek Iwony II 16:14, 15 wrz 2016

Do góry
Drugą wersję ciętą systematycznie bardziej lubię.
Ja i mój ogródek, a może ogród 16:11, 15 wrz 2016

Do góry
Domi, jak zobaczyłam kule, to pomyślałam o postumencie. Taki fajny akcent przy lustrze ma Danusia:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=397
M jej robił. Może u ciebie też kiedyś zainspirujesz się i kula będzie osadzona.
Ja i mój ogródek, a może ogród 15:47, 15 wrz 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
to jest nas dwie, myslę, że i więcej by się nazbierało

Ja dostałam mieczyki od sąsiadki. Wsadziłam w głębi ogrodu. Jak znalazł - były kwiaty do wazonu...
Ogródek Iwony II 13:50, 15 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Asiu, dziękuję.
Czerwień jakoś na O mało była akceptowana... Burgundy, maliny, fuksja - tak. Czerwony ... ostatnio coraz więcej osób przyznaje się, ze lubi
Jak wybierałam cebulki tulipanów ostatnio, tłumaczyłam sobie: weź różowe, różowe, różowe !!!
I wzięłam takie

Będzie ogniście!!

Ile Iwonka zajęło Ci rozmnożenie rozchodnika od sąsiadki do takiej ilości?
Ogródek Iwony II 11:50, 15 wrz 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dwa razy - czyli wiosną po kwitnięciu i kiedy jeszcze? Jeszcze jest dobry moment na kosmetykę? To może końce podetnę? czy zostawić już do wiosny?

Teraz już ich nie tnij,idzie jesień.
Swoje tnę wiosną po kwitnięciu w kwietniu,potem tnę w czerwcu a nieraz i trzeci raz jak gałęzie robią się niesforne,za mocno wyrosną w górę to w sierpniu.

Zrobię potem zdjęcia jaka jest różnica między drzewkami.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies