Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 10:14, 15 wrz 2016

margaretka3 napisał(a)
Rozchodniki też się wysiewają Właśnie wczoraj odkryłam siewki. Warto zostawiać kwiatostany, może jakiś nowy kolor się okaże.

O ja cię Nie wiedziałam. No, ale jakby się zastanowić, to możliwe jest. A niekoniecznie powtarzają cechy mateczne, wiec można się dochować czegoś nowego
Dominika11 10:16, 15 wrz 2016

wow jaka czerwień tulipanowa zakupiona
AsiaK_Z 10:21, 15 wrz 2016

Dawno temu, na ogrodzie u moich rodziców królowały czerwone tulipy. Ja teraz też mam... chyba jeszcze mam
MirellaB 10:32, 15 wrz 2016

Ilonka ja nie lubię przekwitniętych brązowych rozchodników. Strasznie mnie denerwują takie uschnięte i zawsze je ścinam. Może gdyby zimy były prawdziwie zimowe to bym zostawiała. Wiem, że oszronione i z śniegiem na kwiatach ładnie wyglądają.

Chyba tego mojego różowego oddam sąsiadce, a w jego miejsce posadzę róże.
Mam problem z różami. Nie mam miejsca gdzie je posadzić. Ciągle się zastanawiam czy z boku wydać żółte kwiaty słoneczniki szorstkie i tam posadzić dwie róże. Kwiaty kwitną cały czas, a róże już tak nie będą kwitły - ehhhh sama nie wiem co zrobić

Zastanawiałam się czy kupić takie zcerwone tulipany jak Twoje, ale zrezygnowałam. W tym roku idę w różowe i pomarańczowe kolory. Wybrałam 7 gatunków i ciągle dokupuję takie same Nie będzie u mnie kolorowo. Również nie postawiłam w tym roku na wyszukane odmiany, kupuję zwykłe
malgorzata_s... 11:06, 15 wrz 2016

Iwonko pięknie u Ciebierozchodniki z hortensjami uwielbiam a trawki dodaja lekkości
11:50, 15 wrz 2016
Iwk4 napisał(a)

Dwa razy - czyli wiosną po kwitnięciu i kiedy jeszcze? Jeszcze jest dobry moment na kosmetykę? To może końce podetnę? czy zostawić już do wiosny?

Teraz już ich nie tnij,idzie jesień.
Swoje tnę wiosną po kwitnięciu w kwietniu,potem tnę w czerwcu a nieraz i trzeci raz jak gałęzie robią się niesforne,za mocno wyrosną w górę to w sierpniu.

Zrobię potem zdjęcia jaka jest różnica między drzewkami.

kasja83 13:50, 15 wrz 2016

Iwk4 napisał(a)

Asiu, dziękuję.
Czerwień jakoś na O mało była akceptowana... Burgundy, maliny, fuksja - tak. Czerwony ... ostatnio coraz więcej osób przyznaje się, ze lubi
Jak wybierałam cebulki tulipanów ostatnio, tłumaczyłam sobie: weź różowe, różowe, różowe !!!
I wzięłam takie

Będzie ogniście!!

Ile Iwonka zajęło Ci rozmnożenie rozchodnika od sąsiadki do takiej ilości?
15:51, 15 wrz 2016
Zdjęcia usunęłam by nie zaśmiecać
Iwk4 16:14, 15 wrz 2016

Drugą wersję ciętą systematycznie bardziej lubię.
Madzenka 06:47, 16 wrz 2016

Uff nadrobiłam zaległości
Pissardi/Nigry tniemy po kwitnieniu i w czerwcu a najlepiej na poczatku lipca. Rosna jak goopie