Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

BasiaLT 12:06, 15 wrz 2016

No faktycznie, rozchodniki potraktowałaś "po całości" ale widziałam że miały ładne korzonki to powinny się przyjąć. Bedą się fajnei prezentować na rabacie.
Zana 13:05, 15 wrz 2016

Bea, piekne ujęcia, to z kulkami i żółtą różą to po prostu czad. Właśnie jadę do Gdańska, będę Ci machać
Psiamama 18:19, 16 wrz 2016

Hej Beatko czytam, że czochy wykopywałaś. Ja się do moich nie dokopałam nie potrafię ich znaleźć powędrowały do jądra Ziemi czy jak? a nie chcę orać szpadlem bo je zniszczę. Nie znałam skrętników pierwsze słyszę a cudne są. Muszę o nich poczytać. Przydałyby się na parapet takie cudaki. Zdjęcia obejrzałam zawsze są fajne i chociaż róże to nie jest moja miłość to ta czerwona na tle kamienia z elewacji wygląda jak malowana, piękna.
Buziaki
LyraBea 20:46, 16 wrz 2016

wiklasia napisał(a)
Berberys, stipa i Red Baron z żurawkami - bardzo mi się to zestawienie podoba, zwłaszcza berberys ze stipą

zoja napisał(a)
lubię te Twoje zestawienia
ja posadziłam hortensje unique na przemian z pink lady (obie kupowane w B) a ponieważ nierówno kwitną to nawet nie jestem w stanie ich porównać i stwierdzić czy się różną
rozchodnika tak pocięłaś, że ciekawa jestem jak dalej będzie rósł - nie mam z nim takich doświadczeń...

Miło mi, że coś, co mi ciągle siedzi w głowie i według tego pomysłu wyłącznie robię moje rabatki. Nawet, gdy staram się coś zgapić z Ogrodowiska, to i tak potem wychodzi "po mojemu".
Zojka - ja też swoje Unique kupowałam w Biedrze
Kawa napisał(a)
ślicznie
a rozchodniki się przyjmą
u mnie nawet z ułamanych pizdryków wychodzą
Kamila myślisz, że tak drastycznie potraktowane mają szansę? Ponoć takie właśnie są. To się okaże. Jak nie zechcą u mnie rosnąć, to niech spadają Jak ja lubię Twój Avatarek
LyraBea 20:57, 16 wrz 2016

kasja83 napisał(a)

Dla mnie bardzo jesienne klimaty

Kochana kadry z ogrodu piękne.Limki w pełni życia,u mnie już niemal wszystkie kwiaty poróżowiały. Rozchodniki mam całe trzy-te białe, które przewijają się teraz na forum bardzo mi się podobają-może gdzieś upchnę w przyszłym roku.
A właśnie białe rozchodniki mało spotykane i z tym bym się tak bezpardonowo nie obeszła. Może kiedyś "machniom"?
Iwk4 napisał(a)

To Mirki zasługa. Zawsze patrzę na nie rano i wieczorem (mam w sypialni na oknie) i wspominam waszą wizytę
Beatko, jak będziesz w okolicy, wpadaj Mi jakoś trudno się wyrwać obecnie.
No widzisz, a ja miałam nadzieję, że wyrwiesz się do Trójmiasta i na dynię przyjedziesz . Ja jeśli tylko będę miała sposobność pojechać do rodzinki Siostry, to na pewno zaglądnę do Ciebie. Mi też skrętniki spotkanie u Ciebie przypominają. Martwię się, co u Mireczki, bo smutną wiadomość zostawiła i milczy
Joku napisał(a)
Cudnie się zrobiło u ciebie. Już sobie wyobrażam te rabaty za rok. Rozchodniki lubię, nawet bardziej jak są w pączkach. Fajnie wtedy wyglądają.
Skrętniki posiadam: niebieskie, taka najprostsza odmiana: różowy ale słabiutki - jeszcze nie da się podzielić. Reanimuję od wiosny odmianę o ciemnofioletowych kwiatach. Jak reanimacja się uda to się podzielę.
Rosną oczywiście i kwitną skrętniki od Mirki.
Widziałam Joluś w dziale o skrętnikach, że masz kilka sztuk. Widzisz, jakoś nie złożyło się i nie jechałam w Twoim kierunku, ale z tego co wnioskuję, Ty częściej bywasz w moich okolicach. Zawsze jesteś mile widziana. Pamiętaj.
Makusia napisał(a)
Bea pięknie!!! Śliczne kulki- to te ratowane? Bardzo pozytywna energia bije z Twojego ogrodu
Marta, aleś Ty zakręcona. Już drugi raz pytasz o moje kuleczki bukszpanowe przy oknie jadalni czy to te ratowane. NIE, to nie te. Te "ratowane" są daleko od domu na rabacie "rozłożystej" i prawdę pisząc wyglądają nędznie. Te tu na zdjęciu to moja chluba, moje dzieciaczki wyhodowane z patyczków dawno temu.
LyraBea 21:11, 16 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Beata zawsze jak oglądam Twój wątek, to mi się mordka śmieje Tak jak M<arta napisała pozytywnie u Ciebie, lubię tu zaglądać, bo widać, że nawet mała, krucha kobietka jest w stanie coś sama zrobić Dopinguje mnie to strasznie.
Beata co tu dużo gadać, pięknie masz I aż nie do wiary ile zrobiłaś w tym sezonie
Buziaki
Ania! Gdzie ze mnie krucha kobietka. Ze mnie kawał baby. Ostatnio to nawet wielki kawał się robi. Wiosną będzie dieta cud w obrotach. Faktem jednak jest, że robotę w ogrodzie odwalam za kilku chłopa. Ciągle słyszę, że jak ja to wszystko ogarniam...No różnie. Czasem nie ogarniam, ale ciii, bo miało być optymistycznie i też mordka mi się śmieje do Twoich słów
Dominika11 napisał(a)
coraz piekniej u Ciebie

ja próbuje teraz zdobyć rozchodniki bordowe, a ten co mam poprostu rozsadzę - a jeżeli chodzi o wsadzanie to jeszcze nie wiem jakie będzie miejsce docelowe
Dziękuję Dominika za pozytywne słowa :*
Psiamama napisał(a)
Beatko nadrobiłam troszkę zaległości. U Ciebie zawsze bomba jeden z moich ulubionych wątków jeżówki bardzo fajnie ja za moje zdechlaki płaciłam 17zeta chyba..
PO 17zł są w ogrodniczych takie wypasione, ale podstawowe wersje a ja chciałam spróbować tych wykwintnych. Sadzonki przyszły przycięte i dużo mniejsze od Twoich, ale za to w kupce kilka młodych. Wyobraź sobie, że kilka z nich odbiła i będzie miała drugie kwitnienie. Chyba, że nie zdąży.
Pink Diamonds u mnie już prawie czarna a u Ciebie cudnie dopiero zakwita. Kurcze, zaczynam być rozczarowana tą odmianą. Będę mieć ją na oku...
LyraBea 21:13, 16 wrz 2016

BasiaLT napisał(a)
No faktycznie, rozchodniki potraktowałaś "po całości" ale widziałam że miały ładne korzonki to powinny się przyjąć. Bedą się fajnei prezentować na rabacie.
Jak się przyjmą to niewykluczone, że będą się dużo lepiej prezentować niż hortensje Pink Damonds, ktore jakoś tak do mnie nie przemawiają jak miały. Niewykluczone, że w przyszłym sezonie będę wymieniać na Polar Bear
LyraBea 21:16, 16 wrz 2016

Zana napisał(a)
Bea, piekne ujęcia, to z kulkami i żółtą różą to po prostu czad. Właśnie jadę do Gdańska, będę Ci machać
Oj za późno przeczytałam....Szkoda, bo bym Cię porwała do siebie
LyraBea 21:20, 16 wrz 2016

Psiamama napisał(a)
Hej Beatko czytam, że czochy wykopywałaś. Ja się do moich nie dokopałam nie potrafię ich znaleźć powędrowały do jądra Ziemi czy jak? a nie chcę orać szpadlem bo je zniszczę. Nie znałam skrętników pierwsze słyszę a cudne są. Muszę o nich poczytać. Przydałyby się na parapet takie cudaki. Zdjęcia obejrzałam zawsze są fajne i chociaż róże to nie jest moja miłość to ta czerwona na tle kamienia z elewacji wygląda jak malowana, piękna.Buziaki
No właśnie ja jedna cebulkę udziabałam, bo nie miałam pojęcia czego dokłądnie szukać i na jakiej głębokości. W przyszłym roku, gdy wyjdą, patyczkami zaznaczę i ne będzie zabawy w zgaduj zgadulę. Ja też z różami trochę nie tego, ale dojrzewam. Te natomiast mnie tak zadziwiają, że szok. One cudne są. Kwitną nieprzerwanie od czerwca, nie śmiecą i są kompaktowe. No i piękny kolor mają i żółta i ta czerwona. Jak będą róże w Biedronce to na pewno nie przejdę obojętnie...
hindsight 10:19, 17 wrz 2016

Szlaban na zakupy... no jak go sobie narzucić i przestrzegać?

Beatko, udaje ci się? Ja dziś znów poległam