Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

beta 07:46, 15 wrz 2016

jeju!!!!!!!...jak cudownie!!!!!!!uwielbiam takie widoki zwłaszcza z samego zimnego rana...serce się raduje...slicznie Olu... moje klimaty
Olu powiedz mi czy pod kamykami, żwirem masz agro?...i na jaką grubośc masz je wysypane?
beta 07:50, 15 wrz 2016

a jak sie sprawy maja z rabatą frontowa?...działasz coś?
a te kule betonowe to miałaś wcześniej?...fajne są
malkul 08:19, 15 wrz 2016

babka napisał(a)
Jako, że pismo obrazkowe jest najbardziej porządanym na forum ... Będę się powtarzać bo nic u mnie nowego się nie dzieje. Część roślin już przekwitła, inne nie zachwycają urodą

Diamantino już mnie nie zachwyca i za wielki krzew na tą donicę. Szukam dla niej nowego lokum

chciałam wybrac jedno zdjęcie do zacytowania ale Boże wybacz mi - nie potrafiłam

wszytskie zapierajądech. wspniaąłe zestawienia.

co dokładnei ejst na 5 fotce od dołu liczą?

ta trawka co to?
zawitka 08:42, 15 wrz 2016

Jeżówki i rozchodniki --- to jest to .Masz nazwę tego rozchodnika????
leon60 11:45, 15 wrz 2016

jeżówki z rozchodnikami obłędne !
malkul 15:09, 15 wrz 2016

zagladam czy już moze byłaś
Iwk4 19:03, 15 wrz 2016

babka napisał(a)
Pod pergolą

Troszkę mnie u Ciebie nie było. Wpadłam na nowe fotki, bo stęskniłam się za twoim ogrodem. To co zobaczyłam, spowodowało, se sxczęka mi opadła. Olu, ślicznie masz. Pergola super wyszła. Cudne miejsce wypoczynku stworzyłaś. Daj koniecznie fotki do jakiejś gazety ogrodowej. Wygrałabyś konkurs.
A teraz będę musiała się trochę cofnąć, by zobaczyć, jak wszystko powstało.
Olu brawo jeszcze raz.
Ta pionowa konstrukcja z rozplenicą za...sta
Nie wyrażam się

GorAna 19:40, 15 wrz 2016

Olka, ja tylko pomilczę...i się pogapię
babka 19:56, 15 wrz 2016

Dziewczynki kochane, bardzo wam wszystkim razem dziękuję za miłe słowa Bardzo, bardzo mnie to naprawdę cieszy i przyznam się, że podnosi na duchu bo ostatnio troszkę zwątpiłam w to co robię. Porażka hortensjowa najbardziej mnie przybiła.

Juziek, jak ślicznie wygladasz nawet z tym ozorkiem
W sobotę zrobię fotkę rozchodnikom, skubane jakby chciały a nie mogły. Tam chyba do kitu ziemia jest. Wiosną muszę ją wzbogacić mączka bazaltową i gawienkiem.
Diamantino u mnie zakwitła chwilę po vanillkach i kwiaty ma ogromne i dość sporo jak na młody krzew ale nie wybarwiają się ładnie i już zaczynają zasychać.
Chyba zrezygnuję z hortensji w tym miejscu, za dużo miejsca zabiera innym roślinom.

Siakowa, to rozchodnik Dark Red. Fantastyczny ma kolorek prawda?

Beatko, na rabatach pod kamykami nie mam agro, wyrzuciłam w całości. Jest tylko wzdłuż wiazdu i między ażurami ale i tam będę ją usuwać. Teren jest z górki i przy chodzeniu trochę się osypuje. Jak część wbije się w ziemię to myślę że kamyki bedą stabilniejsze. To jest dość spory kaliber (nie wiem czy dobrze pamiętam - 3:6)i nie trzeba było grubo go kłaść. Około 5 cm.

Frontowa leży, czeka na pomysły
Z przesadzaniem czekam do wiosny bo wszystko muszę stamtąd wyprowadzić, krokusy wykopać, trawki i żurawki podzielić bo teraz na jesień troszkę się boję przeprowadzac takie operacje.
Kule betonowe wcześniej były przy kostrzewach ale teraz lepiej im przy rozplenicy Trochę mi nie wyszły, takie poskubane lekko są Muszę się lepiej postarać przy produkcji następnych

Kokoszko, szalenie mi miło
Ta trawka przy rozchodnikach to moja nieszczęsna stipa Trochę mi się nie udała, zaczynają nieśmiało kwitnąć ale prawie niezauważalnie więc efektu "świecących traw" nie ma

Zawitko, to rozchodnik Dark Red a ten z przodu sztuk raz (przed lawendą) to Dynamit.

Oluś, ten zestaw to nieudolnie skopiowany pomysł Sylwii

Iwonko, fajnie się poczułam czytając to co mi napisałaś, dziękuję bardzo Z tym konkursem pocisnęłaś ale naprawdę bardzo mi miło, że Ci się podoba
Pozdrawiam
babka 19:57, 15 wrz 2016

GorAna napisał(a)
Olka, ja tylko pomilczę...i się pogapię

Tiaaa, pogapić to jest na co ale u Ciebie Umnie to mały kawalintek z którym i tak nie daję rady garnąć