Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:11, 03 paź 2013

Do góry

Przepiękny jest ten wiąz. Ja w tym roku kupiłam morwę szczepioną na pniu. Myślę, że będzie podobnie wyglądała. Nie pamiętam jej nazwy, ale gałązki ma w kształcie zygzaka. Jeszcze jej nie wsadziłam do gruntu, przezimuje w doniczce. Kolkwicje polecam, krzew jest ładny cały sezon wegetacyjny, chociaż na efekt kwitnięcia trzeba troszkę poczekać.
Agatko, pocieszyłaś mnie z . tymi jeżami, może do mnie też się kiedyś wprowadzą. Bardzo mi się podobają, chociaż podobnież mają dużo pcheł. Kochasz zwierzęta tak jak ja. Kiedy opisywałaś walkę o życie kota przypomniała mi się nasza jamniczka. My też kiedyś o nią walczyliśmy jak potrącił ją samochód. Najpierw w dziecięcej wanience wyścielanej poduszką wieźliśmy ja do weterynarza prawie 80km, potem każdy miał rozpisany grafik z dyżurami przy niej .
Pozdrawiam Ewa
Mój 4 arowy azyl... 17:59, 03 paź 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A to, co zobaczyłam wprawiło mnie w zdumienie! Opieńki 'zabiły' sosnę
Na ogół grzyby rosną na ziemi i tam ich szukalam, tylko przez przypadek spojrzałam do góry i... oniemiałam z zachwytu! Całe szczęście, że mialam ze sobą aparat!
A sosna uschła

Witaj Basiu, po raz pierwszy, przejrzałam ogród pięknie, a to grzybobranie wprawiło mnie w osłupienie nawet, do mnie grzyby przyjechały, rodzinka mi przywiozła, miałam w kuchni zajęcie, to nie miałam czasu na leśną wyprawę, ale opieńki to po raz pierwszy u Ciebie zobaczyłam, podziwiam fachowiec z Ciebie
Gratuluję grzybobrania, a dla mnie to znak rozpoznawczy, jak wygląda opieńka i gdzie jej szukać, pozdrawiam
Leśne Wzgórze 17:46, 03 paź 2013

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:44, 03 paź 2013

Do góry
Wschodzące słońce, to jest coś, ale ja tak wcześnie nie wstaję, taki przypadek raz jeden w życiu z aparatem fotograficznym o świcie miał miejsce

Leśne Wzgórze 17:41, 03 paź 2013

Do góry
miłorząb jeszcze zieloniutki

dąbrówka pięknie lśni w promieniach słońca:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:35, 03 paź 2013

Do góry
Kolorowe marcinki, a jakże kolorowe

Arundo donax, piękna jesienią

Jakość zdjęć kiepska, mocne słońce i południowa wystawa, więc przy zachodzie słońca, lepszych fotografii nie uzyskam
Ogród cioci 17:35, 03 paź 2013

Do góry
Mój M po odjeździe Kasi pobiegł na grzyby. Pomimo mrozu w nocy przyniósł i był tylko godzinkę .
Piaskownia na zakręcie 17:24, 03 paź 2013

Do góry
Pięknie Ci się przebarwia kolkwicja

Też myślałam o kolkwicji, ale ja to mam kota na punkcie dereni kwiecistych, ale dla niej też znajde miejsce, bo jak jej uroda rośnie z wiekiem, to ja na wiosę już ją posadzę
Małymi kroczkami do celu... 17:22, 03 paź 2013

Do góry
no i na te chłodne dni, coś co cieszy oczy wybaczcie za jakość zdjęć, ale zepsuł mi się aparat, a w tel. nie mam za rewelacyjnego...

Małymi kroczkami do celu... 17:21, 03 paź 2013

Do góry
pochwalę się huśtawką - własnoręczna robota mojego M., na razie stoi z boku domu, ale w lecie swoje miejsce ma z tyłu

Małymi kroczkami do celu... 17:19, 03 paź 2013

Do góry
A u mnie prace stoją w miejscu, trawa z tyłu domu nareszcie urosła i mogłam w końcu ją skosić

miejscami M.musi jeszcze dosiać, bo nie wszędzie się puściła
Moja bajka 17:13, 03 paź 2013

Do góry
Moja bajka 17:08, 03 paź 2013

Do góry
Leśne Wzgórze 16:56, 03 paź 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Wiesz co ja bym zrobiła?? Zostawiła te skarpetki a zajęła się planowanymi rabatami Skarpetki zawsze można dosadzić
Z trawami mus spróbować. Chociaż jak zobaczyłam Twój ogród to mi przypomniał bardzo podobny ogród pokazywany kiedyyyyś w Mai w ogrodzie. Ogród był leśny - prowadzony na taki trochę dziki ale pod kontrolą i tam były łany wysokich traw... pięknie to wyglądało

Na samym początku tego ogrodolasu posadziłam zebrinusa, red barona i liriope niestety nic po zimie nie odbiło, ale może dlatego że ścięłam to jesienią zamiast na początku wiosny? Nic spróbuję jeszcze, ale zanim coś wymyślę to już zima będzie więc pewnie dopiero wiosną. Teraz tylko gdzieś ulokuję rozplenicę i molinię, które siedzą w donicach tarasowych, a w gruncie siedzi już malutki Morning Light, Preire Fire i Frosted Curls

Wiem że malutko, ale na początek chyba może być......?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:49, 03 paź 2013

Do góry
Małgosiu, Bożenko, Madziu, jeszcze z niejednego badylka, w niejednym i w Waszych ogrodach, urosną dorodne okazy, mamy to w genach miłość, do roślin, jesień, jesienią, u mnie dzisiaj piękny dzień, dużo słoneczka, kwiatów i kolorów w ogrodzie, zdjęcia robiłam komórką, więc boję się o efekt, bo ja akurat lubię ostre obrazy

Miskanty, falują na wietrze

werbenka

limka z owockowym berberysem

hosty już żółte, cany jeszcze kwitną
Ogród cioci 16:33, 03 paź 2013

Do góry
Właśnie Kasia odjechała. To cudowna Osoba przez wielkie O. Jej M także przemiły. Cudowni ciepli ludzie, których jak spotykasz to jakbyś znał ich od lat.Czas przeleciał tak szybko że o mały włosek a zdjęć by nie było. Mój ogród jednak tej nocy przegrał walkę z mrozem -3 i fotografować nie bardzo było co.
Więc oto my.

Kasia jednak coś wypatrzyła.

Kasieńko dziękuję Ci za przemiłe spotkanie dla męża szczególne wyrazy uznania za cierpliwość. Jesteście super.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:27, 03 paź 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witaj Agatko
Wpadłam z rewizytą i bardzo się cieszę, że do mnie wcześniej zajrzałeś. Dzięki temu mogłam poznać nową, fajną osobę i ten piękny ogród. Suuupppeeer Ci to wszystko wyszło. Mam nadzieję, że będziesz dużo zdjęć wklejała. Zapewne często będę tu zaglądała, zwłaszcza w zimowe wieczory. Takie widoki pomagają przetrwać chłody. Zastanawiam się nad tym jeżem co u Ciebie zamieszkał. Czy jemu nie przeszkadzają Twoje zwierzęta ? Zzawsze myślałam, żę tam gdzie są psy to jeż nie zamieszka. Długo już jest u ciebie? W tym roku zakupiłam morwę szczepioną na pniu, to może do mnie też przyjdzie.

Ewuś, mam całą jeżową rodzinkę z 2 małymi, ale tylko jednego członka rodziny udało mi się utrzymać w kadrze, mam u siebie wiele zakamarków, gdzie psy nie dotrą, ale moje psiaki już miały kontakt z jeżem i na wąchaniu się skończyło, a jak dorwały kota, to też na wąchaniu się skończyło. Mam 3 koty jeden ten najbrzydszy na całym świecie, kot Grafit niczego się nie boi, wita się z moimi chartami "czółko w czółko", to jakby buziaka im dawał, i o tego ancymonka najbardziej się boję

a oto mój kot Grafit

a na to dowód, że się niczego nie boi

ratowałam go z wypadku samochodowego, był do uśpienia wg weta, ale się uparłam, cały miesiąc codzienne wizyty, dwie operacje jedna po drugiej i zastrzyki, które trzeba było samemu robić, ale żyje, jeżom też nic nie grozi, ważne, żeby miały co jeść Ewuś, a morwę uwielbiają
Ogród w Holandii 16:08, 03 paź 2013

Do góry
jesień

nowi lokatorzy ogrodowi

Ogród z tatarakiem w tle 15:57, 03 paź 2013

Do góry

Ogród z tatarakiem w tle 15:51, 03 paź 2013

Do góry
Witajcie.

Dzisiaj odwaliłam kawał dobrej roboty Opieliłam całą tę rabatę (na zdjęciu jeszcze z trawskiem i chwastami).
Chciałabym jeszcze w tym roku posadzić obwódkę z bukszpanu, buka i 3 hortensje-tak jak mi doradziła Danusia.

Jeśli wsadzę to tak jak na zdjęciu to wyliczyłam 100 szt bukszpana, sadzonego w odległości 25 cm.

nie wiem jeszcze co zrobić z miejscem, gdzie jest szambo, żeby nie był to goły plac i co za szambem, żeby to ładnie pasowało do buka i hortek vanilek? Może ktoś mi podpowie?

Buk- zastanawiam się nad:
1)Buk pospolity Rohan Obelisk
2)Buk pospolity "Dawyck Purple

który lepszy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies