Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 10:57, 24 sty 2014

Ktoś pytał się mnie, jakie nasiona mam na uwadze na ten rok Zamówiłam m.in arcydzięgiel, cerinte, żmijowiec, gaurę białą, pełne kosmosy i parę innych. Będę poszukiwać nasion lub sadzonek ostrogowca, żeleźniaka, niebieskiego bodziszka, wiązówki, aminka białego, cleome, agastache, modraka kaukaskiego, ożanki, rutewki, świerzbnicy Knaufta. Najbardziej pasowałoby mi zamówić je w jednym miejscu. Zobaczymy, co uda mi się zdobyć. Posieję w tym roku w warzywniku sporo tradycyjnych jednorocznych, sprawdzonych cynii, aksamitki, nagietki, czarnuszki, dalie.
paniprzyroda 11:07, 24 sty 2014

Magdalenka napisał(a)
Już od dawna po cichu do Ciebie zaglądam, muszę w końcu oficjalnie. Ogród i rabaty piękne. Ciekawa jestem efektu w tym roku.
Widzę, że zajmujesz się decoupagem. Ja dopiero zaczynam. Na urodziny zażyczyłam sobie zestaw, i teraz nic innego nie robię tylko oglądam blogi i przeglądam sklepy z materiałami. Długo się tym zajmujesz? Ta postarzana skrzyneczka jest przepiękna, mi niestety daleko do takiej perfekcji.

Pozdrawiam ciepło.

Witam Cię Magdo, miło mi, że zaglądasz. Właśnie przed chwilą opublikowałam moje pragnienia zakupowe w tym roku
Z decupażem zaczynałam tak samo, około czterech lat temu. Skrzyneczka wykonana w różnych technikach: metoda "na cukier", napisy za pomocą transferu. To hobby wciąga, ale daje dużo przyjemności Pewnie zaglądasz do pogaduszek, tam pokazujemy swoje prace. Życzę sukcesów i zapraszam
paniprzyroda 15:08, 24 sty 2014

Zima w nowym przy - 10 w dzień, żurawki, konwalniki, tiarelki, trawy przykryte niewielką warstwą śniegu, zastanawiam się, co wymarźnie, jeżeli będą zapowiadane już głośno duże mrozy...

viva 16:00, 24 sty 2014

Pierzynka niczego sobie, maluchy masz przykryte, u mnie znacznie gorzej, bo nic nie jest przykryte śniegiem. Mam nadzieję, że przed dużymi mrozami dopada trochę śniegu i nie będziemy się bardzo martwić
Bogdzia 20:25, 24 sty 2014

Faktycznie u Ciebie jest śnieg a u mnie taka zmrożona kasza i jeszcze bardzo jej malutko. Gdybym była młodsza chyba bym pomyślała o zmianie miejsca zamieszkania.Pozdrówka.
makkasia 20:51, 24 sty 2014

Jestem pod wrażeniem Twoich prac cuda robisz
Ja robiłam napisy na poduszkach metodą nitro i udało mi się zrobić napis na ścianie ...
Podziwiam
Mariusz 20:52, 24 sty 2014

Witaj
U mnie może 5 cm puchu leży, a z gałęzi spadają resztki lodu po gołoledzi, po nocy termometr zatrzymał się na -12 ...
Specjalistą od piwonii nie jestem, one po prostu znalazły u mnie odpowiednie miejsce , ale słowo rzeknę . Na pierwszym zdjęciu odmiany raczej już nie dojdziesz, poddaj się , wygląda na siewkę, ale może być też uszlachetniona. Na drugim zdjęciu, czerwona, to piwonia Delavaya.
Pozdrawiam cieplutko, do usłyszenia
paniprzyroda 12:52, 25 sty 2014

viva napisał(a)
Pierzynka niczego sobie, maluchy masz przykryte, u mnie znacznie gorzej, bo nic nie jest przykryte śniegiem. Mam nadzieję, że przed dużymi mrozami dopada trochę śniegu i nie będziemy się bardzo martwić

Dobrze byłoby, jeżeli przed drugą falą mrozów śnieg się pojawi potrzebny jest przecież na oziminy, nie tylko do ogrodów Pozdrawiam mimo mrozu ciepło
paniprzyroda 12:53, 25 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Faktycznie u Ciebie jest śnieg a u mnie taka zmrożona kasza i jeszcze bardzo jej malutko. Gdybym była młodsza chyba bym pomyślała o zmianie miejsca zamieszkania.Pozdrówka.

Pozdrawiam Bogdziu, miejmy nadzieję na śnieg
paniprzyroda 12:55, 25 sty 2014

makkasia napisał(a)
Jestem pod wrażeniem Twoich prac cuda robisz
Ja robiłam napisy na poduszkach metodą nitro i udało mi się zrobić napis na ścianie ...
Podziwiam

jesteś więc w temacie napis na ścianie, musi ciekawie wyglądać