Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rudbekia Goldsturm i kilkanaście innych bylin 16:04, 06 paź 2013

Do góry
Posdzone ale nie pamiętam wszystkich nazw:

Ogród w budowie - nieustającej 15:59, 06 paź 2013

Do góry
A Shrospshire lad

Pastella

Crocus Rose

Różne okrywowe

Goldfassade

Super Dorothy

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:58, 06 paź 2013

Do góry
...Anitko
....bardzo było nam miło gościć Ciebie i Twojego M....
...tyle pochwał napisałaś u mnie że aż mi głupio...ale cieszymy się że dobrze się u nas czułaś i smakowało to i owo...przepisami chętnie się podzielę...

...dziękuję bardzo za wspaniałe prezenty...uwielbiam takie rzeczy...o pigwie nie wspomnę...kocham wręcz jej zapach...i będzie z tego sporo nalewki i konfitur do herbaty
...fajnie nam się z Wami gadało...wspaniale jest móc poznawać ciekawych ludzi....

...PS. gimnastykę S. stosowałam już dwukrotnie...i tak myślę, że skoro była już u mnie gimnastyka to następnym razem tańce?
...jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam...
Lecę w kulki... 15:55, 06 paź 2013

Do góry
...Aniu
....bardzo było nam miło gościć Ciebie i S....wprawdzie ogrodowego szału u nas nie było ale mam nadzieję że Wam się podobało i jeszcze będziemy Was gościć ...

...dziękuję bardzo za wspaniałe prezenty...kolejny raz potwierdzam wielki talent Ani...
...fajnie nam się z Wami gadało...wspaniale jest móc poznawać ciekawych ludzi....

...PS. gimnastykę S. stosowałam już dwukrotnie...i tak myślę, że skoro była już u mnie gimnastyka to następnym razem tańce?

Ogród w budowie - nieustającej 15:50, 06 paź 2013

Do góry
Róże nie dały się mrozom tak całkiem i niektóre gdyby mogły, dopiero by pokazały na co je stać.

Pomponella

Mary Rose

Graham Thomas

Frau Karl Druschki

Nevada:

Też róża;

Rudbekia Goldsturm i kilkanaście innych bylin 15:49, 06 paź 2013

Do góry
Witam
Jeszcze raz serdecznie dziękuję za sadzonki.

Postawić trawkę nad i... 15:48, 06 paź 2013

Do góry
...Anitko
....bardzo było nam miło gościć Ciebie i Twojego M....
...tyle pochwał napisałaś że aż mi głupio...ale cieszymy się że dobrze się u nas czułaś i smakowało to i owo...przepisami chętnie się podzielę...

...dziękuję bardzo za wspaniałe prezenty...uwielbiam takie rzeczy...o pigwie nie wspomnę...kocham wręcz jej zapach...i będzie z tego sporo nalewki i konfitur do herbaty

Ogród w budowie - nieustającej 15:44, 06 paź 2013

Do góry
Kamelia zwariowała i wypuściła pąki. Ciekawe co ona będzie robić wiosną?
Kwiaty są przepiękne. Kiedy dostałam ją w prezencie, zimą była z pąkami i nawet rozwinęła niektóre, ale były jakieś takie małe i ogólnie byłam trochę rozczarowana. Dopiero teraz pokazała urodę, kwiaty są duże i piękne.

Rozmaryn też kwitnie jak szalony, ale tylko ten zwieszający się, widać ta odmiana ma tendencje do niemal nieustannego kwitnienia.

W szklarence wiadomo - wieczne lato, ale ja dzisiaj wybrałam się szukać jego resztek w ogrodzie. Jakieś takie ono wymięte, zmęczone, ale resztki są, na przykład takie pąki liliowców, coś tam się jeszcze rozwinie, ale zobaczcie ile jeszcze by mogło. To taka odmiana zakwitająca od końca lipca.

Jeszcze jeden floks:

Dylematy ogrodowe czyli...jak z brzydkiego stworzyć coś ładnego... 15:43, 06 paź 2013

Do góry
Przed domem, gdzie obecnie na grządce panuje taki trochę misz-masz, chcę w środkowej części dosadzic kilka tujek w rzędzie wzdłuż drewnianego płotu , aby stanowiły tło dla oczywiście hortensji i trawek. Co najładniej będzie przednimi pasowało-żurawka?

Obecny wygląd grządki
a dalej za nimi w okolicy drzewka kilka kulek bukszpanowych (mało widoczne to drzewko, pod koniec blisko narożnika).
W części grządki pod żywopłotem nie mam pomysłu, tak jak jest teraz nie podoba mi się, muszę jeszcze pomyśleć, moze coś podpowiecie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:41, 06 paź 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:40, 06 paź 2013

Do góry

Świecznice nie zdążyły zakwitnąć

"Koperkowy" sadziec także nie zakwitł, choć osiągnął bardzo znaczne rozmiary

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:38, 06 paź 2013

Do góry

Astry

Ogród w budowie - nieustającej 15:36, 06 paź 2013

Do góry
Teraz cieszą mnie już tylko dwa bukiety, zrobione w piątek, już bez dalii, które pozostały wspomnieniem, podobnie jak kosmosy, w ostatniej chwili wyrwane pani zimie. Nawet floksa udało mi się wkomponować w astry, kosmosy i ośmiały.
Bardzo będzie brakować tych kolorów.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:30, 06 paź 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Ja od razu zauważyłam, że rabata przy tarasie kuchennym zmieniona poprzednią wersję zapisałam do inpiracji tą też dorzucam a co widoki z góry poprostu powalają ! Twój ogród jest doskonały w każdym centymetrze. Trawy boskie i już wiem co będzie królowało w przyszłości w moim ogrodzie
Marzenko buziam i przesyłam słoneczne pozdrowienia U mnie też pogoda booooska, idę na spacer do bukowego lasu

Pogoda boska i aż mie skręca, źe za chwilę wsiadam w samochód i jadę do stolicy..... Buuuu jak ja tego nie lubie....
Dylematy ogrodowe czyli...jak z brzydkiego stworzyć coś ładnego... 15:30, 06 paź 2013

Do góry
Nigdy nie zwracałam jakoś szczególnej uwagi na bluszcz, wydawał mi się taki niepozorny, ale ostatnio mnie zachwyca coraz bardziej. Zrobiłam więc mojemu bluszczykowi taką podpórkę do wspinania się

i wczoraj kolejną dla trochę innej odmiany, jest na razie króciutki, ale myślę, że szybko sie zagęści
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:29, 06 paź 2013

Do góry
Tunelami w lesie wśród lisciowej rzeki

I znalazłam na nowej wiacie pięknie przebarwiony liść winobluszcza

i kwitnącego bluszcza z pszczółką

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:24, 06 paź 2013

Do góry
Namiastka lasu i.... pies w roli głównej:

Jak wącha wrzosy...

Jak wiernie patrzy.... ( o, teraz widze że kanciki mnie czekają

I jak ma mnie w nosie...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:24, 06 paź 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)
Marzenko padam, umieram Podnoszę się i pacze Ojojoj

Nie umieraj Tylko sadź

Mój ogrod dokładnie 3 lata temu.

Wyrównaliśmy teran i zostały ułożone obrzeża z kostki granitowej... Chwilowo nie było chwastow... Wiosną poszalały znów na całego....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:24, 06 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Te widoki wręcz uwielbiam. Karmnik zaczyna sukcesywnie pożerać płyty w całości
Ta pergola i miejsce do biesiadowania bardzo mnie zainteresowały. Planuje też w przyszłości altano pergole, ale muszę się bardziej wyszkolić, aby była podparta tylko w 3, a najlepiej w dwóch miejscach
Dylematy ogrodowe czyli...jak z brzydkiego stworzyć coś ładnego... 15:23, 06 paź 2013

Do góry
Witajcie po krótkiej przerwie .
Na początek zdjęcie moich kwitnących jeszcze rozchodników..

Zaczęłam przygotowywać dłuższą rabatkę do zmian, rujnując ją do końca, ale nie przejmuję sie tym, bo to początek zmian na lepsze. Poprzycinałam wielkie krzaczory pęcherznicy i wierzby, które planuję z tamtąd wysadzić w inne miejsce i przycięłam tuje, powstał taki prawie żywopłot, który ma być tłem dla rododendronów, które, myślę że zakupię i zasadzę dopiero wiosną. Przed rododendronami chciałabym zasadzić wrzosy. No i właśnie nie wiem, czy wiosną nie ma problemu z ich zakupem, bpo teraz wszędzie wrzosów pełno, a wiosną jakoś nigdy nie rzyciły mi się w oczy.

To właśnie widok na zaczątek rabatki "od nowa", na razie tylko żywopłot.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies